Cherry στο χυμό του για το χειμώνα – ruby ​​καλοκαίρι στην τράπεζα. Πώς να προετοιμάσετε σωστά ένα κεράσι στο χυμό σας για το χειμώνα

Cherry στο χυμό του για το χειμώνα - ruby ​​καλοκαίρι στην τράπεζα. Πώς να προετοιμάσετε σωστά ένα κεράσι στο χυμό σας για το χειμώνα

Το κεράσι είναι η βασίλισσα του καλοκαιριού. Με μεγάλη χαρά απολαμβάνουμε αυτό το ξινό μούρο.

Αλλά, δυστυχώς, αυτή η περίοδος δεν διαρκεί πολύ και πρέπει να έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε ένα κεράσι για το χειμώνα.

Το κεράσι στο χυμό του είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρηθεί το άρωμα και η φρεσκάδα των μούρων.

Κεράσια στο χυμό τους για το χειμώνα – οι βασικές αρχές του μαγειρέματος

Αυτό το τεμάχιο κατασκευάζεται με διάφορους τρόπους: με ζάχαρη ή χωρίς, με ή χωρίς κόκαλα.

Το κύριο συστατικό του κυλίνδρου είναι το κεράσι. Ως εκ τούτου, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Τα μούρα πρέπει να είναι ώριμα, αλλά όχι υπερβολικά. Συνιστάται να πάρετε ένα μεγάλο κεράσι. Είναι αυτό το μούρο που διατηρεί καλύτερα το σχήμα του και περιέχει περισσότερο χυμό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κάνετε σωρούς χωρίς πέτρα. Το λεπτό κεράσι, μετά την αφαίρεση της πέτρας, χάνει γρήγορα το σχήμα της.

Τα συλλεγμένα μούρα πλένονται, αφαιρώντας το άσπρο, αλλοιωμένο ή σκουλήκι. Θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε το κεράσι δεν είναι τσαλακωμένο, και δεν ξεκίνησε το χρόνο μπροστά από το χρόνο.

Τώρα, η πιο κρίσιμη στιγμή είναι η απομάκρυνση των λίθων. Αυτή η διαδικασία απαιτεί επιμέλεια και προσοχή. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή ή να βγάλετε τα οστά με τον παλιό τρόπο – έναν ακροδέκτη. Το κύριο πράγμα είναι ότι η σάρκα πρέπει να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ανέπαφη.

Το κεράσι με την πέτρα φαίνεται πολύ πιο όμορφο, αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι σε οκτώ μήνες τα οστά αρχίζουν να εκκρίνουν κυανιούχο άλας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω κενά πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν από τη λήξη αυτής της περιόδου.

Τα κεράσια με το χυμό τους για το χειμώνα συλλέγονται σε δοχείο από γυαλί μισού λίτρου ή λίτρα. Πριν από την υποθήκη των μούρων είναι καλά πλυμένα και αποστειρωμένα.

Συνταγή 1. Κεράσι σε χυμό με οστά

Τα συστατικά

 • κεράσια μούρα.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Τακτοποιούμε το κεράσι, κόβουμε τις ουρές, αφαιρούμε τα φύλλα και τα αλλοιωμένα μούρα. Τα κεράσια τοποθετούνται σε κόσκινο και πλένονται καλά. Στη συνέχεια αφήστε το κεράσι στο ποτήρι όλο το νερό.

2. Litrovuyu ή 0,5 λίτρο του tare σωστά με sodoyt και αποστειρώνονται. Το κάνετε πάνω από τον ατμό ή στο φούρνο.

3. Γεμίστε τα δοχεία με τα παρασκευασμένα μούρα και καλύψτε με καπάκια. Ο πυθμένας ενός φαρδιού τηγανιού είναι καλυμμένος με πετσέτα και βάζουμε τα δοχεία σε ένα δοχείο. Γεμίστε με ζεστό νερό έτσι ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει στους ώμους των δοχείων. Αποστειρώστε το τεμάχιο εργασίας σε μια μικρή φωτιά: δοχεία λίτρα – 20 λεπτά, μισό λίτρο – ένα τέταρτο της ώρας.

4. Αναφέρουμε τα μούρα στις τράπεζες, καθώς στη διαδικασία αποστείρωσης το κεράσι θα εγκατασταθεί. Στη συνέχεια τα δοχεία τυλίγονται και γυρίζουν. Αφήνουμε το τεμάχιο σε αυτή τη μορφή μέχρι να κρυώσει τελείως.

Συνταγή 2. Κεράσια στο χυμό τους για το χειμώνα με οστά και ζάχαρη

Τα συστατικά

 • κοκκοποιημένη ζάχαρη.

 • κεράσι.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Cherry pick, αποκόψτε τις ουρές και ξεπλύνετε απαλά, ώστε τα μούρα να μην είναι τσαλακωμένα. Το ένα τρίτο της συνολικής μάζας των κερασιών χωρίζεται με μια καρφίτσα και μια ειδική συσκευή.

2. Αλείψτε το κερασιά με ένα μύλο κρέατος, το βάζετε σε γάζα και πιέστε το χυμό. Ρίξτε το χυμό που προκύπτει σε μια κατσαρόλλα και ρίξτε τη κοκκοποιημένη ζάχαρη με ρυθμό 300 γραμμάρια ανά λίτρο χυμού κερασιού. Βάλτε τα πιάτα με χυμό σε μια μικρή φωτιά και βράστε. Βράστε το χυμό, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου η ζάχαρη διαλύσει εντελώς.

3. Πλύνετε και αποστειρώστε καλά τα δοχεία ή τα δοχεία από γυαλί μισού λίτρου.

4. Διατηρήστε τα υπόλοιπα μούρα κερασιών σε παρασκευασμένα κουτιά και τα χύστε με χυμό κερασιού. Βάλτε τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, που καλύπτει το κάτω μέρος με μια πετσέτα. Ρίξτε σε ζεστό νερό και αποστειρώστε με αργό βρασμό: βάζα 20 λεπτών και 25 λεπτά – μισό λίτρο.

5. Φιάλες με κεράσια σφραγισμένα, γυρίστε και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφήστε τα βάζα σε αυτή την κατάσταση μέχρι να κρυώσουν τελείως. Κρατήστε τις τράπεζες στο κελάρι ή στο υπόγειο.

Συνταγή 3. Κεράσια στο χυμό τους με τα οστά και τη ζάχαρη (ο δεύτερος τρόπος)

Τα συστατικά

 • κοκκοποιημένη ζάχαρη.

 • κεράσια μούρα.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Επιλέγουμε ένα μεγάλο ώριμο κεράσι, αφαιρώντας τα χαλασμένα και σκουλήκια φρούτα. Κόβουμε τις ουρές και προσεκτικά το κεράσι κάτω από τη βρύση.

2. Ορυχείο με δοχεία από γυαλί σόδας, ξεπλύνετε και αποστειρώστε στο φούρνο ή στον ατμό.

3. Βάζουμε τα κεράσια σε προετοιμασμένες τράπεζες, ταράζουμε συνεχώς και ρίχνουμε ζάχαρη. Κορυφή με δύο κουταλιές ζάχαρης. Καλύψτε με αποστειρωμένα καπάκια και τοποθετήστε τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε ζεστό νερό.

4. Βάζουμε μια κατσαρόλα δοχείων σε μια αδύναμη φωτιά και την αποστειρώνουμε με αργό βρασμό: ένα τέταρτο της ώρας 0,5 λίτρα κουτιά και 20 λεπτά είναι λίτρο. Στη συνέχεια, βγάλτε προσεκτικά τα βάζα των κερασιών, στρέψτε τα σφιχτά και γυρίστε τα. Καλύπτουμε με ένα χαλί και το κρατάμε κάτω από αυτό μέχρι να κρυώσει τελείως.

Συνταγή 4. Κεράσια στο δικό τους pukes με ζάχαρη

Τα συστατικά

 • Ζάχαρη ζαχαροκάλαμου

 • κεράσια μούρα.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Προετοιμασία του κερασιού. Ταξινόσαμε, κόψαμε τους μίσχους και πλύσαμε προσεκτικά. Αν υποψιάζεστε ότι το κεράσι είναι σκουλήκι, βυθίστε το για μισή ώρα σε μια αδύναμη λύση αλατιού, έτσι ώστε όλα τα παράσιτα να εμφανιστούν.

2. Οι λίτρα μπορούν να πλυθούν με σόδα και να ξεπλυθούν. Τα γυάλινα δοχεία δεν πρέπει να αποστειρωθούν, αλλά τα καπάκια πρέπει να βράσουν.

3. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα, αφαιρέστε τα οστά από το κεράσι. Βάζουμε τα μούρα σε προετοιμασμένες τράπεζες, πυκνώς τους παγιδεύουμε. Όταν το δοχείο είναι μισό γεμάτο, ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρης και συνεχίστε να βάζετε τα μούρα στην κορυφή. Κορυφή με μια άλλη κουταλιά ζάχαρης.

4. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο, ο πυθμένας είναι επενδεδυμένος με μια πετσέτα και τοποθετείται σε δοχεία βάζα, καλύπτοντάς τα με καπάκια. Ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα στους ώμους των κονσερβών και το βάζουμε στη φωτιά. Αποστειρώνετε ένα τέταρτο της ώρας, από τη στιγμή του βρασμού, με αργό βρασμό.

5. Ανασηκώστε, γυρίστε και καλύψτε με βάζα. Αφήστε να κρυώσει για μια ημέρα. Το τεμάχιο εργασίας αποθηκεύεται στο υπόγειο ή στο ντουλάπι.

Συνταγή 5. Κεράσια στους χυμούς τους με ζάχαρη (με τον δεύτερο τρόπο)

Τα συστατικά

 • 300 g κοκκοποιημένου σακχάρου.

 • κεράσι – ένα κιλό.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Περνάμε ένα μεγάλο, ώριμο κεράσι και κόβουμε τις ουρές. Καλά ξεπλύνετε τα μούρα, μη συνθλίβετε, για να μην τα θρυμματίσετε. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα ή πείρο, αφαιρέστε προσεκτικά τα οστά.

2. Τα μούρα χωρίς κοιλώματα απλώνονται σε μια κατσαρόλα και καλύπτονται με ζάχαρη. Το αφήνουμε για λίγο, έτσι ώστε το κεράσι να ξεκινήσει το χυμό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μια αργή φωτιά και την βγάζουμε.

3. Τα βάζα που καθαρίζονται προσεκτικά αποστειρώνονται. Διανέμουμε το ζεστό μείγμα βρασμού πάνω από το δοχείο από γυαλί που έχει παρασκευαστεί και ανασηκώσουμε τα καπάκια, πριν τα βράσουν. Αφήνουμε το ψυγμένο απόθεμα για αποθήκευση στο κελάρι.

Συνταγή 6. Cherry στα δικά του pitted χωρίς ζάχαρη (ο τρίτος τρόπος)

Τα συστατικά

 • για κάθε κιλό κερασιών σε ένα ποτήρι ζάχαρης-άμμου.

 • κεράσι.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Διαλέγουμε φρέσκα μούρα κερασιών, κόβουμε τις ουρές και αφαιρούμε τα ανώριμα και χαλασμένα φρούτα. Βγάζουμε τα κόκαλα από τα κεράσια, χρησιμοποιώντας μια ειδική μηχανή ή καρφίτσα.

2. Ο πολτός των κερασιών που τίθενται σε εμαγιέ πιάτα, το ρίχνει με κοκκώδη ζάχαρη με το ρυθμό: ένα ποτήρι ανά κιλό κερασιών. Αφήνουμε τα μούρα για τη νύχτα, έτσι ώστε τα μούρα να είναι εμποτισμένα με ζάχαρη και απομονωμένο χυμό.

3. Βάλτε τα πιάτα με κεράσια στη φωτιά και βράστε σε μια μικρή φωτιά.

4. Διανέμουμε τα ζεστά μούρα σε στείρα ξηρά βάζα και τα γεμίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό. Αμέσως ανασηκώστε τα προ-βρασμένα καπάκια. Γυρίζουμε τα δοχεία, καλύπτουμε με μια κουβέρτα και τελείως δροσερά. Αποθηκεύουμε το τεμάχιο εργασίας στο κελάρι ή στο κελάρι.

Συνταγή 7. Κεράσια στο χυμό τους χωρίς ζάχαρη και λάκκους

Τα συστατικά

 • κεράσια μούρα.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Συλλογή κερασιών, απομάκρυνση των ουρών και φθαρμένα φρούτα. Βάζουμε τα μεταφερμένα μούρα σε ένα μπολ και τα γεμίζουμε με κρύο νερό. Αφήστε για μια ώρα. Συνενώνουμε το νερό, ρίχνοντας τα μούρα σε ένα φίλτρο και βγάζουμε τα κόκκαλα από το κερασιά. Σάρκα συσσωρεύεται σε ένα τηγάνι.

2. Οι τράπεζες μου και αποστειρώστε. Τα μούρα χωρίς σάκους τοποθετούνται σε κουτάκια και τα χύνονται με χυμό, που παρέμεινε στο τηγάνι.

3. Διανέμουμε το κάτω μέρος μιας φαρδιάς λεκάνης με μια πετσέτα. Τοποθετούμε σε αυτό κουτάκια με κεράσια και ρίχνουμε στο νερό της λεκάνης έτσι ώστε το επίπεδό της μερικά εκατοστά να μην φτάνει στο λαιμό.

4. Ρίξτε το τηγάνι σε μια μικρή φωτιά και αποστειρώστε: ένα τέταρτο μιας ώρας, κουτιά μισού λίτρου και 20 λεπτά λίτρα. Αφαιρέστε προσεκτικά τα βάζα, σφραγίστε τα με αποστειρωμένα καπάκια, τυλίξτε τα και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Συνταγή 8. Κεράσια στο χυμό τους στο multivark

Τα συστατικά

 • ζάχαρη – 250 g.

 • κιλό κερασιών.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Τακτοποιούμε τα μούρα κερασιών, κόβουμε τις ουρές και αφαιρούμε τα φθαρμένα φρούτα. Βάζουμε το κεράσι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από ένα ρεύμα κρύου νερού. Αφήστε λίγο για να κρυώσει όλο το υγρό.

2. Μεταφέρετε το κεράσι στο μπολ του multivark και το καλύψτε με ζάχαρη. Αφήνουμε για τέσσερις ώρες, μέχρι να διανεμηθεί ο χυμός.

3. Ενεργοποιούμε το πρόγραμμα “Steam cooking” και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το όπλο στη λειτουργία “Σβήσιμο” και συνεχίστε το μαγείρεμα για μια ακόμη ώρα.

4. Τα δοχεία από γυαλί προσελκύονται προσεκτικά και αποστειρώνονται σε φούρνο ή ατμό. Μεταφέρουμε τα καυτά κεράσια στα παρασκευασμένα δοχεία και τα σφίγγουμε σφιχτά με αποστειρωμένα καπάκια. Στέλνουμε για αποθήκευση σε σκοτεινό δροσερό μέρος.

Συνταγή 9. “Drunken” κεράσια στο χυμό τους για το χειμώνα για επιδόρπια και κέικ

Τα συστατικά

 • κεράσι-κιλόγραμμα.

 • 300 ml – καθαρισμένο νερό.

 • ζάχαρη – 700 g.

 • 200 ml βότκα ή κονιάκ.

Μέθοδος προετοιμασίας

1. Τα κεράσια πλένονται προσεκτικά και τοποθετούνται σε ένα σουρωτήρι, για να απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία.

2. Προσθέστε ζάχαρη στο νερό και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά.

3. Βάζουμε το κεράσι στο ζεστό σιρόπι ζάχαρης και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό κατά διαστήματα.

4. Αφαιρέστε το κεράσι από το σιρόπι και απλώστε το πάνω σε αποστειρωμένα καθαρά βάζα.

5. Ρίχνουμε σε ένα ζεστό σιρόπι ένα υγρό και ανακατεύουμε. Γεμίστε το κεράσι με σιρόπι και αμέσως κυλήστε τα δοχεία με καπάκια. Οι τράπεζες γυρίζουν και δροσίζουν τελείως το τεμάχιο εργασίας. Στέλνουμε το στο κελάρι για αποθήκευση.

Κεράσια στο χυμό τους για το χειμώνα – συμβουλές και κόλπα

 • Για αυτό το παρασκεύασμα, πάρτε μόνο τα μεγάλα, ώριμα μούρα.

 • Εάν αμφιβάλλετε ότι το κεράσι δεν είναι σκουλήκι, βυθίστε το σε μια αδύναμη λύση αλατιού.

 • Τα κόκκαλα των κερασιών απομακρύνονται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα πείρο ή μια ειδική συσκευή για να διατηρηθεί η σάρκα άθικτη.

 • Τα κεράσια με το δικό τους χυμό χρησιμοποιούνται για να κάνουν πίτες, ζυμαρικά, ζελέ και επιδόρπια.

Loading...