Godetsiya – φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Godetsiya - φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Το Godecia είναι ένας κήπος γεμάτος καλοκαίρι, που ανήκει σε μια οικογένεια φυτών ψεκασμού. Η γενέτειρα αυτού του λαμπρά φυτού είναι η Αμερική.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από δύο είδη φυτών, που είναι ένα πολύ ανεπιτήδευτο λουλούδι, το οποίο διευκολύνει πολύ το έργο της φροντίδας και της καλλιέργειας.

Φωλιασμένο με πλούσια πράσινη φύση, το Godecia θα γίνει πραγματική διακόσμηση οποιουδήποτε παρτέρι, γκαζόν ή κήπου.

Godetsiya - φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Godetzia και τις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας αυτού του λαμπερού λουλουδιού

Godetsiya μίσχο έχει μήκος 25 έως 60 cm και διάμετρο ταξιανθίες, φθάνοντας μέχρι 10 εκατοστά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Godetsii ως κυπελλοειδή μορφή, και Campanulaceae. Τα χρώματα των ταξιανθιών αυτού του φυτού μαγεύονται από την ποικιλία χρωμάτων των πετάλων, τα οποία έχουν ομαλή ή υγρή δομή.

Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες του Godetia είναι:

• Μεγάλη ανθοφορία Godecia – είναι ένα χαμηλό φυτό με πολυτελή κόκκινα και ροζ λουλούδια.

• Αξιολάτρευτο Godecia – ένα χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι το ύψος του στελέχους, φτάνοντας τα 60 cm, ενώ οι φωτεινές ταξιανθίες του φυτού είναι μικρές, με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 5 cm.

Χαρακτηριστικά του φυτού:

• Η Godecia δεν συμπαθεί την υπερθέρμανση, σε σχέση με την οποία το φυτό πρέπει να είναι κλειστό για την έναρξη των θερμών περιόδων από τις άμεσες χτυπήματα των ακτίνων του ήλιου πάνω του.

• Το Godetia δεν δέχεται υπερβολική υγρασία, επομένως το πότισμα θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες, χρησιμοποιώντας μόνο ζεστό νερό για αυτό.

• Μέτρια κλίματος και πλούσια σε χούμο χώμα, αυτό χρειάζεται αυτό το φυτό.

• Το φυτό πάσχει με ελαφρότητα στην πτώση της θερμοκρασίας κατά την περίοδο της άνοιξης.

• Η Godecia που φυτεύεται στην άμμο αισθάνεται άσχημα και απαιτεί τακτικά ποτίσματα, ειδικά στην ξηρασία.

Godetsiya – φύτευση και καλλιέργεια σπόρων λουλουδιών

Πολλοί ερασιτέχνες κηπουροί, έχοντας συγκεντρώσει μια ορισμένη εμπειρία στην καλλιέργεια λουλουδιών, συνιστούν τη Godecia να σπείρει απευθείας στο ανοιχτό έδαφος, χωρίς να συνδέεται με φυτά. Αυτό το λουλούδι, όπως και πολλοί άλλοι, δεν συνηθίζει πάντα να φυτέψει φυτά.

Αμέσως πριν από τη φύτευση, οι σπόροι της Godecia είναι πιο σκόπιμο να κρατήσουν σε μια αδύναμη λύση μαγγανίου, κάπου περίπου μία ώρα.

Επίσης, οι σπόροι αυτού του λουλουδιού μπορούν να σπαρθούν ακριβώς κάτω από την πτώση, ειδικά εάν είναι ανθεκτικοί σε διάφορες δυσμενείς συνθήκες και παράσιτα.

Οι σπόροι μπορούν να φυτευτούν σε ανοικτό έδαφος ή σε δοχεία συγκεκριμένου ύψους τουλάχιστον 15 cm, με ένα αποστειρωμένο στρώμα στο κάτω μέρος.

Godet – προσγείωση στο ανοιχτό έδαφος

Godetsiya - φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Ο Godetius φυτεύεται καλύτερα σε ένα ουδέτερο ή ασθενώς όξινο έδαφος, σε ηλιόλουστες θέσεις, κατά προτίμηση στο νότιο τμήμα του κήπου.

Το κρεβάτι είναι προ-εκσπλαχνισμένο, χαλαρή και άφθονα ρίχνονται με νερό. Τοποθετήστε τους σπόρους σε βάθος 0,5 cm, σε απόσταση 20 cm το ένα από το άλλο, για εύκολη ανάμειξη με το έδαφος.

Αφού φυτεύτηκαν οι σπόροι στο έδαφος, θα πρέπει να πασπαλιστούν με γη πάνω τους και να πάλι νερό από το δοχείο ποτίσματος.

Κατά τη δημιουργία τέτοιων συνθηκών για τη φύτευση, οι σπόροι του Godecia θα βλαστήσουν γρήγορα σε 10-12 ημέρες, και τα λάχανα θα φτάσουν καλά και θα γίνουν ισχυρότερα.

Godet – προσγείωση σε δοχεία

Σε ένα δοχείο γεμάτο από χώμα, τοποθετούνται οι σπόροι (είναι καλύτερο να φυτέψετε 2-3 σπόρους σε ένα δοχείο, σε περίπτωση που οι άλλοι δεν βλαστήσουν) και συμπληρώστε με ένα μικρό στρώμα εδάφους.

Αφού τα δοχεία καλύπτονται με υλικό κάλυψης ή με μεμβράνη για τη δημιουργία μελλοντικών συνθηκών θερμοκηπίου για μελλοντικές εγκαταστάσεις. Η μεμβράνη πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά για περίπου τριάντα λεπτά, για τον αερισμό του δοχείου με σπόρους.

Εάν το χώμα έχει στεγνώσει πρέπει να υγρανθεί με ένα πιστόλι ψεκασμού. Μετά από μερικές εβδομάδες, όταν εμφανίζονται τα μικρόβια, η ταινία πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς. Πολλοί ερασιτέχνες κηπουροί ήδη αυτή τη στιγμή αρχίζουν να εκτελούν την πρώτη λίπανση των νεαρών φυτών.

Godetsiya - φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Godetia – φύτευση φυτών στο έδαφος

Προκειμένου η Godecia τελικά να εξελιχθεί σε ένα πολυτελές λουλούδι, πρέπει να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες για τη φύτευση στο έδαφος με φυτά. Φυτεύονται φυτά με την εμφάνιση των δύο ή τριών φύλλων. Ανάλογα με την περιοχή φύτευσης, το έδαφος θερμαίνεται και ένα θερμοκήπιο εγκαθίσταται πάνω από τα φυτά, εφόσον το απαιτούν οι κλιματολογικές συνθήκες.

Στις προετοιμασμένες φακές που γίνονται το ένα από το άλλο, σε απόσταση 25 εκ. Φυτευμένων δενδρυλλίων. Τα δοχεία με σπορόφυτα είναι προγεμισμένα με νερό, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να πάρουν ένα φυτό, άμεσα με ένα στρώμα γης στο ριζικό σύστημα, χωρίς να το καταστρέψουν. Συνιστάται να μεταμοσχεύσετε το βράδυ ή σε συννεφιασμένους καιρούς, έτσι ώστε τα φυτά να είναι καλύτερα προσαρμοσμένα στο νέο περιβάλλον.

Συμβουλές! Πριν ξεκινήσετε τη φύτευση δενδρυλλίων στο ανοικτό έδαφος, πρέπει να σκληρυνθεί. Για να γίνει αυτό, τα εμπορευματοκιβώτια με βαρετό πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι στο δρόμο για μια ώρα άλλο, ενώ αυξάνεται σταδιακά ο χρόνος των φυτών στο δρόμο.

Godetsiya – φροντίδα και φροντίδα του φυτού

Η Γκοδέτια, αν και μια μη επιβλητική μονάδα, αλλά όπως και πολλά λουλούδια, αγαπά να την φροντίζει και να την αντιδρά ευαισθησία. Σε σχέση με την οποία είναι απαραίτητο να διεξάγεται κανονικό βομβαρδισμό (για την προστασία του λουλουδιού από τα παράσιτα που ζουν στο χορτάρι), χαλάρωση, πότισμα και επιπλέον επιδέσμους.

Φροντίδα Godretch και επάνω ντύσιμο

Ο κηπουρός πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό το φυτό είναι πολύ καλό στην απορρόφηση οργανικών λιπασμάτων, ειδικά κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης. Σε τέτοια οργανικά λιπάσματα είναι δυνατόν να μεταφερθούν – ένα απορρίμματα κοτόπουλου (σε μικρές ποσότητες), ένα mullein.

Πριν από την ανθοφορία του Godetia, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίδεσμο ως νιτροφωσφορικό διάλυμα.

Όταν το φυτό ανθίζει πιο γρήγορα εναλλακτικά οργανικά λιπάσματα με μεταλλικά επικάλυψη, τα πιο κατάλληλα για αυτό το λουλούδι.

Η φροντίδα Godet, πότισμα και ανθοφορία

Πότισμα Godice ανάγκες τακτική, αλλά μέτρια. Μην γεμίσετε το λουλούδι, καθώς αυτό είναι κακό για την εμφάνισή του. Το φυτό μπορεί να αρχίσει να στάζει, να σαπίζει και να αρρωσταίνει.

Καλύτερα είναι να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το πάνω στρώμα του εδάφους και στη συνέχεια να το πίνετε ξανά.

Το Tsveti Godetzia ξεκινάει τον Ιούλιο και συνεχίζει να ευχαριστεί το μάτι με τις ταξιανθίες των κηπουρών σχεδόν μέχρι τους πρώτους παγετούς. Από το σωστό πότισμα εξαρτάται η ποιότητα ανθοφορίας αυτού του φυτού.

Godetsiya - φύτευση και χαρακτηριστικά της καλλιέργειας αυτό το λουλούδι στον κήπο. Πώς να φροντίζετε και να προστατεύετε το λουλούδι από τα παράσιτα

Θεραπεία και κλάδεμα της Godette

Εάν το φυτό είναι υψηλό, χρειάζεται μια στήριξη, για παράδειγμα, με τη μορφή ενός μανταλάκι, δεδομένου ότι τα κλαδιά του λουλουδιού μπορεί να σπάσει.

Πολλοί εραστές του Γκόντιους περιτρίβονται, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το κάνουν. Ακριβώς για την ομορφιά της εμφάνισης των φυτών από αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ξεθωριασμένα και ξεθώριασμα ταξιανθίες, ενδεχομένως, εμφανίστηκε ξηρό φύλλωμα.

Μετά από μια τέτοια διαδικασία, η όμορφη Godecia θα κατευθύνει και πάλι όλες τις δυνάμεις της στο σχηματισμό νέων οφθαλμών και πολυτελών λουλουδιών.

Το Godet φροντίζει και πώς να προστατεύει το λουλούδι από ασθένειες και παράσιτα

Όπως και πολλά άλλα ανθοφόρα φυτά, το Godetia μπορεί να εκτεθεί σε ασθένειες και παράσιτα. Τις περισσότερες φορές, αναπτύσσει μυκητιάσεις, σκουριά και περονόσπορηση.

Η εμφάνιση ορισμένων σημείων δείχνει τα πρώτα σημάδια της νόσου. Για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, τα λουλούδια Godets θα πρέπει να επιθεωρούνται και να αντιμετωπίζονται τακτικά με μυκητοκτόνα.

Πρέπει επίσης να ζυμώνουμε γύρω από το φυτό κατά των ζιζανίων, έτσι ώστε τα παράσιτα που έχουν εγκατασταθεί στο χορτάρι να μην βλάψουν την Godecia.

Loading...