Αυξημένη πιπεριά – υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Το πιπέρι έχει πολλές θετικές ιδιότητες!

Παρέχει μια εορταστική ματιά στο τραπέζι, είναι ζουμερή και νόστιμη, είναι η πηγή πολλών βιταμινών.

Σε αυτό το σπάνιο φρούτο ή λαχανικό μπορεί να συγκριθεί με αυτό, αλλά δεν θα είναι εύκολο να αναπτυχθεί μια πλούσια καλλιέργεια.

Του αρέσει ο ζεστός καιρός, στο μέσο γεωγραφικό πλάτος καλλιεργείται ως επί το πλείστον σε θερμοκήπιο ή με τη βοήθεια φυταρίων.

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Πιπέρι – μικρής ημέρας καλλιέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι εάν η διάρκεια του φωτός της ημέρας διαρκεί έως και 12 ώρες πριν την έναρξη το φυτό να αποδώσει καρπούς και αυτό είναι σημαντικό, φέρνει την υψηλή και σταθερή απόδοση.

Καλλιέργεια πιπέρι. Επιλογή φυτεύσιμου υλικού, σπόροι

Ποικιλίες

Η ποικιλία των σπόρων πιπεριάς είναι τεράστια, υπάρχουν πολλά κριτήρια κατά την επιλογή των ποικιλιών: το χρώμα του καρπού, η περίοδος ωρίμανσης, οι συνθήκες καλλιέργειας, η μορφή. Πιπέρι – κατάλληλο για φύτευση ανάμεσα σε διακοσμητικές φυτείες. Υπάρχουν υβρίδια και ποικιλίες σχεδιασμένες για δοχεία – μια βολική λύση για όσους επιθυμούν να καλλιεργούν καλλιέργειες σε παράθυρο ή σε διαμέρισμα. Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή σπόρων;

Υβρίδιο ή ποικιλία

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για εκείνους που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον σπόρους που καλλιεργούνται μόνοι τους. Εάν η συσκευασία έχει τον χαρακτηρισμό F1, γνωρίζετε: καλλιεργούμενα φρούτα – δεν έχει νόημα η συλλογή των σπόρων. Έτσι, τα υβρίδια της πρώτης γενιάς σημειώνονται, δεν κληρονομούν τα χαρακτηριστικά της γονικής ποικιλίας όταν πολλαπλασιάζονται με τη βοήθεια των σπόρων. Τα φυτά που παράγονται από αυτά θα είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που σας αρέσουν. Οι σπόροι υβριδίων πρέπει να αγοράζονται και πάλι κάθε χρόνο.

Αλλά τέτοια φυτά έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα:

1. Ο όγκος είναι πολύ παραγωγικός, τα φρούτα μεγαλώνουν και νόστιμα.

2. Δεν αρρωσταίνουν.

Περίοδος ωρίμανσης

Είναι καλύτερο να φυτέψετε ποικιλίες πιπεριών από πολλές περιόδους ωρίμανσης. Έτσι, είναι δυνατό να μαζέψουμε τα φρούτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο έχει μεγάλη σημασία, καθώς η διατήρησή τους είναι μικρή. Αλλά είναι αδύνατο να καλλιεργηθεί αργά πιπέρι σε περιοχές με κρύο κλίμα κάτω από τον ανοιχτό ουρανό – σε αυτές τις περιοχές είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε πρώιμες πιπεριές που μπορούν να φέρουν μια καλή συγκομιδή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για αναφορά:

• Η ωρίμανση των πρώιμων ποικιλιών εμφανίζεται σε 80-100 ημέρες.

• Η ωρίμανση υβριδίων και ποικιλιών μεσαίου μεγέθους γίνεται σε διάστημα 115-130 ημερών.

• Η καθυστερημένη ωρίμανση πραγματοποιείται περίπου 140 ημέρες.

Μορφή και μάζα του εμβρύου

Είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν το πιπέρι προορίζεται για τη γέμιση (είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε ωοειδή ή σφαιρικά φρουτώδη σφαιρίδια με πυκνούς τοίχους) και για διακοσμητικές φυτεύσεις.

Οι καρποί των πιπεριών είναι σχεδόν σφαιρικό, ωοειδές σχήμα, κυβοειδές, κυλινδρικό, κωνικό και επιμήκη, η επιφάνεια μπορεί να είναι λεία ή ελαφρά προεξοχή, με σαφώς ορατή κατά μήκος των άκρων του φρούτου χωρίς αυτούς. Για παράδειγμα, η ποικιλία Kolobok παράγει καρπούς στρογγυλού σχήματος μήκους περίπου 5 – 6 cm, γλυκό μπανάνα – μακρύ και λεπτό (φτάνει έως 20-22 cm). Συνήθως η εμφάνιση του φρούτου περιγράφεται στη συσκευασία με σπόρους.

Ο χρωματισμός των φρούτων

Οι καρποί του πιπέρι φαίνονται πολύ ελκυστικοί, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το αυξανόμενο πιπέρι είναι ζωγραφισμένο με πράσινο χρώμα και μόνο μετά την ωρίμανση παίρνει το χρώμα που είναι εγγενές στην ποικιλία.

Αυξητικές συνθήκες

Αυτό το θερμόφιλο φυτό, συχνά αυξάνονται πιπεριές σε θερμοκήπια ή θερμοκήπια φιλμ. Πολλά υβρίδια προορίζονται για καλλιέργεια σε ένα θερμοκήπιο, αλλά υπάρχουν πολλές ποικιλίες για ανοιχτό έδαφος.

Χαρακτηριστικά του φυτού

Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το ύψος του φυτού – η διαφορά είναι το μέγεθος του θάμνου για το ελάχιστο ανάπτυξη του 30 cm, και τόσο υψηλές όσο 170 εκατοστά Ποικιλία, μπορεί να απαιτήσει την αφαίρεση των κάτω πλευρικών βλαστών και τα φύλλα ..

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Ίσως θα είναι σημαντικό να είστε ανθεκτικοί σε ορισμένες ασθένειες, στην απόδοση του φυτού ή στη διατήρηση της ποιότητας των φρούτων – μια ποικιλία πιπέρι μπορεί να επιλεγεί για κάθε γεύση. Πριν από τη φύτευση των σπόρων πιπέρι, θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τον προορισμό των καρπών. Για παράδειγμα, εάν η καλλιέργεια χρησιμοποιείται κυρίως φρέσκο, συνιστάται να φυτέψετε φυτά με μεγάλα και χοντρά τοιχώματα φρούτων. Εάν η καλλιέργεια χρησιμοποιείται για συντήρηση, τότε επιλέξτε ποικιλίες, με φρούτα μικρού μεγέθους.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι μεμονωμένα, το κύριο πράγμα στην επιλογή ενός πιπέρι είναι να θυμόμαστε τα κύρια κριτήρια επιλογής:

1. Ποικιλίες πιπέρι, είναι απαραίτητο να επιλέξετε, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Στο νότο, η επιλογή είναι σχεδόν απεριόριστη, επιτρέπεται να αυξηθεί πιπεριά αργά, οι πιο παραγωγικές ποικιλίες. Οι περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας επιτρέπουν να καλλιεργούνται κυρίως πρώιμες ποικιλίες ωρίμανσης που αποδίδουν καρπούς σε ηλικία 14-17 εβδομάδων.

2. Είναι απαραίτητο να αυξηθεί η πιπεριά μέσα από τα σπορόφυτα, στο ανοικτό χώμα για να σπείρουν τους σπόρους δεν υπάρχει νόημα, το εργοστάσιο δεν θα έχει χρόνο να αναπτυχθεί και να παγώσει πριν από τον παγετό?

3. Πρέπει να αποφασίσετε πριν αγοράσετε σπόρους, που πιπέρι που χρειάζεστε – ζεστό ή γλυκό. Διαφέρουν στην καλλιέργεια και τη φροντίδα τους. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αποφασίσουμε ποιοι καρποί θα χρειαστούν λιγότερο και ποιοι περισσότεροι.

4. Ανθεκτικότητα των φυτών σε καιρικές συνθήκες και ασθένειες. Υπάρχουν πολλές ανθεκτικές στις ασθένειες πιπεριές ποικιλίες?

5. Εάν θέλετε να έχετε τους σπόρους σας, δεν χρειάζεται να αναπτύξετε υβρίδια, αλλά ποικιλίες.

6. Είναι απαραίτητο να αγοράσετε σπόρους πιπεριού αποκλειστικά σε εξειδικευμένα καταστήματα και να τους ζητήσετε πιστοποιητικό ποιότητας.

Καλλιέργεια πιπέρι. Σπορά και φύτευση (όροι, λίπανση, καταφύγιο, καθεστώς θερμοκρασίας, χώμα κ.λπ.)

Για το έτος ή το φθινόπωρο καλλιέργεια της πιπεριάς στο δωμάτιο για να κάνει ένα λάθος στην επιλογή των ποικιλιών δεν φοβούνται, επειδή τα φυτάρια που δεν είναι τρομακτικό πτώση της θερμοκρασίας, και στα κρεβάτια υπολογίζει το βέλτιστο περίοδο σποράς πρέπει να είναι προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό και την περιοχή κατοικίας σας. Είναι απαραίτητο να μαντέψετε το χρονικό διάστημα έτσι ώστε να περάσει η περίοδος των 60 έως 80 ημερών πριν το έδαφος ζεσταθεί πλήρως.

Επεξεργασία σπόρων πριν από τη σπορά

Ίσως ο παραγωγός των σπόρων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί επεξεργασία, αλλά στη συνέχεια δεν εμποδίζει, πριν από τη φύτευση των σπόρων να αντέχουν 10 λεπτά σε ζεστό νερό (40 μοίρες) προσθέτοντας 100 ml νερού 3 ml υπεροξειδίου.

Εδαφικό μίγμα για σπορόφυτα

Το καλύτερο για το σκοπό αυτό είναι ένα εύφορο, καλά στραγγιζόμενο χώμα, με οξύτητα 6,0-6,5. Μπορείτε να αναμειγνύετε σε ίσες ποσότητες άμμο, ένα μείγμα αγοράς για σπορόφυτα και εύφορο μαύρο χώμα σε αναλογία 1: 1: 1. Μια μικρή ποσότητα βερμικουλίτη που προστίθεται στο μείγμα – εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγρασία του εδάφους και χαλαρώνει το χώμα.

Δοχεία για σπορόφυτα

Πρώτον, είναι απαραίτητο να καθοριστεί εάν θα υπάρξουν επιλογές για τα σπορόφυτα πιπεριών, ή όχι. Το ριζικό σύστημα του πιπέρι αντιδρά οδυνηρά σε τραυματισμούς, μετά τη μεταμόσχευση τα σπορόφυτα είναι άρρωστα για 3-5 ημέρες, μεμονωμένα δείγματα χάνονται. Είναι ευκολότερο να βλαστήσετε τους σπόρους και να τα φυτέψετε σε χωριστές γλάστρες, αν εξακολουθείτε να πυροβολείτε τα σπορόφυτα, οι σπόροι σπέρνονται σε ένα κιβώτιο.

Σημαντικό! Εάν χρησιμοποιείτε επανειλημμένα το δοχείο δενδρυλλίων πιπέρι, πρέπει να απολυμαστεί πριν από τη σπορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή βραστό νερό, το υπερμαγγανικό κάλιο είναι κατάλληλο σε μια ισχυρή συγκέντρωση, μετά από αυτή τη θεραπεία, η δεξαμενή πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Σπορά

Ρίξτε το μίγμα του εδάφους στο δοχείο, ενυδατώστε το, και στη συνέχεια μια οδοντογλυφίδα 2 x 2 γίνεται με μικρές αυλακώσεις, οι σπόροι βυθίζονται μέσα τους και καλύπτονται με ένα λεπτό στρώμα εδάφους. Οι καλλιέργειες πρέπει να καλύπτονται με μια μεμβράνη και να μεταφέρονται σε ένα ζεστό μέρος. Μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα δενδρύλλια, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η θερμοκρασία σε 25-28 μοίρες. Όταν εμφανιστούν τα φυτά, η θερμοκρασία φτάνει στους 22-25 μοίρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 20 βαθμούς τη νύχτα.

Αφού τα σπορόφυτα σχηματίζουν 3-4 πραγματικά φύλλα, το ριζικό σύστημα που αναπτύσσεται στα γλάστρες θα έχει ήδη πλήρη γνώση της γης com. Τα σπορόφυτα σε αυτή τη χρονική στιγμή πρέπει να μεταμοσχευθούν, προσεκτικά το πιπέρι μεταμοσχεύεται σε δοχεία με όγκο 0,5-0,7 l, στο οποίο θα είναι πριν από την προσγείωση στο ανοικτό έδαφος.

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Φωτισμός

Επιπλέον φωτισμός για τα σπορόφυτα πιπεριάς είναι απαραίτητη, αντιδρά αμέσως σε έλλειψη φωτός. Εάν το διάκενο επιμηκυνθεί στα φυτά, αναπτύσσονται λεπτές μίσχοι και τα φύλλα γίνονται πιο παλαιά, με ελάχιστο φως. Η έλλειψη φωτισμού μειώνει την ικανότητα αφομοίωσης των θρεπτικών ουσιών από το έδαφος. Πόσο γόνιμο είναι το μείγμα εδάφους που θα έχετε μαγειρέψει με ένα μικρό ποσό φωτός, τα λαχανάκια πιπεριάς θα εξασθενίσουν. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε χωρίς φυτό λαμπτήρα, χρησιμοποιώντας φωτισμό φθορισμού για φωτισμό συμπεριλαμβανομένων των φυτών από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Πότισμα

Πασπαλίστε τα φυτά με νερό που έχει μείνει για μια ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου, ωραία εάν υπάρχει χιόνι ή νερό βροχής. Εάν είναι απαραίτητο, βγάζετε το χώμα και μην το αφήνετε να στεγνώσει. Η γλάστρες με μικρά χώμα στεγνώνει γρήγορα, σε σύγκριση με τα μεγάλα σκάφη, για το λόγο αυτό πρέπει να ελέγχονται καθημερινά, ξήρανση του εδάφους επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των ριζών πιπέρι.

Σίτιση φυταρίων

Σπορόφυτα πιπεριού για να τροφοδοτήσει προαιρετικά, το κύριο πράγμα – να παρέχει την απαραίτητη ποσότητα του φωτός, θερμότητας και θρεπτικών χώμα. Αν ακόμα αποφασίσατε να τροφοδοτήσετε επιπλέον φυτά, χρησιμοποιήστε ένα τύπο λιπάσματος: βιοφόρα λιπάσματα ή σύνθετες ενώσεις που δεν περιέχουν χλώριο.

Στην ηλικία των 40-60 ημερών (λαμβάνοντας υπόψη την πρόωρη ωρίμανση), το δενδρύλλιο πιπέρι είναι έτοιμο για φύτευση σε θερμοκήπιο, θερμοκήπιο ή στο ανοικτό έδαφος.

Καλλιέργεια πιπέρι. Φροντίδα, λίπανση

Όταν καλλιεργείτε πιπεριές, χρησιμοποιήστε δραστηριότητες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τις τομάτες.

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Την πρώτη φορά που η πιπεριά ποτίζεται μετά την προσγείωση στο κρεβάτι, τότε θα πρέπει να το νερό μετά από 4-5 ημέρες. Αν υπάρχει ζεστός και ξηρός καιρός, τότε είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά μία φορά την εβδομάδα. Ένα τέτοιο καθεστώς πρέπει να τηρηθεί πριν από το σχηματισμό των πρώτων φρούτων στα φυτά. Όταν το πιπέρι αρχίσει να ωριμάζει μαζικά για κάποιο χρονικό διάστημα να σταματήσει το πότισμα, και να το επαναλάβει όταν οι θάμνοι εμφανίζονται ξανά λουλούδια.

Κομψό πιπέρι

Είναι απαραίτητο να γονιμοποιήσετε τα φυτά τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη θερινή περίοδο. Η πρώτη φορά αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται 15 ημέρες μετά τη φύτευση των φυτών στο κήπο. Το επόμενο γίνεται κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του καρπού και το τελευταίο παράγεται σε περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες.

Πιπέρι σάλτσα για καλύτερη χρήση των λιπασμάτων φυλλώματος (λίπασμα ψεκασμό των θάμνους με ένα διάλυμα αραιωμένο με νερό 1 έως 2), όπως ιχνοστοιχεία απορροφούνται καλύτερα, οι καρποί σχηματίζονται ευθείες, και μεγαλώνουν ομοιόμορφα.

Χαλαρώστε το έδαφος καλύτερα μετά τη βροχή, καταστρέφοντας τη γήινη κρούστα στο κρεβάτι. Σε ένα ζεστό κλίμα, πρέπει να καλύψετε τα κρεβάτια με πιπέρι για να προστατεύσετε τα φυτά από τον καυτό ήλιο.

Χαρακτηριστικά της φροντίδας για τα φυτά στο θερμοκήπιο

Αυξημένη πιπεριά - υπομονή και δουλειά! Προϋποθέσεις για την απόκτηση ισχυρών φυτών πιπεριού, τρόπων φύτευσης και φροντίδας των φυτών

Οι αυξανόμενες πιπεριές σε ένα θερμοκήπιο είναι επίσης καλύτερο με τη βοήθεια φυτωρίων. Στις αρχές της άνοιξης στα γεωγραφικά πλάτη μας, ακόμα και σε ένα θερμοκήπιο, το έδαφος δεν είναι ακόμη αρκετά ζεστό για αυτή την καλλιέργεια και τα φυτά μπορούν να πεθάνουν. Σε ένα θερμοκήπιο με θερμαινόμενο έδαφος, τα φυτά μπορούν να φυτευτούν το Μάρτιο, και για απλά σχέδια, η περίοδος σποράς αναβάλλεται μέχρι τα τέλη Απριλίου. Το έδαφος πρέπει να θερμανθεί τουλάχιστον 18 μοίρες. Για αυτή την καλλιέργεια, είναι απαραίτητο να προετοιμάσει προσεκτικά το έδαφος – πρέπει να είναι αναπνεύσιμο, πλούσιο σε οργανική ύλη και γόνιμο. Δεν είναι κακό να προσθέσετε σε αυτό το κατάφυτο χούμο ή λίπασμα και να σκάψετε τα κρεβάτια. Το πιπέρι αναπτύσσεται τέλεια σε εδάφη, όπου φυτεύτηκαν πριν κολοκυθάκια, φασόλια ή αγγούρια.

Για να πιπέρι στο θερμοκήπιο αναπτύχθηκε καλά είναι απαραίτητο:

1. Οργανώστε επαρκή αέρα για τα φυτά – θα πρέπει να έχει θερμοκρασία τουλάχιστον 25 μοίρες, και το έδαφος θα πρέπει να θερμανθεί σε 18-22 βαθμούς?

2. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί πρόσθετος φωτισμός στο θερμοκήπιο, επαρκής για την ανάπτυξη φυτών πιπεριάς.

3. Πρέπει να απονευρίζετε τα φυτά τακτικά, κατά προτίμηση το πρωί και πριν το δείπνο.

4. Μετά το πότισμα το χώμα πρέπει να χαλαρωθεί.

5. Εξασφαλίστε τη βέλτιστη υγρασία του αέρα, διαφορετικά τα λουλούδια μπορεί να πέσουν, και ως αποτέλεσμα, δεν θα πάρετε την καλλιέργεια?

6. Οι βλαστοί που βρίσκονται στα φυτά πρέπει να καταστραφούν αμέσως, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν όλοι οι θάμνοι της πάπρικας.

Καλλιέργεια πιπέρι. Τα κύρια παράσιτα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους

• Αφίδες. Ένα παράσιτο που συχνά επιτίθεται σε θάμνους πιπεριών, όταν βρίσκεται, πρέπει να ψεκάζεται με εντομοκτόνα.

• Άκαρι αράχνης. Τα φυτά πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάλυμα υγρού σαπουνιού με έγχυση νερού από κρεμμύδι, πικραλίδα, σκόρδο,

• Γυμνά γυμνοσάλιαγκες. Είναι απαραίτητο να καταστρέψετε μηχανικά το παράσιτο, επικονιάζοντας τα κρεβάτια με σκόνη καπνού και ασβέστη. Στην ενδιάμεση σειρά, είναι επιθυμητό να φυτέψει μαϊντανό, ρίξτε έξω τα υπολείμματα του καφέ και της βότκας καφέ?

• Σκαθάρι του Κολοράντο. Ενεργός παράσιτα, εκτός από την μηχανική καταστροφή του σκαθαριού, βοηθά στην επεξεργασία των θάμνων με έγχυση υδρογείου κελάντινου.

Loading...