Θα σώσουμε τον κήπο το χειμώνα. Πώς να προετοιμάσετε τα φυτά για τον παγετό.

Θα σώσουμε τον κήπο το χειμώνα. Πώς να προετοιμάσετε τα φυτά για τον παγετό.

Το χειμώνα, οπωροφόρα δέντρα και θάμνοι μούρων διαφορετικών ποικιλιών έχουν καταστραφεί σε ένα ή τον άλλο βαθμό από παγετό, υποφέρουν από διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και άλλους παράγοντες. Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν ερασιτέχνες κηπουρούς, ειδικά εκείνους που ξεκίνησαν πρόσφατα την κηπουρική, εκτός από τον κήπο και να αποκτήσουν μια πλούσια συγκομιδή στο μέλλον.

Πρώτα απ ‘όλα, από τους παγετούς: το πιο πάνω μέρος των φυτών πάσχει πιο συχνά. Το μήλο και το αχλάδι καλύπτονται με ετήσια κλαδιά και βλαστοί, τσάντες φρούτων, κορμούς και κλαδιά σκελετικών κλαδιών. Στα οπωροφόρα δέντρα, οι μπουμπούκια φρούτων, αλλά και οι άκρες των ετήσιων βλαστών, συχνά παγώνουν. Σε σοβαρούς χειμώνες, το υπερκείμενο τμήμα των πέτρινων δέντρων παγώνει εντελώς μέσα από το χιόνι. Σε αντίθετη περίπτωση, η θερμοκρασία του εδάφους μπορεί να πέσει στους -9-16 ° C, και στη συνέχεια τα ριζικά τμήματα των δένδρων διαφορετικών φυλών είναι κατεστραμμένα και ακόμη και πεθαίνουν (παγώσουν).

Επιπλέον, τέτοιες επικίνδυνες βλάβες όπως τα ηλιακά εγκαύματα, καθώς και οι κροκοδείκτες και τα κλαδιά των σκελετικών κλαδιών είναι πολύ συνηθισμένα. Με δάγκωμα παγετού στο φλοιό, μπορεί κανείς να δει βαθιές διαμήκεις ρωγμές διαφόρων μηκών. Ο φλοιός κατά μήκος των ρωγμών αποκολλώνεται από το ξύλο, αυξάνοντας το μέγεθος των τραυμάτων. Πάνω απ ‘όλα, τα δέντρα υποφέρουν από αυτό, το οποίο δεν τελείωσε την ανάπτυξή τους εγκαίρως και το ξύλο δεν ώρισε. Ο βαθμός της βλάβης εξαρτάται από την ηλικία, την ποιότητα και επίσης από το ύψος του κορμού του δέντρου.

Οι καλλιέργειες μούρων υποφέρουν επίσης από παγετό. Στην χιόνι-ελεύθερες και χιονισμένο χειμώνα όταν η θερμοκρασία του αέρα μείον 13-16 ° C σοβαρή ζημιά ή να παγώσει τελείως φυτείες φράουλας, και το χειμώνα με αιχμηρά παραλλαγές στη θερμοκρασία συχνά πεθαίνουν φυτείες βατόμουρο. Για τη φραγκοστάφυλα και την φραγκοστάφυλο χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στον παγετό. Το ριζικό τους σύστημα μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 18 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα των οπωροφόρων δένδρων είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εντατική ανάπτυξη των φυτών στις αρχές καλλιεργητικής περιόδου και έγκαιρη ολοκλήρωση της ξυλείας διαδικασίας ωρίμανσης και τη συσσώρευση των θρεπτικών ουσιών κατά το δεύτερο εξάμηνο της βλάστησης που ακολουθείται από μια μετάβαση σε μια κατάσταση ηρεμίας. Μεγάλη σημασία γι ‘αυτό είναι η βέλτιστη ομοιόμορφη προσφορά φυτών με νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Υπό αυτές τις συνθήκες, η φυσιολογική κατάσταση των δέντρων και των θάμνων βελτιώνεται σημαντικά, γεγονός που αυξάνει τη χειμερινή τους σκληρότητα.

Η καλλιέργεια του ίδιου κήπου με άνιση ή περιορισμένη υγρασία και ξηρασία, αντίθετα, επιδεινώνει την κατάσταση των φυτών, η οποία ως αποτέλεσμα αυτής της πρώιμης λήξης της ανάπτυξής τους. Ένας πρόωρος τερματισμός της ανάπτυξης μειώνει τη χειμερινή τους σκληρότητα. Η περιορισμένη και άνιση ενυδάτωση, όπως υπεράρδευση του εδάφους, κήπο, που οδηγεί να βλάψει τους κορμούς φλοιό και τους κλάδους διακλάδωσης ηλιακά εγκαύματα, την κατάψυξη του ριζικού συστήματος.

Αζωτούχα λιπάσματα εφαρμόζονται στις αρχές της άνοιξης ή αργά το φθινόπωρο σε απαιτούμενες δόσεις (600-900 g ανά τ.μ ανάλογα με τη γονιμότητα του εδάφους), συμβάλλουν επίσης στις βελτιωμένες ιδιότητες του ιστού, η οποία μειώνει την δυσμενή επίδραση της υπερθέρμανσης και μειώνει την πιθανότητα βλάβης στα δέντρα. Το πρόσθετο λίπασμα βελτιώνει τις διεργασίες ανάπτυξης στα φυτά, προάγει τη συσσώρευση θρεπτικών συστατικών, αυξάνει τη χειμωνιάτικη σκληρότητα.

Τα λιπάσματα φωσφορικού καλίου αυξάνουν την αντίσταση των ιστών του φλοιού και του καμπίου στους δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα δέντρα, τα οποία τροφοδοτούνται συστηματικά από αυτά (900 g φωσφόρου και 120 g καλίου ανά ύφανση), καταστρέφονται λιγότερο από την ηλιακά εγκαύματα. Ο κίνδυνος χειμερινής βλάβης αυξάνεται μετά από ένα ισχυρό αναζωογονητικό κλάδεμα των δέντρων, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι διεργασίες ανάπτυξης και οι ιστοί να μην ωριμάσουν. Μόνο μέτριο κλάδεμα παρέχει μια φυσιολογική αύξηση των ετήσιων βλαστών και την έγκαιρη διακοπή των διεργασιών ανάπτυξης, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής στον παγετό.

Πάνω απ ‘όλα, χειμωνιάτικες ποικιλίες των ποικιλιών μήλων της καθυστερημένης ωρίμανσης βιώνουν, ειδικά Renet Simirenko, Idared, Jonathan? από τις φθινοπωρινές ποικιλίες – Renet Landsbergsky, Parmen gold.

Μια σημαντική μέθοδος που μειώνει τη βλάβη στο στέλεχος και τα κλαδιά των υποκαταστημάτων σκελετικών δέντρο δεν είναι εμβολιασμό ποικιλίες δόλωμα σκληραγωγημένα ανθεκτικές ποικιλίες στέμμα δέντρο. Υψηλή χειμωνιάτικη ανθεκτικότητα μεταξύ των ποικιλιών μήλων σημειώνεται: Antonovka, και μεταξύ των αχλαδιών – ένα αχλάδι δάσος. Η Frostbrokes και τα ηλιακά εγκαύματα συχνά βλάπτουν τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις καλύτερες ποικιλίες παγετού και χειμώνα για καλλιέργεια. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι περισσότερο από τη χαμηλή σφράγιση βιώνουν μεγάλα δέντρα.

Για να αντισταθεί παγετό-ρωγμή και τα εγκαύματα τα δέντρα, είναι αναγκαίο να μειωθεί η απότομη διακύμανση της θερμοκρασίας στο στέλεχος ιστό φλοιού και των υποκαταστημάτων στις ηλιόλουστες ημέρες το χειμώνα και την άνοιξη, να περιορίσει την πρόσβαση σε έντονο ηλιακό φως στην επιφάνεια ιστούς του φλοιού. Μαζί με το σχηματισμό δέντρων με χαμηλά στελέχη, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς άλλους τρόπους.

Αργά το φθινόπωρο (τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου) κορμούς και τα κλαδιά διακλάδωσης σκελετικών νεαρή οπωροφόρα δέντρα και λευκάνει ένα 20 τοις εκατό διάλυμα ασβέστου ή ασβέστου με την προσθήκη θειικού χαλκού (2 kg ασβέστη, 500 g θειικού κάδο του νερού). Μπορεί να εφαρμοστεί σε χρώματα με βάση το νερό (BC-511, EVA-27Α, WA-CN-577), το οποίο εφαρμόζεται στην επιφάνεια των δέντρων το φθινόπωρο πριν από τον παγετό και τους κρατά μέχρι και τρία χρόνια για την προστασία από τα εγκαύματα. Συνιστάται να πασπαλίζετε με το ασβέστιο ολόκληρο το στέμμα. Στη συνέχεια, προστατεύεται από το ηλιακό έγκαυμα θα είναι ο φλοιός όλων των κλάδων και του κορμού του δέντρου, καθώς και μπουμπούκια φρούτων. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ψεκάσετε ολόκληρο το στέμμα τέτοιων δέντρων όπως βερίκοκα, κεράσι, χειμωνιάτικες ποικιλίες μήλων.

Για να μην προκληθεί ζημιά στους κορμούς των νεαρών δέντρων, συνιστάται για το χειμώνα που περιζώνουν καλάμια τους, στελέχη, ηλίανθος, καλαμπόκι, πυκνό λευκό χαρτί. Είναι πλέον πρόσφορο για τα δένδρα ταινίες χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά πολυμερούς – διάτρητα (τρύπες) γαλακτώδες λευκό φιλμ πολυαιθυλενίου, τα οποία διατηρούν τις μηχανικές τους ιδιότητες 4-5 χρόνια. Δέσιμο τακτικά χαλαρώσει, έτσι ώστε με την αύξηση του πλάτους του κορμού μεταξύ της μεμβράνης και της επιφάνειας του φλοιού στελέχους είχε χώρο των 1-2 cm. Αυτό γίνεται για την κανονική ανταλλαγή αερίων. Αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πλαστικοποιημένο πλέγμα που διαρκεί 5-6 χρόνια συνεχούς χρήσης.

Δεν είναι σωστό να δένονται τα δέντρα με στερεά διαφανή και σκούρα πολυμερή φιλμ, ένα ruberoid, από τότε, ως αποτέλεσμα του “φαινομένου του θερμοκηπίου”, ο πυρήνας γίνεται πολύ ζεστός. Έτσι, σε θερμοκρασία αέρα μείον 2-3 η θερμοκρασία του φλοιού μπορεί να ανέλθει σε συν 30, γεγονός που οδηγεί ακόμη και στο θάνατο των δέντρων. Για την προστασία των κορμών από το ηλιακό έγκαυμα και την καταστροφή των νεαρών δέντρων από τα τρωκτικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται λάδια και άλλες ουσίες που περιέχουν λίπη. Το λίπος διεισδύει στους ιστούς, διακόπτει την ανταλλαγή αερίων και οδηγεί στο θάνατο των φλοιωδών ιστών, των κυττάρων καμπίου.

Σε snowless χειμώνες με λίγο χιόνι, και για την προστασία του ριζικού συστήματος από την παγωνιά (κυρίως σε ελαφρά αμμώδη εδάφη) χρησιμοποιούνται τα υπολείμματα δέντρων κορμούς τύρφη, πριονίδι, στρώμα χούμου των 10-12 cm. Αν πέσει αρκετό χιόνι, το ενισχυμένο και συμπιέζεται γύρω από τον κορμό του δέντρου, κάνει το χιόνι άξονες, εγκαταστήστε ασπίδες, έτσι ώστε όταν ξεπαγώνει το χιόνι που λιώνει το νερό δεν αποστραγγίζεται στο πλάι. Σταφύλια, λεμόνι, ακτινίδια, τριαντάφυλλα πρέπει να είναι επιρρεπή στο έδαφος και να καλύπτεται με χιόνι, πριονίδι, τύρφη.

Loading...