Καμπότζη – ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Καμπότζη - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Το Βασίλειο Καμπότζη βρίσκεται στο νησί της Ινδοκίνας. Στη δυτική πλευρά, το κράτος συνορεύει με την Ταϊλάνδη, στο βορρά οι γείτονές του είναι το Λάος, και στα ανατολικά – το Βιετνάμ. Αυτή η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας πλένεται από τα ύδατα του κόλπου της Ταϊλάνδης. Το συνολικό έδαφος της Καμπότζης είναι 181 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η κύρια αρτηρία νερού της χώρας είναι ο ποταμός Μεκόνγκ. Ο πληθυσμός του Βασιλείου της Καμπότζης είναι 12 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το 95% είναι εθνοτικοί Khmers, το 4% είναι Κινέζοι και το 1% Βιετναμέζοι. Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι οι Χμερ, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης αγγλικά και γαλλικά. Η θρησκευτική κατεύθυνση της χώρας είναι ο Βουδισμός (95% του πληθυσμού) και οι κάτοικοι της Καμπότζης ζουν και μουσουλμάνοι και καθολικοί. Το κρατικό σύστημα της Καμπότζης είναι συνταγματική μοναρχία. Η νομισματική μονάδα της χώρας είναι η κρίσιμη.

Καμπότζη – η πρωτεύουσα και οι μεγαλύτερες πόλεις

Η πρωτεύουσα του βασιλείου της Καμπότζης είναι η Πνομ Πενχ με πληθυσμό μέχρι 1 εκατομμύριο κατοίκους. Αυτή η πόλη ήταν η πιο όμορφη πόλη της Γαλλικής αποικιακής Ασίας.
Η Πνομ Πενχ είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά από να πάει: – Angkor
– Sihanoukville
– Siem Reap.

Καμπότζη – διακοπές και περιηγήσεις

Το Βασίλειο της Καμπότζης τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει πολύ γρήγορα την τουριστική υποδομή. Η χώρα προέκυψε από έναν πόλεμο και απομόνωση που διαρκεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα η σύγχρονη Καμπότζη γίνεται όλο και πιο ελκυστική χώρα για τους τουρίστες. Το Βασίλειο δεν είναι πλέον μια προσθήκη στα εκδρομικά προγράμματα του Βιετνάμ και της Ταϊλάνδης, αλλά έχει γίνει ένας ανεξάρτητος τουριστικός προορισμός.

Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο στην Καμπότζη είναι το Sihanoukville, το οποίο βρίσκεται σε μια χερσόνησο στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Αυτό το θέρετρο είναι διάσημο για τις αμμώδεις παραλίες του, που είναι πλαισιωμένες από πολυτελή φοινικόδεντρα. Τα ζεστά νερά του κόλπου της Ταϊλάνδης, οι λευκές αμμουδιές των παραλιών, τα νέα μοντέρνα ξενοδοχεία και τα παραλιακά μπανγκαλόου προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το θέρετρο προσφέρει πολλές οργανωμένη παραλία και μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής: κολύμβηση, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις, ψάρεμα … Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Αλλά στο Sihanoukville υπάρχουν επίσης σχεδόν ακατοίκητες θέσεις για τους θαυμαστές της απομονωμένης ξεκούρασης.

Resort Μπαταμπάνγκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Καμπότζη και είναι ένας παράδεισος, όχι μόνο για αναψυχή, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα για τους τουρίστες για καλοδιατηρημένα αποικιακά κτίρια.

Resort Kep ήταν ένα αγαπημένο σημείο διακοπών της γαλλικής αποικιακής ελίτ, και σήμερα είναι το πιο δημοφιλές θέρετρο με τους Γάλλους. Kep – αυτό είναι ένα ιδανικό άνετο μέρος για μια ήσυχη άνετη ξεκούραση. Προσφέρει ιδιαίτερη σιωπή, απίστευτη φυσική ομορφιά και το καλύτερο σε όλα τα καβούρια ακτών.

Το Siam-Rip είναι η πύλη για τους μοναδικούς ναούς του Angkor, το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της χώρας. Στην πόλη υπάρχουν πολλά όχι μόνο μοναδικά αξιοθέατα, αλλά και υψηλής ποιότητας σαλόνια SPA, μοντέρνα ξενοδοχεία και διασκέδαση για κάθε γούστο.

Καμπότζη – αξιοθέατα

Το Βασίλειο της Καμπότζης είναι περήφανο για τα μοναδικά, μυστηριώδη και αξιοθαύμαστα ομορφιά της που προκαλούν έκπληξη και εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες της χώρας. Το Samy είναι ένα υπέροχο και διάσημο μνημείο του αρχαίου πολιτισμού – είναι το Angkor, που αντιπροσωπεύει ένα ενιαίο, όμορφο συγκρότημα από περίτεχνα παλάτια και ναούς. Η περιοχή του Angkor είναι 200 ​​τετραγωνικά χιλιόμετρα. στην οποία διατηρούνται περισσότεροι από 100 ναοί και παλάτια. Το Angkor είναι υπό την αιγίδα της UNESCO.

Οι επισκέπτες της χώρας, χωρίς αμφιβολία. θα είναι πολύ ενδιαφέρον να επισκεφθείτε την πόλη Roluos, στην οποία ήταν η πρωτεύουσα του βασιλιά Jayavarman II. Όλοι οι ναοί της πόλης χτίστηκαν στα τέλη του IX αιώνα. Στην πόλη και μέχρι σήμερα υπάρχει ένα λειτουργικό βουδιστικό μοναστήρι.

Οι απίστευτες εντυπώσεις θα δώσουν στους τουρίστες την υπερηφάνεια της Καμπότζης, της πρωτεύουσας της – Πνομ Πενχ, η οποία ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και είναι ένα σημαντικό λιμάνι. Ανάμεσα στα πολλά πολιτιστικά μνημεία της πόλης, τα πιο διάσημα είναι
– το μοναστήρι της Πνομ Πενχ.
– διάσημη για ολόκληρο τον κόσμο “Silver Pagoda”?
– ένα πολυτελές συγκρότημα του Βασιλικού Παλατιού.

Ταξίδι στο μυστηριώδες βασίλειο kambodzhskoe – μια ευκαιρία να νιώσετε την μοναδική γοητεία αυτής της χώρας, να γνωρίσουν με δείγματα της πολυτέλειας, λαμπρή τέχνης Χμερ πολιτισμού και, φυσικά, μια εξαιρετική ευκαιρία να χαλαρώσουν στον κόσμο της εξωτικά.

Καμπότζη – καιρός (κλίμα)

Η θερμοκρασία στην Καμπότζη πέφτει πολύ σπάνια κάτω από + 25C. Ακόμη και κατά την περίοδο των βροχών (Ιούνιος – Οκτώβριος) η μέση θερμοκρασία είναι από +27 έως +35. Ο ευνοϊκότερος χρόνος για τους τουρίστες είναι Νοέμβριος – Φεβρουάριος, η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι από +20 έως +27 και σχεδόν πάντα ηλιόλουστη. Ο θερμότερος χρόνος στη χώρα είναι Μάρτιος – Μάιος, η μέση θερμοκρασία σε αυτή την περίοδο είναι από 29 έως 39.

Ο καιρός στην Καμπότζη τώρα:

Καμπότζη - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτηςΚαμπότζη - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Καμπότζη – κουζίνα

Η εθνική καμποτζιανή κουζίνα είναι κυρίως ρύζι, κρέας, ψάρι, λαχανικά και χόρτα. Η Καμπότζη ετοιμάζει μια τεράστια ποικιλία παραδοσιακών πιάτων, αλλά η κύρια θέση στην κουζίνα της χώρας δίνεται σε σούπες που μαγειρεύονται σε ανοιχτή φωτιά από διάφορα είδη κρέατος και θαλασσινών. Στο μενού της εθνικής κουζίνας, υπάρχουν πάντα μια ποικιλία από λαχανικά τουρσί και ξινό, καθώς και καπνιστά προϊόντα (ψάρι και κρέας).

Η καμποτζιανή κουζίνα χαρακτηρίζεται ως πικάντικη και πικάντικη με γλυκιά γεύση. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ποικιλία των σαλτσών.

Τα γλυκά επιδόρπια είναι πολύ δημοφιλή στη χώρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κουζίνα της Καμπότζης χρησιμοποιούνται συχνά ως συστατικά προϊόντα όπως βατράχια, έντομα, αράχνες, χελώνες και φίδια.

Από τα ποτά στην Καμπότζη, προτιμάται ο φρεσκοστυμμένος χυμός μπαμπού και το πράσινο τσάι, καθώς και η μπύρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα διαθέτει μια εξαιρετική βιομηχανία μπύρας.

Καμπότζη – ενδιαφέροντα γεγονότα

– Το Βασίλειο της Καμπότζης απαγορεύεται να εισέλθει σε Άραβες και Τούρκους.
– Το όνομα Καμπότζη είναι μόνο στη Ρωσία και σε ορισμένες άλλες χώρες, και
στον κόσμο καλείται η χώρα – Καμπούτσια.
– Δεν υπάρχουν παιδικά σπίτια στην Καμπότζη.
– Η εκπαίδευση στο βασίλειο δεν είναι υποχρεωτική.
– Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα είναι η υψηλότερη υπηρεσία και η πολυτέλεια.
– Είναι ενδιαφέρον ότι στη χώρα, ο φορολογικός κώδικας παίρνει μόνο τρεις σελίδες.
– Το Βασίλειο της Καμπότζης είναι ένα αγαπημένο σημείο διακοπών για τους Γάλλους.

Καμπότζη – θεώρηση

Για ταξίδι στην Καμπότζη απαιτείται θεώρηση: – τουριστική ή διέλευση.
Για να αποκτήσετε μια τουριστική βίζα στο Βασίλειο της Καμπότζης, απαιτείται μια τυπική δέσμη εγγράφων. Η προθεσμία για την εξέταση μιας αίτησης είναι συνήθως μια ημέρα, μια τουριστική βίζα εκδίδεται για 30 ημέρες, το κόστος της είναι $ 20.

Καμπότζη – Πρεσβεία

Η Πρεσβεία του Βασιλείου της Καμπότζης στη Μόσχα βρίσκεται
στο δρόμο. Starokonoshenny λωρίδα
τηλέφωνο: 637-47-36

Χάρτης της Καμπότζης

Καμπότζη - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Loading...