Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Φθινόπωρο λουλούδια δεν σταματούν να ευχαριστούν ποικίλα χρώματα.

Τα χρυσάνθεμα καταλαμβάνουν ένα αξιόλογο μέρος μεταξύ τους.

Τα χνουδωτά κεφάλια αυτών των λουλουδιών ανθίζουν μέχρι τον παγετό, όταν ο όγκος των φυτών είναι ήδη ξεθωριασμένος.

Οι εραστές τους μεγαλώνουν στους κήπους τους και στα οικόπεδα των νοικοκυριών.

Κατά το φθινόπωρο φύτευση του χρυσάνθεμου, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, αρκεί να μελετήσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή των σπορίων και των συνθηκών καλλιέργειας.

Η λεπτότητα της φθινοπωρινής φύτευσης του χρυσάνθεμου

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της φύτευσης του φθινοπώρου είναι η ικανότητα προσδιορισμού του χρώματος και του μεγέθους των μπουμπουκιών, το σχήμα του δακτυλίου, το οποίο δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της αγοράς των φυτών κατά την άνοιξη.

Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Ωστόσο, οι ειδικοί τείνουν να φύτεψουν την άνοιξη. Για όσους ακόμα αποφάσισαν να φύτεψουν χρυσάνθεμα το φθινόπωρο, υπάρχουν κανόνες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση του φυτού.

1. Το τέλος Σεπτεμβρίου θεωρείται ο βέλτιστος χρόνος για τη φύτευση του χρυσάνθεμου. Η αναβολή της εργασίας προσγείωσης μπορεί να γίνει πριν από τις αρχές Οκτωβρίου, αλλά δεν καθυστερούν περαιτέρω. Το δενδρύλλιο δεν θα έχει χρόνο να ριζώσει και να πεθάνει.

2. Φυτά ανθοφορία φυτών στα τέλη του φθινοπώρου δεν μπορούν, επειδή δεν ριζώνουν καλά.

3. Τα φυτά για φύτευση το φθινόπωρο θα πρέπει να έχουν αρκετούς βασικούς βλαστούς. Χωρίς αυτούς, ο χρυσάνθεμος θάμνος δεν θα επιζήσει το χειμώνα.

Το φθινόπωρο φύτευση του χρυσάνθεμου με όλους τους κανόνες

Τα χρυσάνθεμα θεωρούνται αρκετά ανεπιτήδευτα και ανθεκτικά στους παγετούς φυτά. Αναπτύσσονται σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Κάθε ανθρακωρύχος ανησυχεί για τη φύτευση του χρυσάνθεμου το φθινόπωρο, γεγονός που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εκτέλεση των εργασιών. Μετά από όλα, η ομορφιά της ανθοφορίας και η γενική κατάσταση του φυτού εξαρτώνται από αυτό.

Χώρος μαγειρέματος για φύτευση

Τα χρυσάνθεμα προτιμούν τις ηλιόλουστες περιοχές. Είναι καλύτερα να χωρίσετε το κρεβάτι σε μια ανυψωμένη πλατφόρμα. Στη σκιά, το εργοστάσιο φαίνεται καταθλιπτικό. Το λουλούδι είναι ευαίσθητο στα υπόγεια ύδατα. Αν βρίσκονται κοντά στις ρίζες, τότε απαιτείται καλή αποστράγγιση. Ως στρώμα αποστράγγισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμμος ποταμού.

Το έδαφος στη θέση πρέπει να είναι χαλαρή, κατά προτίμηση ουδέτερη ή ελαφρώς όξινη αντίδραση. Αν το έδαφος για φύτευση είναι πολύ βαρύ, τότε εμπλουτίζεται με τύρφη, χούμο και κοπριά. Σε κάθε τρύπα, προσθέστε όχι περισσότερο από 0,5 κιλά λιπάσματος, αλλιώς το επόμενο έτος το εργοστάσιο θα έχει ένα καλό στέμμα, αλλά η ανθοφορία θα είναι πενιχρή.

Πώς να προετοιμάσετε ένα λάκκο προσγείωσης

Το βάθος της τρύπας για το χρυσάνθεμο δεν ξεπερνά τα 40 εκ. Κάθε πηγάδι αποστραγγίζεται καλά, γεμίζει με λιπάσματα και ποτίζεται. Ο θάμνος κατεβαίνει στο λάκκο, ουσιαστικά δεν το θάβει. Μετά την φύτευση ψηλές ποικιλίες δημιουργούν στήριξη. Τα φυτά χρειάζονται ένα τσίμπημα, το οποίο εκτελείται αμέσως μετά τη φύτευση. Στα καυτά φθινόπωρο φυτά pritenyayut μέσα σε μια εβδομάδα από τις ακτίνες του ήλιου. Η ρίζα των χρυσάνθεμων είναι αργή.

Αναπτύσσονται χρυσάνθεμα σε σειρές. Η απόσταση μεταξύ των φυτών εξαρτάται από την ποικιλία και το μέγεθος του κώνου. Χαμηλοί και μεσαίοι θάμνοι φυτεύονται σε απόσταση περίπου 30 cm, και ψηλές ποικιλίες μέχρι 50 cm.

Η φύτευση του χρυσάνθεμου εκτελείται τις βραδινές ώρες ή τις συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες, είναι δυνατόν υπό ωραία βροχή. Αν ο καιρός είναι ζεστός, τότε είναι καλύτερα να αναβάλλετε τη διαδικασία μέχρι να πέσει η δροσιά.

Εάν με το φθινόπωρο φύτευση χρυσάνθεμα στο έδαφος υπάρχουν δυσκολίες, τότε μπορείτε να φυτέψετε το δενδρύλλιο σε ένα δοχείο. Επιλέξτε ένα ρηχό, αλλά ευρύχωρο κιβώτιο. Το ριζικό σύστημα του φυτού βρίσκεται πλησιέστερα στην επιφάνεια του εδάφους, δεν απαιτεί σημαντική εμβάθυνση. Οι βλαστοί θάμνων κόβονται στα 2/3 του ύψους. Οι γλάστρες με φυτά αποθηκεύονται για αποθήκευση στο υπόγειο όπου η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους + 6 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου αποθήκευσης, είναι μερικές φορές απαραίτητο να γίνεται πότισμα του φυτού, χωρίς να επιτρέπεται η ξηρότητα του γήινου κώματος. Την άνοιξη, το δενδρύλλιο τοποθετείται με ένα κομμάτι γης σε ένα μόνιμο μέρος.

Πώς να πάρετε το υλικό φύτευσης των χρυσάνθεμων για φύτευση φθινοπώρου + φωτογραφίες

Τα φυτά των νέων ποικιλιών για φύτευση αγοράζονται στο φυτώριο ή στην αγορά. Αλλά μπορείτε να αναπτύξετε ανεξάρτητα χρυσάνθεμα ήδη διαθέσιμα. Ο θάμνος αναπαράγεται καλά διαιρώντας τον θάμνο ή τα μοσχεύματα.

Διαίρεση του μητρικού θάμνου

Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής φύτευσης των χρυσάνθεμων, μπορείτε να διαχωρίσετε ένα μέρος από ένα ενήλικο φυτό. Τα φυτά που λαμβάνονται φυτεύονται σε παρασκευασμένα φρεάτια. Την άνοιξη ο θάμνος αρχίζει να αναπτύσσεται και το φθινόπωρο ανθίζει. Αυτή η μέθοδος αναπαραγωγής θεωρείται η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Η ανανέωση της δομής της φυτείας των χρυσάνθεμων είναι παρόμοια. Οι μητρικοί θάμνοι ανασκάπτονται και χωρίζονται σε τμήματα, απορρίπτοντας μόνο τον πυρήνα, ο οποίος φαίνεται ελκυστικός. Αναζωογονήστε τη φύτευση χρυσάνθεμα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά σε 2 χρόνια.

Φθινοπωρινά μοσχεύματα χρυσάνθεμου

Εάν το κούτσουρο μιας αγαπημένης ποικιλίας αγοράστηκε το φθινόπωρο, τότε η προσγείωση στο έδαφος πρέπει να αναβληθεί. Πριν από την εμφάνιση των παγετών, δεν θα έχει χρόνο να ριζώσει και να πεθάνει το χειμώνα. Είναι καλύτερα να ριζώνετε το μίσχο σε ένα δοχείο και να το αποθηκεύετε μέχρι την άνοιξη σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο.

Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Στο πρώτο στάδιο της ριζοβολίας, το δοχείο με το φυτό διατηρείται σε θερμοκρασία τουλάχιστον 20 μοίρες. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, αλλά όχι πολύ υγρό. Η ριζοβολία του χρυσάνθεμου διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Μετά από αυτό, το εργοστάσιο μεταφέρεται σε αποθήκη στο υπόγειο. Την άνοιξη, το δενδρύλλιο αποστέλλεται στο κρεβάτι λουλουδιών.

Προετοιμασία χρυσάνθεμου για το χειμώνα

Σε εξειδικευμένα βιβλία σχετικά με την καλλιέργεια των φυτών, συνιστάται να πραγματοποιείται το φθινοπωρινό κλάδεμα των χρυσάνθεμων μετά το θάνατο των βλαστών. Ύψος κοπής 15-20 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Μετά από αυτό, το εργοστάσιο είναι έτοιμο για το χειμώνα.

Παρά την αντοχή στους χρυσάνθεμους από παγετό, συνιστάται να καλύψετε ακόμα τους δακτυλίους. Στα τέλη του φθινοπώρου, τα σπορόφυτα σαρκώνονται με άχυρο, πριονίδι και λάδι. Οι παλιές θάμνοι χρυσάνθεμου προστατεύονται κάπως διαφορετικά. Το γεγονός είναι ότι στη διαδικασία της ανάπτυξης, το ριζικό σύστημα του βουνού ανέρχεται στην επιφάνεια του εδάφους και είναι γυμνό. Επομένως, η σκλήρυνση αρχίζει με την εμφύτευση μιας εύφορης στρώσης – τύρφης, και έπειτα παράγουν άχυρο, φύλλωμα και λάδι.

Οι έμπειροι κηπουροί καλλιεργούν χρυσάνθεμα χωρίς κλάδεμα το φθινόπωρο. Όπως δείχνει η πρακτική, το χαμηλό κλάδεμα έχει ως αποτέλεσμα τη διαβροχή των μαστών κάτω από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Μέσα από τις τρύπες στους βλαστούς, η υγρασία φθάνει στο εσωτερικό του στελέχους και οδηγεί στο θάνατο των ριζών. Οι θάμνοι είναι προετοιμασμένοι για το χειμώνα με τον συνήθη τρόπο, και το κλάδεμα πραγματοποιείται την άνοιξη.

Πώς να φυτέψει σωστά ένα χρυσάνθεμο στον κήπο; Φυτά χρυσάνθεμου για φύτευση φθινοπώρου (φωτογραφία)

Συμβουλές για την ανάπτυξη του χρυσάνθεμου

1. Το χρυσάνθεμο αγαπάει την υγρασία, αλλά πέφτει από τη στασιμότητα του νερού στις ρίζες. Το φυτό ποτίζεται μετρίως, εμποδίζοντας την ξήρανση του γήιου κώματος. Το καθεστώς άρδευσης αυξάνεται μόνο με την ξηρασία.

2. Για πλήρη άνθηση, θάμνοι τροφοδοτούνται με σύνθετα λιπάσματα ορυκτών. Η λίπανση του αζώτου πραγματοποιείται μόνο κατά τους πρώτους μήνες της βλάστησης, το φθινόπωρο το χρυσάνθεμο τροφοδοτείται με λιπάσματα φωσφόρου.

3. Η σπορά είναι μια σημαντική διαδικασία για τη φροντίδα του χρυσάνθεμου. Ένα στρώμα από σάπια θα σώσει το φυτό από τη θερμότητα, προστατεύοντας τις ρίζες από το στέγνωμα, και το χειμώνα χρησιμεύει ως καταφύγιο από τους παγετούς. Το καλύτερο υλικό για την σάπια είναι το πριονίδι, το άχυρο ή ο φλοιός.

4. Τις περισσότερες φορές, τα χρυσάνθεμα πάσχουν από σήψη ασθένειες. Αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή φροντίδα του φυτού. Οι προσβεβλημένοι βλαστοί πρέπει να κοπούν και να καούν.

5. Για την εξάλειψη των παρασίτων στα φύλλα του συμπλέγματος χρυσάνθεμου προετοιμασίες και λαϊκές θεραπείες θα βοηθήσει. Από τα ακάρεα της αράχνης, η έγχυση σκόρδου, που ψεκάζεται με θάμνους κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, βοηθά πολύ.

Τα χρυσάνθεμα διαφέρουν ως προς τη διακοσμητική και υψηλή αντοχή τους στον παγετό. Ορισμένες ποικιλίες είναι καλά διατηρημένες στην περικοπή, άλλοι διακοσμούν τα παρτέρια με φωτεινά λουλούδια μέχρι αργά το φθινόπωρο.

Loading...