Πώς να φυτέψετε παιώνιες το φθινόπωρο στο έδαφος, έτσι ώστε να μην παγώνουν και να σαπίζουν το χειμώνα. Φροντίδα για φυτά που φυτεύτηκαν το φθινόπωρο

Πώς να φυτέψετε παιώνιες το φθινόπωρο στο έδαφος, έτσι ώστε να μην παγώνουν και να σαπίζουν το χειμώνα. Φροντίδα για φυτά που φυτεύτηκαν το φθινόπωρο

Παιώνιες όπως πολλοί κηπουροί, είναι δύσκολο να βρείτε λουλούδια που συνδυάζουν φωτεινή ομορφιά και ταυτόχρονα απαράδεκτη. Μια ποικιλία χρωμάτων, πλούσια βλάστηση – μια πραγματικά άξια διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου.

Αυτή η κουλτούρα χωρίς υπερβολή καλείται εξαιρετική. Αν επιλέξετε το σωστό μέρος, φυτό, θα σας ευχαριστήσουν για πολλά χρόνια. Ο πολιτισμός πρέπει να φυτευτεί στον κήπο το φθινόπωρο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της φύτευσης φθινοπώρου των πιώνων

Από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου, ο καλύτερος χρόνος για φύτευση παιώνων το φθινόπωρο, τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερο από μείον εδώ. Το κύριο πράγμα είναι ότι πριν από την έναρξη του παγετού, τα φυτά ριζώνουν, εγκατασταθούν σε ένα νέο μέρος, τότε μπορούν να επιβιώσουν το μακρύ χειμώνα. Στις αρχές του φθινοπώρου φυτεύονται ποικιλίες που μοιάζουν με δέντρα και, έπειτα, πιο κοντά στον Οκτώβριο, υπάρχει μια ακολουθία καθυστερημένων, ποωδών. Φυτά φυτεύονται αυτή τη στιγμή, να αυξηθεί και να ανθίσει νωρίτερα για δύο εβδομάδες που φυτεύτηκαν την άνοιξη. Ρίζες, φέρουν εύκολα επαναλαμβανόμενους παγετούς, αναπτύχθηκε ριζικό σύστημα είναι ευκολότερο να προσαρμοστεί κατά τη διάρκεια ξηρασίας.

Δεν υπάρχουν πρακτικά pions όταν φύτευση pions φθινόπωρο, μια σημαντική προϋπόθεση ότι ξεθωριάζουν πριν από τη μεταμόσχευση. Την άνοιξη, τα λουλούδια δεν πρέπει να αγγίζονται – αρρωσταίνουν, δεν μπορούν να δέσουν οφθαλμούς. Προφυλάξεις πρέπει να σκάβουν το χώμα γύρω από ισχυρό αναπτύξει ριζικό τους σύστημα, το οποίο μπορεί εύκολα να καταστραφεί κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει την ανθοφορία.

Άνοιξη για τους καλοκαιρινούς κήπους. Ανησυχίες, προβληματίζει πολύ, έτσι τα λουλούδια δεν μπορούν να καταφέρουν να θέσει σε χρόνο που επηρεάζουν την ποιότητα των φυτών, το μεγαλείο τους, αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα του φθινοπώρου φύτευση.

Πώς να προετοιμάσετε και να επιλέξετε το υλικό φύτευσης για φύτευση πίνων το φθινόπωρο

Ο κύριος τρόπος, και αξιόπιστος για την αναπαραγωγή, είναι η διαίρεση του θάμνου. Στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν έχουν ήδη σχηματιστεί νέοι μπουμπούκια ανθοφορίας και οι μικρές ρίζες δεν είχαν ακόμη χρόνο να αναπτυχθούν, η λειτουργία γίνεται με μια τέτοια αλληλουχία:

• Περικοπή των φύλλων, σκάβοντας το θάμνο, πρώτα πρέπει να το σκάψετε, στη συνέχεια να το αφαιρέσετε προσεκτικά από το έδαφος.

• Πλένετε απαλά με ένα ρεύμα νερού και αφήνετε για λίγες ώρες στη σκιά, αφού οι ελαφρώς μαραμένες ρίζες είναι ευκολότερο να χωριστούν.

• Στη συνέχεια, ο ξύλινος στύλος σφάζεται στο κέντρο του ριζώματος, ο θάμνος αποσυντίθεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι σιδήρου, προθέρμανση της φωτιά, έτσι ώστε να μην θέσει την ασθένεια στο λουλούδι.

• Οι ρίζες συντομεύονται, κλαδεύονται μέχρι 10 εκατοστά. Εάν υπάρχει σήψη, αφαιρείται προσεκτικά, η ρίζα καθαρίζεται και επεξεργάζεται με κάρβουνο.

Σε μια περίπτωση, περίπου 4 μάτια και ο ίδιος αριθμός των ριζών αφήνουν, αν αφήσει ένα μάτι, το φυτό θα αναπτυχθεί αργά, αλλά ο θάμνος θα αποδειχθεί ότι είναι νέος και υγιής. Τέτοιες μικρές θήκες για πρώτη φορά πρέπει να είναι σκιασμένες.

Φύτευση και φροντίδα των παιώνων το φθινόπωρο

Τα φυτά είναι φωτοφιλικά. Ο χώρος φύτευσης παιώνων το φθινόπωρο στο έδαφος πρέπει να είναι ηλιόλουστος, μια ελαφριά πένα είναι αποδεκτή. Η έντονη σκίαση οδηγεί στο γεγονός ότι τα λουλούδια θα αρχίσουν να λιώνονται ή θα υποβαθμίζονται, τα στελέχη θα γίνονται πιο λεπτές.

Ο χώρος εκφόρτωσης πρέπει να εκτελείται εκ των προτέρων, ιδανικά 2 μήνες πριν από τη φύτευση. Το μέγεθος του λάκκου εξαρτάται από τον όγκο των ριζών, κατά μέσο όρο η διάμετρος είναι 50 cm, το βάθος είναι 60 cm. Η μεγάλη διάμετρος του λάκκου γεμίζεται με το θρεπτικό μίγμα. Ο πυθμένας τοποθετείται με χούμο, τύρφη. Το κρέας και τα οστεάλευρα είναι αισθητά 300 γραμμάρια και 200 ​​γραμμάρια υπερφωσφορικών. Όλος ο υπόλοιπος χώρος καλύπτεται με γόνιμο έδαφος. Αν το χώμα είναι αργιλώδες, προσθέστε άμμο και αντίστροφα, αν είναι αμμώδης, προσθέστε έναν κάδο από πηλό, αποφεύγετε τις υδάτινες περιοχές.

Ο χώρος προσγείωσης αφήνεται να συρρικνωθεί, ελλείψει χρόνου, είναι απαραίτητο να ρίξει το έδαφος με νερό. Το τμήμα του ριζώματος τοποθετείται λοξά, προσεκτικά γεμάτο με γη, πιεσμένο με τα χέρια. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει μια αυλάκωση, η οποία είναι γεμάτη με νερό. Στη συνέχεια έρχεται πολτοποίηση πριονίδι, καλύτερα πέρυσι, επειδή νωπά έντονα οξείδωση του εδάφους, ωστόσο, εδώ μπορεί να βοηθήσει σβήσε ασβέστη.

βάθος πυθμένα πρέπει να είναι τέτοια ώστε οι νεφροί ήταν κάτω από το επίπεδο του εδάφους κατά 5 εκ. Εάν οι νεφροί είναι υψηλότερη από τη γη, υπάρχει κίνδυνος παγώματος τους, ενώ η εμβάθυνση της ισχυρής δεν είναι αρκετά ισχυρή για να εκδιώξει το μικρόβιο στην επιφάνεια της γης.

Λιπάσματα για παιώνιες το φθινόπωρο, το καλοκαίρι, την άνοιξη

Κατά τη φύτευση παιώνιες το φθινόπωρο στο έδαφος φέρεται λίπανση, οπότε βεβαιωθείτε λίπασμα δεν είναι αναγκαία για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο πολιτισμός αγαπά το ουδέτερο ή το αλκαλικό έδαφος και ανταποκρίνεται καλά στην επίδεσή του με την τέφρα και το υπερφωσφορικό. Τα λουλούδια είναι ανεπιτήδευτα, αλλά ο πρόσθετος επίδεσμος στο φύλλωμα ενισχύει την ανθοφορία. Εάν, για κάποιο λόγο, τα λιπάσματα δεν εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της φύτευσης, κατά το πρώτο έτος της ζωής τα φυτά ψεκάζονται με καρβαμίδιο μετά την εμφάνιση των βλαστών την άνοιξη. Περαιτέρω, για την πρώτη και τη δεύτερη σίτιση χρειάζονται 100 γραμμάρια νιτροφωσφορικού άλατος, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται φωσφόρος και κάλιο.

Είναι ευνοϊκό για τα νεαρά φυτά να χρησιμοποιούν mullein, ζυμωμένα στον ήλιο με την προσθήκη τέφρας ξύλου. Ή ένα γραμμάριο Mullein προστίθεται 40 γραμμάρια υπερφωσφορικού και 20 γραμμάρια θειικού καλίου.

Μετά την ανθοφορία, σύνθετα λιπάσματα χρησιμοποιούνται για λουλούδια, τα οποία χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ζεστό, ξηρό καιρό, τα λιπάσματα εισάγονται σε υγρή μορφή, σε βροχερό καιρό, επιτρέπεται η χρήση κόκκων. Στις αρχές Οκτωβρίου, είναι χρήσιμο να φτιάξετε τέφρα και οστεώδη γεύματα κάτω από τους θόλους περίπου 100 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Αρκεί να διασκορπιστεί και να καλύψει τα φύλλα.

Φροντίδα των παιώνων το φθινόπωρο

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το εργοστάσιο για το χειμώνα. Οι σωστές ενέργειες θα εξασφαλίσουν καλό χειμώνα, άφθονη ανθοφορία το επόμενο έτος. Τώρα χρειάζονται μόνο θρεπτικά συστατικά. Το ριζικό σύστημα αναπτύσσεται ενεργά, αυξάνεται. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια ολοκληρωμένη φροντίδα. Όλες οι χρήσιμες ουσίες είναι περισσότερο στα παχιά μέρη των ριζών. Έτσι, για μια πλούσια άνθιση, χρειάζεται πλήρης ανάπτυξη, φωσφόρος και κάλιο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε υγρή μορφή. Στον κάδο του νερού, τα παρασκευάσματα προστίθενται σύμφωνα με τις οδηγίες και τα λουλούδια χύνεται.

Για να αναπτυχθούν όμορφα παιώνια, φύτευση και φροντίδα το φθινόπωρο παρέχει το σωστό κλάδεμα των θάμνων πριν από το χειμώνα του φυτού. Η καλύτερη στιγμή – το πρώτο παγετό, μπορεί να είναι η αρχή του Νοεμβρίου, πριν από τη συγκομιδή δεν θα πρέπει να είναι, αυτό θα επηρεάσει το χρώμα μεγαλείο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα γυρίσματα συντομεύονται στο έδαφος. Τα κομμένα κλαδιά πρέπει να αφαιρεθούν και να καούν. Μετά τη διαδικασία, το έδαφος γύρω από τους δακτυλίους πρέπει να ψεκάζεται με τέφρα. Σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρές χειμώνες, τα πεπόνια θα πρέπει να φυτευτούν το φθινόπωρο. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλο το lap-top ή η τύρφη, καθώς και πριονίδια ή πεσμένα φύλλα. Τα αποφλοιωμένα φύλλα δεν πρέπει να προστατεύονται, είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ασθένειες, τα λουλούδια μπορούν ακόμη και να πεθάνουν.

Σε βροχερό καιρό, τα λουλούδια μπορούν να επηρεάσουν την γκρίζα σήψη, στον αγώνα ενάντια σε αυτό θα βοηθήσει το ίδρυμα ναρκωτικών. Το φθινόπωρο, μετά την κοπή των στελεχών, γεμίστε τη βάση του δακτυλίου με διάλυμα 0,1% αυτού του παρασκευάσματος. Για διαφορετικούς τύπους κηλίδας, χρησιμοποιείται ψεκασμός Bordeaux 1%.

Το ύψος του στρώματος κάλυψης των 10-15 cm προστατεύει από το κρύο, τους ανέμους.

Η καλλιέργεια δεν συνιστάται δέντρο-όπως παιωνία, επειδή τα λουλούδια τους σχηματίζονται στα βλαστικά του περασμένου έτους. Σημειώστε ότι αυτός ο τύπος καλλιέργειας δεν ανέχεται τη στασιμότητα του ύδατος, το έδαφος προτιμάται εύθραυστο. Η οπή φύτευσης έχει μέγεθος 70 x 70 cm και η αποστράγγιση πρέπει πάντα να τοποθετείται στο κάτω μέρος. Με την έναρξη του παγετού, η βάση του δαχτυλιδιού καλύπτεται με ξηρά φύλλα, τυλιγμένα σε μη υφαντό ύφασμα. Την άνοιξη, κόβονται ξηροί και κατεψυγμένοι κλάδοι.

Σας ευχόμαστε καλή τύχη στην επιχείρηση κηπουρικής σας!

Loading...