Αλβανία – ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Αλβανία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Αλβανία Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Βαλκανίων, στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης. Συνορεύει με τη Σερβία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και τη Μακεδονία Από τη νοτιοδυτική πλευρά ξεπλένεται από το Ιόνιο Πέλαγος, με τη δυτική Αδριατική.

Ο πληθυσμός της Αλβανίας είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το 95% είναι Αλβανοί. Οι άλλες εθνότητες που κατοικούν είναι Μαυροβούνιοι, Σλοβάκοι, Έλληνες και Τσιγγάνοι.

Η επίσημη γλώσσα σε αυτή τη χώρα είναι αλβανική, αλλά μπορεί κανείς να συναντήσει ιταλικές, ελληνικές και ακόμη και μερικές σλαβικές γλώσσες.

Το τοπικό νόμισμα που ονομάζεται lek ισούται με 100 νηπιαγωγεία. Στο πίσω μέρος ενός τραπεζογραμματίου από 100 έως 5000 λεκάνες και κέρματα σε ονομαστική αξία από 1 έως 100 lek. Σε διαφορετικά έτη, εκδόθηκαν τραπεζογραμμάτια της ίδιας ονομασίας, αλλά με διαφορετική εμφάνιση. Επίσης στην Αλβανία μπορείτε να πληρώσετε ελεύθερα με αμερικανικά δολάρια και ευρώ.

Η απογραφή πληθυσμού του 2010 έδειξε ότι οι μουσουλμάνοι στην Αλβανία ανέρχονται στο 48,8%, στους Ορθοδόξους – 43% και στους Καθολικούς – στο 8%.

Αλβανία – η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις

Η πρωτεύουσα της Αλβανίας Τα Τίρανα έγινε το 1920. Ο πληθυσμός της μεγαλούπολης είναι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2010 – 386 420 κατοίκους, και σύμφωνα με ανεπίσημη – σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ο πληθυσμός του από πλευράς εθνοτικής σύνθεσης είναι σχεδόν ομοιογενής, οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αλβανοί. Η πόλη είναι αρκετά συμπαγής και επομένως είναι ευχάριστη για πεζοπορία. Περίπου το 80% όλων των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας συγκεντρώνονται σε αυτό. Υπάρχουν ελάχιστα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα στην πρωτεύουσα. Μόνο στο παλιό κέντρο των Τιράνων υπάρχουν κάποια παραδοσιακά ανατολίτικα χαρακτηριστικά που διατηρούνται στη διάταξη.

Επίσης, είναι δυνατόν να σημειωθούν τόσο μεγάλες πόλεις όπως το Δυρράχιο, η Βλόρα, το Μπεράτ, η Λουσνιά, η Κόρχα, το Ελμπασάν, το Φιέρι και το Σκόντερ.

Αλβανία – διακοπές και περιηγήσεις

Η ακτή της Αδριατικής Θάλασσας είναι ένα υπέροχο μέρος για υπόλοιπο ολόκληρη την οικογένεια, ειδικά όπως τα ξενοδοχεία της Αλβανίας βρίσκονται ανάμεσα στο πευκοδάσος. Το Ιόνιο Πέλαγος διαφέρει ευνοϊκά από τα υπόλοιπα με τις μικρές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Η Αλβανία είναι μια ορεινή χώρα και είναι επίσης γνωστή για τις λίμνες της. Σχεδόν όλες οι πόλεις έχουν τη δική τους λίμνη.

Στην Αλβανία, μπορείτε να συνδυάσετε με επιτυχία θαλάσσιες εκδρομές με ιστορικές και πολιτιστικές. Η χώρα αυτή, εκτός από την καθαρή θάλασσα, την χιονισμένη άμμο, τη φύση, την αρχαία ιστορία και το μεσογειακό κλίμα, προσφέρει μια πλούσια πολιτιστική ξεκούραση.

Αλβανία – αξιοθέατα

Τα Τίρανα είναι μια πολύ όμορφη κοσμοπολίτικη πόλη με τη δική της μοναδική γοητεία. Αυτός είναι σταδιακά να απαλλαγούμε από το γκρίζο παρελθόν και άνθη μπροστά. Υπάρχουν πολλά όμορφα άνετα πάρκα, φωτεινό όμορφα κτίρια, γκαλερί, κέντρα διασκέδασης και τα μουσεία. Στην καρδιά των Τιράνων είναι όμορφα αγάλματα, τοιχογραφίες και η Πυραμίδα, το οποίο έχει βρει την αιώνια ανάπαυση Ενβέρ Χότζα. Παρά το γεγονός ότι η Αλβανία ήταν ένα κομμουνιστικό παρελθόν, η πόλη έχει πολλά θρησκευτικά κτίρια, εκκλησίες, η οποία περιέχει πολύτιμες τοιχογραφίες και εικόνες.

Όχι μακριά από την πρωτεύουσα, Crouy, βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο Skandenberga να ικανοποιηθούν οι δύο μουσεία και κοντά στα έργα του κάστρου ανακαινισμένο οθωμανικό παζάρι, όπου μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ και τοπικές βιοτεχνίες.

Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον το φρούριο της Ροζάφα, το οποίο χτίστηκε πριν από τη ρωμαϊκή κατάκτηση. Το 1913, συμμετείχε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Αλβανίας είναι ο Berat. Τα αρχιτεκτονικά του μνημεία συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η ίδια η πόλη είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο. Ο Μπεράτ συχνά ονομάζει την πόλη χίλια παράθυρα, επειδή έχει μόλις εξαιρετικά μνημεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η μαγευτική πόλη της Σαράντα είναι κατάλληλη για όσους ονειρεύονται ένα ρομαντικό διάλειμμα στη θάλασσα. Διαθέτει αρκετά ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή και προσιτές τιμές. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μαγεύει τους ταξιδιώτες! Οι πολυτελείς ακτές, οι γραφικοί δρόμοι και τα αξεπέραστα τοπία θα θυμούνται για πολύ καιρό μετά από μια ρομαντική γιορτή.

Αλλά μην περιορίζεστε μόνο στην ακτή, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα μέρη στην Αλβανία. Σχεδόν σε κάθε χωριό ή πόλη μπορείτε να βρείτε συναρπαστικά τοπία, όμορφα σπίτια και γραφικές εκκλησίες με αρχαίες εικόνες και τοιχογραφίες.

Για παράδειγμα, στην Berduotchi μπορεί να παρατηρήσει τη ζωή των ερωδιών, σγουρά πελεκάνους και άλλα εξίσου όμορφα πουλιά. Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη για το ορεινό τοπίο, το χρώμα και τον πολιτισμό των τοπικών χωριών, έρευνα προσβάσιμο και ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους, όπως η εγκαταλειμμένη πόλη της Απολλωνίας και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην πόλη Dyurossi.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στα βουνά της Αλβανίας, για παράδειγμα, στον ορεινό όγκο Torroni ή στα βόρεια της χώρας προς τις Άλπεις.

Επίσης υπάρχουν υπέροχες διαδρομές για εκδρομές με ποδήλατο, το χειμώνα μπορείτε να κάνετε snowboard και σκι. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ποτάμια βουνό, ώστε να μπορείτε να πάτε ράφτινγκ, καγιάκ ή κανό εκτελέσει, αλλά σε χώρους όπου ο ποταμός είναι πιο ήρεμη.

Αλβανία – καιρός

Το κλίμα στην Αλβανία είναι εύκρατη υποτροπική Μεσόγειος. Ζεστό ξηρό καλοκαίρι (τον Ιούλιο +24 +28 C) και έναν υγρό δροσερό χειμώνα (στα βόρεια +6, στα νότια + 14C). Το καθεστώς θερμοκρασίας εξαρτάται από το πόσο βρίσκεται η τοποθεσία πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Επειδή σε ορισμένες περιοχές της χώρας το χειμώνα υπάρχουν μέχρι -20 C, το καλοκαίρι όχι πάνω από + 10C.

Η βροχόπτωση πέφτει στο ύψος των 600-800 mm ετησίως, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων κυμαίνεται στις περιόδους άνοιξης και φθινοπώρου. Σε ορεινές περιοχές, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, το χιόνι μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Ο καιρός στην Αλβανία τώρα:

Αλβανία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτηςΑλβανία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Αλβανία – κουζίνα

Στην Αλβανία προτιμάται το κρέας (αρνί, βόειο κρέας), τα ψάρια (πέστροφα και κυπρίνοι) και τα λαχανικά. Κάποτε, μια τεράστια επίδραση στον τόπο είχε σλαβική, τουρκική και ελληνική κουζίνα.

-Πρέπει να δοκιμάσετε πιάτα, όπως το εθνικό kukurech, fargesa τύραννος, σουβλάκι, παγωτό akullore και γλυκό κέικ ρυζιού. Το καλοκαίρι δίνει προτίμηση στη σούπα αγγουριού και σε ένα μαζορέτα.

Οι Αλβανοί προτιμούν πολύ καφέ καφέ, αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί όταν κάνετε μια παραγγελία σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Από το αλκοόλ, τα λευκά κρασιά είναι τα καλύτερα. Οι λάτρεις των ισχυρότερων ποτών θα είναι ικανοποιημένοι, έχοντας δοκιμάσει εγχύσεις ρέγγων με βότανα, τοπικά βότανα και λικέρ φρούτων.

Αλβανία – ενδιαφέροντα γεγονότα

Αλβανοί, περιέργως, αυτό δεν επιβεβαιώνουν ένα νεύμα και κούνημα του κεφαλιού από τη μία πλευρά στην άλλη. Η αρνητική χειρονομία τους αντιστοιχεί στο «ναι» μας, δηλαδή στο νεύμα του κεφαλιού. Στα Τίρανα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, δεν είναι τόσο συχνές, αλλά στις επαρχίες οι άνθρωποι είναι πιστοί στις παραδόσεις τους, τόσο συχνά υπάρχει σύγχυση μεταξύ των τουριστών και ντόπιων.

Αλβανία – καταχώριση θεωρήσεων

Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι αποφάσισαν να επισκεφθούν τη χώρα από τις 30 Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου, δεν χρειάζονται θεώρηση (κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια ιδιωτική επίσκεψη είναι δυνατή για 90 ημέρες).

Εάν υπάρχει εθνική θεώρηση κατηγορίας Δ για οποιαδήποτε από τις χώρες Σένγκεν ή για κατηγορία θεώρησης Σένγκεν Γ, δεν θα απαιτείται ούτε η αλβανική θεώρηση. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων την κατάλληλη θεώρηση. Με ιδιωτική πρόσκληση, το κόστος θα είναι από 5 δολάρια, η επιχειρηματική βίζα θα κοστίσει 20 δολάρια.

Αλβανία – Πρεσβεία

117049 Μόσχα, οδός Μυτναγιά, δ. 3 τ.μ. 8ο
Τηλ. 230-77-32

Χάρτης της Αλβανίας

Αλβανία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Loading...