Τι μέριμνα χρειάζεται το φθινόπωρο το φθινόπωρο: τροφοδοτούμε και επεξεργαζόμαστε. Πώς να προετοιμάσετε ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: είναι απαραίτητο να στεγάσει;

Τι μέριμνα χρειάζεται το φθινόπωρο το φθινόπωρο: τροφοδοτούμε και επεξεργαζόμαστε. Πώς να προετοιμάσετε ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: είναι απαραίτητο να στεγάσει;

Το δαμάσκηνο είναι ένας αρκετά καλός χειμωνιάτικος πολιτισμός, αντέχει το κρύο, αλλά είναι απαραίτητο να βοηθήσει το δέντρο.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η φετινή φροντίδα του δαμάσκηνου, καθώς και η προετοιμασία του δέντρου για το χειμώνα.

Αν παίρνετε λίγο χρόνο για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, τότε η απόδοση θα παραμείνει πάντα στην κορυφή.

Επιπλέον, η πρόσθετη λίπανση και η επεξεργασία από παράσιτα παρατείνουν τη ζωή του δέντρου φρούτων. Πώς να φροντίζετε σωστά το δαμάσκηνο;

Τι χρειάζεται το δαμάσκηνο το φθινόπωρο: βασική φροντίδα και χειρισμός

Οποιοδήποτε δέντρο χρειάζεται φροντίδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά το φθινόπωρο ο κύριος στόχος του κηπουρού είναι να προετοιμάσει τον κήπο για το χειμώνα, ώστε τα φυτά να υποβληθούν σε παγετό. Πώς να το κάνετε αυτό;

Κουτάλι το φθινόπωρο

Η τελευταία επικάλυψη του δαμάσκηνου τροφοδοτεί το δέντρο, συμπληρώνοντας τα αποθέματα των θρεπτικών ουσιών που ξοδεύονται στην καρποφορία. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται μετά τη συγκομιδή, πριν από την έναρξη του παγετού. Μια λύση για την επικάλυψη παρασκευάζεται με ρυθμό 30-40 λίτρα ανά δέντρο φρούτων.

Συνταγή για 10 λίτρα νερού:

• 2 κουταλιές της σούπας. l. θειικό κάλιο;

• 3 κουταλιές της σούπας. l. υπερφωσφορικό.

Όλα τα λιπάσματα, τα οποία περιέχουν άζωτο, μεταφέρονται στην πηγή. Με τη σίτιση του φθινοπώρου, οι παρακάτω τύποι μειγμάτων αποδείχθηκαν αρκετά καλοί:

• Οργανικά. Ένας τέτοιος επίδεσμος αποκαθιστά το ριζικό σύστημα, επηρεάζει την ανάπτυξή του, βοηθά το φυτό να αντισταθεί σε ασθένειες και παράσιτα. Ως οργανικά λιπάσματα το φθινόπωρο χρησιμοποιήστε χούμο ή λίπασμα.

• Λιπάσματα φωσφορικού καλίου. Για μια καλή καρποφορία, το δαμάσκηνο χρειάζεται κάλιο, προστίθεται επιπλέον ως τροφή. Εάν το έδαφος είναι αμμώδες, τότε δεν εφαρμόζονται λιπάσματα φωσφόρου, εμποδίζουν την αναπνοή της ρίζας.

Φθινόπωρο επάνω dressing ενός δέντρου πραγματοποιείται σε ζεστό καιρό, ενώ παγετώνες δεν έχουν ακόμη έρθει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τηρείτε με ακρίβεια τη δοσολογία, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος θανάτου του δέντρου. Για τα νεαρά δέντρα ηλικίας μέχρι τριών ετών, το φθινόπωρο χρησιμοποιείται ένας τύπος λίπανσης. Και πιο ώριμα φυτά μπορούν να γονιμοποιηθούν με διάφορα μείγματα, εναλλάσσοντάς τα.

Είναι δύσκολο για έναν επίδοξο κηπουρό να καθορίσει τη δοσολογία και τον τύπο του επίδεσμου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο ίδιο το δέντρο, το βαθμό της πονόλαιό του, το ποσό της συγκομιδής που αποκτήθηκε.

Σημαντικό! Μετά το επίδεσμο επάνω είναι απαραίτητο να καλύψει το έδαφος με άχυρο ή κομπόστ. Οι έμπειροι κηπουροί φυτεύουν γύρω από τα δέντρα, τα οποία δεν χρησιμεύουν μόνο για τη διατροφή του δέντρου αλλά και για την προστασία του από τα ζιζάνια.

Επεξεργασία φθινοπώρου δαμάσκηνων από παράσιτα και ασθένειες

Εκτός από τη σίτιση, είναι σημαντικό στο στάδιο της προετοιμασίας για το χειμώνα να μεταχειριστεί το δαμάσκηνο από τα παράσιτα. Ο ενεργός έλεγχος των παρασίτων πρέπει να διεξάγεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν και το φθινόπωρο – το τελικό στάδιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα έντομα προετοιμάζονται για το χειμώνα, ψάχνοντας για μια νυχτερινή στέγαση, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις του κηπουρού να κατευθύνονται στην καταστροφή των αποικιών του χειμώνα.

Για την επεξεργασία του δέντρου προχωράει μετά τη συγκομιδή. Πιο συχνά δαμάσκηνο μαστίζεται από αφίδες, επομένως ο βασικός ψεκασμός κατευθύνεται στον αγώνα εναντίον του. Όταν ο αριθμός των παρασίτων είναι ασήμαντος, πραγματοποιείται ψεκασμός σε φύλλα: έγχυση σκόρδου με σαπούνι για πλύσιμο, αψιθιά, φλοιό κρεμμυδιού.

Εκτός από τις λαϊκές θεραπείες, χρησιμοποιείται μια λύση από το υγρό Μπορντό, μηχανική συλλογή παρασίτων, σκάψιμο του εδάφους κάτω από θάμνους, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των χειμώνων γενεών. Μόνο μια συστηματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη φροντίδα του φθινοπώρου δαμάσκηνου θα επιτρέψει να αναπτυχθεί ένα υγιές δέντρο με καλή απόδοση.

Πώς να προετοιμάσει ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: κλάδεμα, ασβέστιο και ποτσίμπι πότισμα

Ότι το δέντρο έχει περάσει καλά από τους παγετούς, πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Οι έμπειροι κηπουροί έχουν πολλά μυστικά που είναι σημαντικά για να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν.

Υποβρύχιο πότισμα του δαμάσκηνου

Αν το καλοκαίρι αποδείχθηκε στεγνό, τότε το φθινόπωρο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πότισμα με εξοικονόμηση νερού. Εκτελείται πριν από την έναρξη του παγετού, στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά μετά την πτώση της πτώσης. Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι βαθιά, το έδαφος πρέπει να εμποτιστεί για δύο ή περισσότερα μέτρα. Με επιφανειακή ροή νερού, το έδαφος υγραίνεται σε βάθος 1 μέτρου.

Το πότισμα υποζυγιών γίνεται προσεκτικά. Εάν το φθινόπωρο είναι βροχερό, τότε είναι καλύτερα να αρνηθείτε την άρδευση. Και γύρω από τον κορμό για να κάνουν αυλακώσεις, για τις οποίες υπερβολική υγρασία θα εισέλθει στο σύστημα αποστράγγισης. Υπερβολική υγρασία στο ζεστό φθινόπωρο οδηγεί σε μια επαναλαμβανόμενη ανάπτυξη του φυτού, μερικές φορές στην ανθοφορία, κάτι που είναι απαράδεκτο.

Ξηρά ξυλεία

Μετά την πτώση της πτώσης, θα πρέπει να καθαρίσετε το παλιό φλοιό δέντρων από τον κορμό και τα σκελετικά κλαδιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, όλοι οι λειχήνες αφαιρούνται από το δέντρο και αυξάνονται και άλλα παράσιτα. Αφαιρέστε το φλοιό καλύτερα ξύστρα, και στη συνέχεια καθαρίστε με μια μεταλλική βούρτσα. Πραγματοποιήστε τέτοιους χειρισμούς προσεκτικά, προσπαθώντας να μην αγγίξετε τον υγιή φλοιό του δέντρου. Όλα τα απορρίμματα αφαιρούνται και καίγονται έξω από την περιοχή.

Τι μέριμνα χρειάζεται το φθινόπωρο το φθινόπωρο: τροφοδοτούμε και επεξεργαζόμαστε. Πώς να προετοιμάσετε ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: είναι απαραίτητο να στεγάσει;

Ο ουρανίσκος και οι σκελετικοί κλαδιά διασώζονται από τα εγκαύματα, τα παράσιτα και τις ασθένειες. Περάστε το μετά τον καθαρισμό του δαμάσκηνου. Το διάλυμα εργασίας παρασκευάζεται από ασβέστη, άργιλο και μυελίνη. Για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών προστίθεται θειικό χαλκό στο μείγμα, το οποίο διαλύεται σε ζεστό νερό. Κατανάλωση ουσιών μέχρι 300 γρ. για 10 λίτρα νερού.

Τι μέριμνα χρειάζεται το φθινόπωρο το φθινόπωρο: τροφοδοτούμε και επεξεργαζόμαστε. Πώς να προετοιμάσετε ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: είναι απαραίτητο να στεγάσει;

Κλάδεμα το φθινόπωρο

Οποιοδήποτε δέντρο χρειάζεται ένα κατάλληλο κλάδεμα, το οποίο αποσκοπεί στην απομάκρυνση σπασμένων κλαδιών, κορυφών και κατεστραμμένων βλαστών. Η υγειονομική περίθαλψη για τα δαμάσκηνα πρέπει να πραγματοποιείται καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στις βόρειες περιοχές είναι προτιμότερο να αποφύγετε το φθινοπωρινό κλάδεμα του δαμάσκηνου, δεδομένου ότι τα τμήματα στεγνώνουν σοβαρά το δέντρο. Σε περιοχές με ήπιο κλίμα, ο καθαρισμός υγιεινής δεν αποτελεί πρόβλημα. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε διάφορα στάδια:

1. Μετά τη φύτευση του φυτώματος το φθινόπωρο, αποκόπτεται αμέσως. Σε αυτή την περίπτωση, ο κορμός μειώνεται κατά 2/3, και βγαίνει κατά 1/3.

2. Τα δέντρα των ενηλίκων χρειάζονται αναζωογονητικό κλάδεμα, κατά τη διάρκεια του οποίου απομακρύνονται βλαστοί, τραυματισμένοι και πυκνοί βλαστοί.

3. Τα νεαρά δέντρα είναι ελαφρώς αραιωμένα, συντομεύοντας μόνο έντονα αναπτυσσόμενους βλαστούς, έτσι ώστε το στέμμα να παραμείνει συμμετρικό.

Χρειάζεται να καλύψω το δαμάσκηνο για το χειμώνα;

Αυτή η ερώτηση ενθουσιάζει κάθε κηπουρό, αλλά δεν υπάρχει καμία απλή απάντηση σε αυτό.

Σε περιοχές με σκληρό κλίμα, είναι απαραίτητο να μονώσετε το στέλεχος, τα σκελετικά κλαδιά και να χτυπήσετε τους κορμούς. Για το σκοπό αυτό, γύρω από το κορμό περιτυλίγματος ruberoid, ένα υλικό θέρμανσης, στην κορυφή του οποίου εφαρμόζεται ένα φως που αντανακλά το φως.

Ο κύκλος του μίσχου είναι γεμάτος με την εμφάνιση παγετού, χρησιμοποιώντας λιπάσματα ή χούμο. Ένα τέτοιο καταφύγιο θα βοηθήσει στην επιβίωση των χιονισμένων χειμώνων. Αν αρκετό χιόνι, τότε ζεσταίνουν επιπλέον τον κορμό του δέντρου στο επίπεδο των σκελετικών κλαδιών. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Τι μέριμνα χρειάζεται το φθινόπωρο το φθινόπωρο: τροφοδοτούμε και επεξεργαζόμαστε. Πώς να προετοιμάσετε ένα δαμάσκηνο για το χειμώνα: είναι απαραίτητο να στεγάσει;

Τα νεαρά δενδρύλλια μπορούν να μονωθούν με διαφορετικό τρόπο, αφού έχουν τοποθετήσει επάνω τους μια καλύβα φτιαγμένη από κλαδιά ελάτης, τα οποία τραβιούνται μαζί με κορδόνια. Επιπλέον, το πεσμένο χιόνι θα χρησιμεύσει ως ένα άλλο στρώμα καταφυγίου. Στο εσωτερικό του καταφυγίου θα πρέπει να βάζετε βλαστούς, που θα προστατεύουν το δέντρο από τα τρωκτικά.

Στις νότιες περιοχές αρκεί η στρώση των κορμών. Ιδιαίτερα χρειάζεται νεαρά δέντρα και φυτά.

Φροντίδα φθινοπώρου για το δαμάσκηνο είναι πολύ σημαντικό, έχει ως στόχο την προετοιμασία του δέντρου για το κρύο. Μην παραμελούν όλες τις περιγραφείσες διαδικασίες, επειδή ο κύριος στόχος του κηπουρού είναι να πάρετε μια καλή συγκομιδή.

Loading...