Κανόνες για τη φύτευση και την καλλιέργεια του σκόρδου στο ύπαιθρο. Τι φροντίδα χρειάζεστε για το σκόρδο ώστε να μεγαλώνει

Κανόνες για τη φύτευση και την καλλιέργεια του σκόρδου στο ύπαιθρο. Τι φροντίδα χρειάζεστε για το σκόρδο ώστε να μεγαλώνει

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα οφέλη του σκόρδου. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που απορροφώνται πλήρως από το σώμα. Από την αρχαιότητα, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στη λαϊκή ιατρική, αλλά και στη μαγειρική. Έχοντας ακόμη ένα μικρό κομμάτι γης μπορεί να αναπτυχθεί μια εξαιρετική συγκομιδή για όλη την οικογένεια.

Αναπτύξτε το σκόρδο: φύτευση σε ανοικτό έδαφος

Ο όρος φύτευσης σκόρδου επηρεάζει την εμφάνιση και το σκοπό του. Στην κηπουρική διακρίνετε το εαρινό και το χειμερινό σκόρδο.

Το ασημένιο σκόρδο αναφέρεται σε είδη που δεν πυροδοτούν. Τα Lobules είναι μικρότερα, διευθετημένα σπειροειδώς. Ένα κρεμμύδι περιέχει περίπου 30 λοβούς. Κοντά στο στέλεχος βρίσκονται μικρότερα δόντια. Η απόδοση της σκόρδου είναι χαμηλότερη, αλλά το κύριο πλεονέκτημα της είναι η καλή διατήρηση της ποιότητας. Αυτό το σκόρδο διατηρείται καλά μέχρι μια νέα καλλιέργεια. Οι ποικιλίες της άνοιξης καλλιεργούνται αποκλειστικά με δόντια.

Κανόνες για τη φύτευση και την καλλιέργεια του σκόρδου στο ύπαιθρο. Τι φροντίδα χρειάζεστε για το σκόρδο ώστε να μεγαλώνει

Το χειμερινό σκόρδο είναι επιρρεπές σε βέλη, σχηματίζει λαμπτήρα. Οι κεφαλές αποτελούνται από δόντια, ο αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα 10 τεμάχια. Όλα τα lobules είναι διατεταγμένα σε μια σειρά. Συγκομιδή του χειμώνα το σκόρδο είναι πολύ υψηλή, αλλά για μεγάλη αποθήκευση δεν είναι καλό.

Κανόνες για τη φύτευση και την καλλιέργεια του σκόρδου στο ύπαιθρο. Τι φροντίδα χρειάζεστε για το σκόρδο ώστε να μεγαλώνει

Άνοιξη σκόρδο: φύτευση και σωστή φροντίδα

Εάν η απόφαση γίνεται για την ανάπτυξη ποικιλιών εαρινό σκόρδο, τότε η φύτευση πραγματοποιείται την άνοιξη. Ο πλέον ευνοϊκός χρόνος είναι το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου. Η περίοδος βλάστησης των εαρινών ποικιλιών είναι πολύ μικρότερη και επομένως είναι απαραίτητο να φυτευτούν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό θα βοηθήσει το εργοστάσιο να διαμορφώσει έναν λαμπτήρα εμπορευμάτων. Οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται σε θερμοκρασία +4 έως + 10 μοίρες, και σε υψηλότερες τιμές η ανάπτυξή τους αναστέλλεται. Χωρίς καλό ριζικό σύστημα, δεν μπορείτε να μεγαλώνετε μεγάλα κεφάλια σκόρδου. Εάν καθυστερήσετε το χρόνο φύτευσης, τότε η απόδοση του σκόρδου θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Προετοιμασία του εδάφους για φύτευση σκόρδου

Το έδαφος πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για φύτευση. Οι ρίζες των εαρινών ποικιλιών βρίσκονται στο ανώτερο στρώμα του εδάφους, οπότε πρέπει να τους παρέχετε μέγιστη ισχύ.

Τα στρώματα των σπόρων πρέπει να φυτευτούν σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία χωρίς να σταματούν τα ύδατα. Το έδαφος προετοιμάζεται από το φθινόπωρο, γεμίζοντας το με λίπασμα και χούμο, για πρόσθετη διατροφή κάνουν τέφρα. Την άνοιξη, το έδαφος χαλαρώνεται και φυτεύονται οι σπόροι.

Σύνθεση του σκόρδου της άνοιξης

Για την ανάπτυξη και την καλή διατροφή του σκόρδου πρέπει να παρατηρήσετε την πυκνότητα της φύτευσης. Η απόσταση μεταξύ των λοβών πρέπει να είναι περίπου 8 cm και μεταξύ των σειρών θα πρέπει να αφεθεί μέχρι 30 cm. Το βάθος φύτευσης δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 cm από την κορυφή του δοντιού. Πολύ βαθιά φύτευση επιβραδύνει την ανάπτυξη σκόρδου. Οι φρέσκιες φυτεύσεις είναι πολτοποιημένες με άχυρο ή τύρφη.

Σημαντικό! Για τη φύτευση χρησιμοποιήστε μόνο μεγάλα δόντια. Δεν είναι δυνατόν να πάρετε έναν καλό βολβό από μικρά δόντια.

Για την παραγωγή ενός ζουμερά χόρτα, μικρότερα δόντια φυτεύονται ξεχωριστά.

Σημασία του ποτίσματος για την ανάπτυξη του βολβού

Άνοιξη ποικιλίες σκόρδου χρειάζονται καλό πότισμα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν η διαδικασία της ανάπτυξης πράσινο. Σχετικά με το ανεπαρκές πότισμα σηματοδοτούν τα κιτρινισμένα άκρα του φυτού. Μετά το έκτο σχηματισμένο φύλλο, το πότισμα μειώνεται και από τα μέσα Αυγούστου σταματά τελείως. Η περίσσεια νερού καθυστερεί τη δημιουργία του λαμπτήρα, μειώνει την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών και επηρεάζει ελάχιστα την αποθήκευση.

Επάνω επίδεσμο του σκόρδου της άνοιξης

Ο συστηματικός επίδεσμος κορυφής βοηθά στην ανάπτυξη μεγάλων βολβών σκόρδου και επηρεάζει θετικά την αποθήκευση.

1. Η πρώτη λίπανση πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το σχηματισμό αρκετών φύλλων. Για το σκοπό αυτό, τα αζωτούχα λιπάσματα χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό. Συχνά χρησιμοποιούν μια λύση από περιττώματα πουλιών, mullein, χούμο, έγχυση χόρτου. Δεν μπορείτε να φέρετε την κοπριά. Αυτό είναι κακό για τη διατήρηση των βολβών.

2. Σε λίγες εβδομάδες, πρέπει να κάνετε μια δεύτερη λίπανση με διάλυμα ανόργανων λιπασμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέφρα για τους σκοπούς αυτούς.

3. Ο τελευταίος επίδεσμος θα πρέπει να γίνει στις αρχές Ιουλίου, όταν σχηματίζεται το σχοινόπρασο. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερο να φτιάξετε λιπάσματα φωσφόρου-καλίου.

Όλα τα επιθέματα του σκόρδου πρέπει να συνδυάζονται με πότισμα.

Πώς να μεγαλώσει το μεγάλο σκόρδο άνοιξη

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε τα κεφάλια του σκόρδου της άνοιξης.

  • Μετά από κάθε πότισμα, πρέπει να χαλαρώσετε τα κρεβάτια.
  • Στις αρχές Αυγούστου, όλα τα φύλλα του σκόρδου της άνοιξης πρέπει να κόβονται, μειώνοντας έτσι τη διατροφή τους. Αυτή η τεχνική βοηθά να κατευθύνει όλες τις προσπάθειες για την ωρίμανση του λαμπτήρα.
  • Η έγκαιρη ενημέρωση της ποικιλίας προάγει μια καλή συγκομιδή.

Για να αποκτήσετε καλούς λαμπτήρες εμπορευμάτων, δεν συνιστάται να φυτέψετε το σκόρδο άνοιξη μετά από πατάτες, ντομάτες και κρεμμύδια.

Όλα σχετικά με τη φύτευση και την καλλιέργεια του σκόρδου το χειμώνα στο ανοιχτό έδαφος

Το χειμερινό σκόρδο φυτεύεται για γρήγορη κατανάλωση και καλή συγκομιδή. Για μακροχρόνια αποθήκευση το χειμώνα, αυτές οι ποικιλίες δεν είναι κατάλληλες.

Η φύτευση χειμερινό σκόρδο πραγματοποιείται το φθινόπωρο, πριν από την έναρξη του παγετού. Ο βέλτιστος χρόνος για τη φύτευση είναι 35-40 ημέρες πριν από τον αναμενόμενο παγετό. Κατά κανόνα, αυτό είναι το τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Για την φύτευση μεγάλες κεφαλές επιλέγονται, στην οποία περισσότερα από 4 δόντια. Αυτοί οι βολβοί που περιέχουν 2-3 λοβούς δεν χρησιμοποιούνται για φύτευση. Ένας μικρός αριθμός δοντιών υποδεικνύει τον εκφυλισμό του σκόρδου. Αν φυτεύετε συνεχώς το φυτό μόνο με δόντια, η ποικιλία βαθμιαία εκφυλίζει και συσσωρεύει τους παθογόνους παράγοντες στη λάμπα.

Ενημερώστε το υλικό φύτευσης απαλά κάθε 4 χρόνια. Για το σκοπό αυτό, τα πιο ισχυρά φυτά αφήνουν τα βέλη λουλουδιών για το σχηματισμό λαμπτήρων αέρα.

Προετοιμασία του εδάφους για τη φύτευση χειμερινό σκόρδο

Το κρεβάτι πρέπει να τοποθετείται σε επίπεδη επιφάνεια, χωρίς πεδιάδες και υπερυψωμένες περιοχές. Πριν από τη φύτευση το έδαφος είναι καλά γονιμοποιημένο με χούμο και λίπασμα. Προσθέστε αζωτούχα λιπάσματα και σκάψτε σε βάθος 25 cm από τα κρεβάτια αφαιρούνται όλα τα ζιζάνια και τα φυτικά υπολείμματα. Μετά την προετοιμασία του εδάφους πριν από τη φύτευση, πρέπει να καλύψετε το κρεβάτι με μια ταινία. Τα καλά όσπρια για το χειμερινό σκόρδο θα είναι όσπρια, χόρτα, λάχανο.

Σχέδιο σωστής φύτευσης του σκόρδου χειμώνα

Η φύτευση πραγματοποιείται για 1,5 με παγετό. Το φυτό πρέπει να έχει χρόνο για να δημιουργήσει το ριζικό σύστημα πριν τον παγετό. Σε ζεστούς καιρούς το φθινόπωρο, μπορεί να εμφανιστούν λάχανα, αλλά αυτό δεν πρέπει να φοβηθεί. Εάν το φυτό φυτεύεται εγκαίρως και έχει ένα καλό ριζικό σύστημα, τότε δεν είναι τρομακτικοί για αυτόν ο παγετός.

Για τη φύτευση χειμωνιάτικα αυλάκια χόρτου βάθος 6 έως 10 cm το κάνει εξαρτάται από το μέγεθος του δοντιού. Μικρότερα δόντια φυτεύονται σε μικρό βάθος. Για να πάρετε μεγάλους λαμπτήρες στο έδαφος στις αυλακώσεις πρέπει να συμπαγή. Το πολύ χαλαρό έδαφος προωθεί την ανάπτυξη μικρών κεφαλών.

Η απόσταση μεταξύ των δοντιών στην αυλάκωση πρέπει να είναι μέχρι 15 cm και μεταξύ σειρών μέχρι 30 cm. Ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να χωρέσει έως και 50 δόντια χειμερινό σκόρδο.

Εάν μετά την φύτευση του κήπου είναι mulched, τότε με την έναρξη της άνοιξης, όλα τα στρώματα πρέπει να αφαιρεθεί.

Το σωστό πότισμα και το επάνω επίδεσμο του σκόρδου χειμώνα

Το χειμερινό σκόρδο χρειάζεται καλό πότισμα κατά τη διάρκεια του σχηματισμού των δοντιών, 30 ημέρες πριν τη συγκομιδή όλο το πότισμα και ο επίδεσμος σταματά. Το πρώτο πότισμα πραγματοποιείται στις αρχές Μαΐου. Το διάστημα μεταξύ του ποτίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 ημέρες. Το εργοστάσιο ποτίζεται άφθονα, η υγρασία πρέπει να απορροφάται σε βάθος 30 cm.

Η έγκαιρη λίπανση και χαλάρωση του εδάφους βοηθά στην ανάπτυξη μιας καλής καλλιέργειας με μεγάλα κεφάλια σκόρδου.

1. Η πρώτη λίπανση πραγματοποιείται σε κατεψυγμένο έδαφος. Γι ‘αυτό, χρησιμοποιούνται κοκκώδη παρασκευάσματα. Καλά αποδεδειγμένο νιτρικό αμμώνιο, υπερφωσφορικό.

2. Ένα μήνα μετά την πρώτη σίτιση πραγματοποιήστε τη δεύτερη. Χρησιμοποιήστε διαλύματα λιπασμάτων, εγχύσεις χόρτων ή περιττώματα πουλιών.

3. Η τρίτη φορά για να γονιμοποιήσει το σκόρδο είναι αναγκαία όταν το μέγεθός του έχει φτάσει σε μέγεθος καρυδιού. Αυτός είναι ο τελευταίος επίδεσμος για τον οποίο χρησιμοποιούνται λιπάσματα ανθρακικού καλίου.

Τα μυστικά της καλλιέργειας και της φροντίδας για το χειμερινό σκόρδο, ώστε να είναι μεγάλο

Η καλή και σωστή φροντίδα για το χειμερινό σκόρδο θα βοηθήσει να αναπτυχθούν μεγάλα κεφάλια με καλά δόντια.

  • Για να αποκτήσετε μεγάλα κεφάλια στις χειμερινές ποικιλίες σκόρδου, πρέπει να σπάσετε βέλη. Έτσι, όλα τα τρόφιμα πηγαίνουν στο βολβό.
  • Κατά την ωρίμανση των κεφαλών, το φτερό πρέπει να τοποθετείται στο έδαφος, έτσι ώστε να μην αφαιρεί τη δύναμη από το φυτό και να τελειώνει γρήγορα την ανάπτυξή του.

Συμπέρασμα

Η φύτευση και η καλλιέργεια ποικιλίας σκόρδου στο ανοιχτό έδαφος δεν προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Όλη η φροντίδα για το σκόρδο, προκειμένου να γίνει μεγάλη, αποτελείται από διάφορες διαδικασίες: χαλάρωση του εδάφους, πότισμα και έγκαιρη σίτιση.

Loading...