Πώς να πάρει το διαμέρισμα σε σειρά σε μόλις 45 λεπτά

Πώς να πάρει το διαμέρισμα σε σειρά σε μόλις 45 λεπτά

Πιθανώς, όλοι τουλάχιστον μία φορά αντιμετώπισε μια κατάσταση όταν είναι απαραίτητο να φέρει επειγόντως το διαμέρισμά σας. Πολύ συχνά οι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν γύρω από το διαμέρισμα σε αναταραχή, που δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν. Για να αποφύγετε τη σύγχυση, πρέπει να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε τον καθαρισμό και πώς να το κάνετε για ένα ελάχιστο χρόνο. Το άρθρο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της δικής του μεθοδολογίας καθαρισμού, η οποία είναι βέβαιο ότι θα είναι χρήσιμη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στάδιο ένα: κουζίνα – 12 λεπτά

1. Το πρώτο βήμα είναι η καθιέρωση μιας κοινής τάξης. Αυτό θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 2 λεπτά. Όλα τα περιττά αντικείμενα πρέπει να αφαιρεθούν από το τραπέζι της κουζίνας. Αξίζει να θυμηθούμε: όσο λιγότερα αντικείμενα θα βρίσκονται στο τραπέζι, τόσο πιο ακριβή θα φαίνεται η κουζίνα.

2. Μετά τον γενικό καθαρισμό, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε το πλύσιμο των πιάτων. Εάν υπάρχει πλυντήριο πιάτων, πρέπει να τοποθετήσετε όλα τα πιάτα και να τα ενεργοποιήσετε. Εάν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και πρέπει να βγείτε επειγόντως για την άφιξη των επισκεπτών, όλα τα βρώμικα πιάτα μπορούν να κρυφτούν σε οποιοδήποτε από τα γραφεία της κουζίνας. Όταν φεύγουν οι επισκέπτες, θα πρέπει να αφαιρεθούν βρώμικα πιάτα.

3. Τώρα θα πρέπει να αρχίσετε να καθαρίζετε τις επιφάνειες της κουζίνας. Αυτό το καθήκον θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ένα μαλακό πανί κατασκευασμένο από μικροΐνες, το οποίο απομακρύνει τέλεια τη βρωμιά από τον πάγκο και άλλες επιφάνειες. Όλα τα σκουπίδια πρέπει να βρίσκονται στο πάτωμα.

4. Μην ξεχνάτε τον εξοπλισμό κουζίνας. Δεν είναι περιττό να σκουπίζετε το φούρνο μικροκυμάτων, το ψυγείο, τη σόμπα, τη σόμπα και άλλο εξοπλισμό. Όλα πρέπει να φαίνονται τέλεια.

5. Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε τελικά είναι να πλύνετε το πάτωμα. Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο, το πάτωμα πρέπει να σκουπιστεί καλά, αφαιρώντας όλα τα ψίχουλα και τη σκόνη. Πρέπει να πλύνετε το δάπεδο από την πιο μακρινή γωνία, μεταβαίνοντας σταδιακά στην έξοδο.

6. Μερικές φορές οι ερωμένες αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες δυσκολίες. Αυτά περιλαμβάνουν δύσκολα σημεία αφαίρεσης. Κοπή τους με μεταλλικά αντικείμενα δεν μπορεί να είναι, αλλιώς μπορείτε να αφήσετε γρατζουνιές, και αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια τραπεζική κάρτα, αφού το πλαστικό δεν σχηματίζει γρατζουνιές, αλλά αντιμετωπίζει καλά τους λεκέδες. Μετά τη διαδικασία, ο χώρος αποξέσεως πρέπει να σκουπιστεί με ένα σφουγγάρι.

Στάδιο δύο: υπνοδωμάτιο – 10 λεπτά

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα περιττά. Τα κλινοσκεπάσματα, τα διάσπαρτα μαξιλάρια, τα παιχνίδια που βρίσκονται και άλλα αντικείμενα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ειδικό καλάθι, το οποίο πρέπει να κρύψετε. Όλα τα περιττά αντικείμενα στο τραπέζι θα πρέπει να κρυφτούν σε ντουλάπια και συρτάρια συρταριού. Το υπνοδωμάτιο θα φαίνεται καθαρό και όμορφο μόνο αν όλα βρίσκονται στην θέση του και δεν βρίσκονται στο κρεβάτι, στο τραπέζι και στο πάτωμα.

2. Εάν το κρεβάτι δεν ξαναγεμίσει, πρέπει να γίνει αμέσως. Προκειμένου να μην χάσει χρόνο, το φύλλο πρέπει να ξαναγεμιστεί κάτω από το στρώμα, να το σηκώσει με το ένα χέρι και να μην προσπαθήσει να σφίξει τα άκρα του φύλλου μεταξύ του στρώματος και του άκρου της κλίνης. Διακοσμήστε το κρεβάτι με μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια, αν υπάρχουν.

3. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αρχίσετε να αφαιρείτε τη σκόνη. Το καλύτερο από όλα, αυτό θα αντιμετωπίσει ένα ειδικό ξηρό πανί από μικροΐνες. Ξεκινήστε τον καθαρισμό είναι απαραίτητο από μια μακρινή γωνία, προσεγγίζοντας σταδιακά την έξοδο. Η σκόνη από το κούνημα μπορεί να είναι απευθείας στο πάτωμα, επειδή είναι πολύ πιο βολικό και χρειάζεται λιγότερο χρόνο.

4. Στη συνέχεια, πρέπει να ξεκινήσετε τον καθαρισμό του δαπέδου. Αυτό θα βοηθήσει μια ηλεκτρική σκούπα. Όπως πάντα, πρέπει να κάνετε κενό από την πιο απομακρυσμένη γωνία μέχρι την πόρτα, κάνοντας σαρωτικές κινήσεις με μια ηλεκτρική σκούπα. Δεν χρειάζεται να περάσετε από την ηλεκτρική σκούπα αρκετές φορές, καθώς θα χρειαστεί πολύτιμος χρόνος, ο οποίος είναι τόσο μικρός.

Τρίτο στάδιο: μπάνιο και τουαλέτα – 8 λεπτά

1. Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πρέπει να εφαρμόσετε ένα καθαριστικό στο νεροχύτη, το λουτρό και το μπολ τουαλέτας. Στο μέλλον θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων που είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

2. Η μπανιέρα ή το ντους θα πρέπει να σκουπιστεί καλά και, αν χρειαστεί, ακόμη και να γλιστρήσει. Στο τέλος, η βρωμιά και τα κατάλοιπα του καθαριστικού πρέπει να αφαιρεθούν με νερό.

3. Τώρα πρέπει να καθαρίσετε τον καθρέφτη στο μπάνιο. Αυτή η επιχείρηση για ένα λεπτό. Αρκεί να ψεκάσετε απλά ένα ειδικό καθαριστικό για τον καθαρισμό των επιφανειών καθρέφτη και να σκουπίσετε με ένα πανί.

4. Η τουαλέτα χρειάζεται επίσης καθαρισμό. Αυτό θα απαιτήσει σκόνη και μια βούρτσα τουαλέτας. Η βούρτσα πρέπει να χαμηλώνει αρκετές φορές σε καθαρό νερό και μετά να καθαρίζετε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες του λεκάνης τουαλέτας.

5. Μπορείτε να καθαρίσετε το νεροχύτη με μια οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, μια τέτοια βούρτσα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τη βρωμιά ακόμη και από τις πιο απρόσιτες θέσεις.

6. Και το τελευταίο πλένει το πάτωμα. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με μια σφουγγαρίστρα από μικροΐνες.

Στάδιο τέσσερα: καθιστικό – 15 λεπτά

1. Ο καθαρισμός αρχίζει με την εξάλειψη της σύγχυσης. Όλα τα αντικείμενα που είναι λάθος θα πρέπει να διορθωθούν και αυτά που δεν βρίσκονται στις θέσεις τους πρέπει να επιστρέφονται εκεί όπου ανήκουν. Τα διάσπαρτα περιοδικά, οι εφημερίδες και τα βιβλία θα πρέπει να είναι κρυμμένα ή να διπλωθούν με τακτοποιημένο τρόπο σε ένα τραπέζι του καφέ.

2. Το επόμενο βήμα είναι η αφαίρεση σκόνης. Με αυτό θα αντιμετωπίσει ένα πανί από μικροΐνες.

3. Όλες οι γυάλινες επιφάνειες πρέπει να σκουπιστούν με ένα ειδικό εργαλείο και ένα μαλακό πανί. Σκουπίστε με κυκλικές κινήσεις, χωρίς να πιέσετε την επιφάνεια.

4. Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κενούτε το πάτωμα. Αυτό πρέπει να γίνει με αιχμηρές και ευρείες κινήσεις, αρχίζοντας από το τέλος του δωματίου και τελειώνοντας στην πόρτα της.

Loading...