Πώς να πλένετε τα μαξιλάρια στο σπίτι; Ποια είναι η διαφορά στο πλύσιμο των μαξιλαριών από φυσικό και συνθετικό υλικό

Πώς να πλένετε τα μαξιλάρια στο σπίτι; Ποια είναι η διαφορά στο πλύσιμο των μαξιλαριών από φυσικό και συνθετικό υλικό

Κάθε οικοδέσποινα γνωρίζει ότι η διατήρηση της καθαριότητας και της άνεσης στο σπίτι δεν είναι μόνο καθημερινό καθήκον, αλλά και σκληρή δουλειά.

Ειδικά όταν πρόκειται για πράγματα που, με την πρώτη ματιά, είναι πολύ δύσκολο να πλυθούν.

Για παράδειγμα, όταν τα μαξιλάρια τελικά συσσωρεύουν σκόνη ή λερώνονται, πολλοί προτιμούν να αγοράζουν μόνο καινούργιες.

Αλλά το επιπλέον κόστος μπορεί να αποφευχθεί: γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε μόνο τον τύπο μαξιλαριού και μερικούς απλούς τρόπους πλύσης.

Πώς να πλένετε τα μαξιλάρια: Εργαλεία και οδηγίες βήμα προς βήμα

Πριν σκουπίσετε το μαξιλάρι, θα πρέπει να μάθετε από ποιο υλικό κατασκευάζεται και ποιο υλικό είναι μέσα του. Μέχρι σήμερα, τα πιο συνηθισμένα είναι τα τρία κύρια είδη μαξιλαριών:

• Με φυσικό πληρωτικό (φτερά, κάτω ή μαλλί)

• Με συνθετικό υλικό πλήρωσης (sintepon, holofayber, polyester, κλπ)

• Με οργανικό πληρωτικό (π.χ. φλούδες φαγόπυρου ή αποξηραμένα βότανα)

Το τελευταίο είδος πλύσης αντενδείκνυται. Τέτοια μαξιλάρια με την πάροδο του χρόνου μπορούν να συσσωρεύουν όχι μόνο τη σκόνη και τη βρωμιά, αλλά και διάφορους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, έτσι ώστε μετά το τέλος της ζωής τους, πρέπει να πεταχτούν.

Όλοι οι άλλοι τύποι μαξιλαριών μπορούν και πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μερικές φορές το χρόνο. Αυτό δεν θα τους δώσει μόνο μια καθαρή και τακτοποιημένη εμφάνιση, αλλά και θα τους κρατήσει σε καλή κατάσταση για τα επόμενα χρόνια. Ο καθαρισμός των μαξιλαριών μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή με πλυντήριο ρούχων. Για καθεμία από αυτές τις μεθόδους υπάρχει μια βήμα-προς-βήμα οδηγίες.

Πλύσιμο του μαξιλαριού με το χέρι:

1. Αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη από το μαξιλάρι. Εάν το μαξιλάρι είναι εφοδιασμένο με ειδικό κάλυμμα, πρέπει επίσης να αφαιρεθεί. Τα μαξιλάρια και τα καλύμματα πλένονται ξεχωριστά.

2. Γεμίστε ένα δοχείο πλυσίματος (λεκάνη απορροής ή νεροχύτη κατάλληλου μεγέθους) με νερό. Το νερό πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να καλύπτει πλήρως το μαξιλάρι.

3. Προσθέστε νερό στο απορρυπαντικό νερού (για κάθε μαξιλάρι μία κουταλιά της σούπας) και αναμίξτε με ένα χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή ποσότητα αφρού.

4. Βάλτε το μαξιλάρι στο νερό και θυμηθείτε προσεκτικά με τα χέρια σας, έτσι ώστε το απορρυπαντικό να εμποτίζεται όσο το δυνατόν πιο βαθιά.

5. Ξεπλύνετε το μαξιλάρι σε πολύ τρεχούμενο νερό για να πλύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα απορρυπαντικά.

6. Στεγνώστε το μαξιλάρι, αφήνοντάς το σε μια καθαρή, πετσέτα ξηρή στον αέρα. Κάτω από τον ήλιο, το μαξιλάρι θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα.

7. Βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι είναι εντελώς στεγνό. Τα υπολείμματα υγρασίας μετά το πλύσιμο μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό μούχλας μέσα στο μαξιλάρι.

Πλύσιμο των μαξιλαριών στο πλυντήριο:

1. Αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη ή το κάλυμμα από το μαξιλάρι.

2. Βάλτε το μαξιλάρι στο πλυντήριο. Για να μην το βλάψετε, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τουλάχιστον δύο μαξιλάρια, εξισορροπώντας έτσι το τύμπανο.

3. Προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερα απορρυπαντικά στο μηχάνημα, όπως για κανονικό πλύσιμο. Για λευκά μαξιλάρια, μπορείτε να προσθέσετε ένα λευκαντικό σε αναλογία ενός προς ένα.

4. Ξεκινήστε το πρόγραμμα πλύσης. Πλύνετε σε ζεστό νερό με τουλάχιστον δύο κύκλους ξεβγάλματος.

5. Βάλτε τα μαξιλάρια στο στεγνωτήριο και ενεργοποιήστε το πρόγραμμα “αέρα” για ένα φυσικό πληρωτικό ή “ήπια θέρμανση” για ένα συνθετικό πληρωτικό. Για μια καλύτερη πλήρωση του στεγνωτηρίου, μπορείτε να βάλετε ένα ζευγάρι μπάλες του τένις σε αυτό σε ξεχωριστές καθαρές κάλτσες.

6. Αφαιρέστε τα μαξιλάρια από το στεγνωτήριο και βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει υγρασία, μπορείτε να ξεκινήσετε την ανακύκλωση.

Πώς να πλένετε μαξιλάρια από κάτω και φτερά

Τα μαξιλάρια από φτερά και από κάτω έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό λόγω της απαλότητας, της απλότητας και της φυσικότητάς τους. Συχνά μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να είναι απεριόριστη. Ως εκ τούτου, η απόσυρση της συσσωρευμένης σκόνης και βρωμιάς στο σπίτι στο σπίτι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Πολύ λερωμένα μαξιλάρι με φυσικό πλήρωσης είναι καλύτερο να δώσει σε ένα εξειδικευμένο πλυντήριο, όπου θα εκκαθαριστεί για τον ειδικό εξοπλισμό, καθώς και την υπεριώδη obluchat, καταστρέφοντας όλα τα επιβλαβή βακτήρια.

Πλένετε τα μαξιλάρια από το χνούδι και το φτερό στο σπίτι είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί γι ‘αυτό πρέπει να αποσυναρμολογηθούν. Κατ ‘αρχάς, μία από τις ραφές χάραξε τακτοποιημένα το καρφί έτσι ώστε το υλικό πλήρωσης να μην διασκορπιστεί. Στη συνέχεια, το υλικό πλήρωσης που αφαιρείται από το μαξιλάρι χωρίζεται σε αρκετά ίσα μέρη και συσκευάζεται σε οποιαδήποτε καλύμματα (για παράδειγμα σε παλιές περιπτώσεις μαξιλαριού). Πλύνετε το πακέτο και τα φτερά μπορούν να είναι και τα δύο χέρια και στο πλυντήριο. Η βέλτιστη θερμοκρασία για το πλύσιμο του νερού είναι 30 ° C. Τα υγρά απορρυπαντικά για υφάσματα από μαλλί είναι τα καλύτερα για τον καθαρισμό μαξιλαριών.

Μετά το πλύσιμο, είναι απαραίτητο να στεγνώσει σωστά το πληρωτικό, να το απλώσει σε ένα φύλλο ή σε μια μεγάλη πετσέτα και να κυλήσει σε ρολό. Στη συνέχεια, πρέπει να συσκευάζεται σε καλύμματα και να απλώνεται στον αέρα, ανακινώντας και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόνο μετά από πλήρη ξήρανση, το υλικό πλήρωσης μπορεί να μετακινηθεί στο καρφί και να ραμψει στη ραφή.

Πώς να πλένετε μαξιλάρια από sintepona και holofaybera

Τα μαξιλάρια από συνθετικό υλικό μπορούν να καθαριστούν στο σπίτι χωρίς περιττές ταλαιπωρίες. Συνήθως, οι οδηγίες για την πλύση τέτοιων μαξιλαριών επισημαίνονται στις ετικέτες τους.

Τις περισσότερες φορές, οι κατασκευαστές συστήνουν τη χρήση υγρών απορρυπαντικών και θερμοκρασίας που δεν υπερβαίνει τους 40 ° C.

Δεδομένου ότι τα συνθετικά υλικά απορροφούν καλά το νερό, είναι προτιμότερο να ρυθμίσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα για ένα πλυντήριο που περιλαμβάνει πρόσθετο ξέβγαλμα και περιστροφή με τον μέγιστο αριθμό περιστροφών.

Σκουπίστε αυτά τα μαξιλάρια πρέπει να είναι στον ανοιχτό αέρα ή σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Πώς να πλύνετε τα μαξιλάρια και να μην τους χαλάσετε

Για να παρατείνετε τη ζωή οποιουδήποτε μαξιλαριού, πρέπει όχι μόνο να γνωρίζετε πώς να σκουπίζετε τα μαξιλάρια, αλλά και να τα φροντίζετε σωστά. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν να διατηρήσετε μαξιλάρια για τα επόμενα χρόνια:

• Πλύνετε τα μαξιλάρια τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές το χρόνο.

• Αν το μαξιλάρι με συνθετικό υλικό πλήρωσης είναι διπλωμένο στο μισό και δεν επιστρέφει στην αντίθετη θέση, τότε το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί έχει χάσει την ελαστικότητά του. Αυτό το μαξιλάρι δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.

• Το πλύσιμο των μαξιλαριών είναι μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί προσοχή και χρόνο. Είναι καλύτερο να διαθέσει για όλη αυτή την ημέρα, να ελέγχει το πλύσιμο σε κάθε στάδιο.

• Τα διακοσμητικά μαξιλάρια καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως συνήθως. Για να τα πλύνετε, αρκεί να αφαιρέσετε το κάλυμμα.

Loading...