Νήσοι Κόκος για τουρίστες – εκεί δεν έχετε! Τι κάνει τους τουρίστες ευτυχείς στα Νησιά Κοκό

Νήσοι Κόκος για τουρίστες - εκεί δεν έχετε! Τι κάνει τους τουρίστες ευτυχείς στα Νησιά Κοκό

Τα νησιά Cocos (Keeling) είναι ένα αρχιπέλαγος 27 μικρών νησιών του Ινδικού Ωκεανού με κοραλλιογενή προέλευση.

Από γεωγραφική άποψη ανήκουν στην Αυστραλία, η επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική, η θρησκεία του τοπικού πληθυσμού είναι το Ισλάμ.

Η νομισματική μονάδα είναι το δολάριο της Αυστραλίας. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από το βόρειο τμήμα – την ακατοίκητη Ατόλη της Βόρειας Θανάσης – και το νότιο τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει 26 μικρά νησιά.

Μόνο δύο από αυτά κατοικούνται μόνιμα – το σπίτι και το δυτικό νησί. Ο συνολικός πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τα 600 άτομα.

Στα νησιά τροπικό κλίμα, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο – μια εποχή κυκλώνων. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η τουριστική εποχή όλο το χρόνο, η μέση ετήσια θερμοκρασία στα νησιά είναι 20-27 ° C, αλλά η θερμότητα δεν γίνεται αισθητή λόγω υγρών ανέμων. Το όνομα του αρχιπελάγους του οφειλόταν σε παλάμες καρύδας, σε έναν τεράστιο αριθμό που μεγάλωνε εδώ. Οι τουρίστες φθάνουν στο Keeling σε μικρά επιβατηγά πλοία και γιοτ ή με αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο του “Αρχιπελάγους των Νήσων Κοκό”.

Οι διακοπές στις Νήσους Κοκό θα είναι ελκυστικές για τους ανθρώπους που ονειρεύονται να ξοδέψουν μακριά από τον πολιτισμό, με ειρήνη και ησυχία κάποια ουράνια γωνιά. Χαρακτηριστικά των νησιών είναι όμορφες άνετες παραλίες, καθαρό καθαρό νερό, φωτεινή εξωτική φύση, συμπεριλαμβανομένου ενός πλούσιου υποβρύχιου κόσμου, ο οποίος θα ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις των καταδύσεων, του ψαροντούφεκο και της αλιείας. Όχι πολύ μακριά από το βόρειο Kiling, στη θέση της μάχης των πλοίων “Σίδνεϊ” και “Emden” το 1914, οι δύτες βυθίζονται ακόμα στο κάτω μέρος των μεμονωμένων στοιχείων του γερμανικού καταδρομικού.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία στα νησιά Keeling παρουσιάζονται καλύβες και μπανγκαλόου, υπερσύγχρονα πολυτελή ξενοδοχεία δεν θα βρείτε εδώ. Το πιο άνετο και δημοφιλές στους τουρίστες είναι το ξενοδοχείο Cocos Castaway.

Τα αξιοθέατα των νήσων Κοκό δεν είναι άφθονα. Για τουρίστες, υπάρχουν εκδρομές στο Αρχιπέλαγος North Keeling, στο γραφικό Reserve Pulu Keeling, όπου μπορείτε να δείτε πολλά θαλάσσια πουλιά.

Το νησί Horsberg – μια από τις ατολές των Νήσων Κοκό – έχει μια ορισμένη ιστορική αξία. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εγκαταστάθηκαν εδώ οι θέσεις πυροδότησης βρετανικών ναυτικών όπλων. Εδώ οι αστυνομικοί της Κεϋλάνης, που επιθυμούσαν να εγκαταλείψουν το νησί της Ιαπωνίας, έκαναν μια ανταρσία που σύντομα καταστάλθηκε. Σήμερα, το νησί διαθέτει δύο εναπομείναντα πυροβόλα 6 ιντσών με μπαταρία.

Το Κέντρο Επισκεπτών των Νήσων Κοκό βρίσκεται στο Κτίριο Διοίκησης του Δυτικού Νησί. Υπάρχει η ευκαιρία να λάβετε τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να γίνει και τι να δείτε στα νησιά Cocos.

Τα νησιά Cocos βρίσκονται στο νησί της Δύσης. Υπάρχουν τρεις μεγάλες αίθουσες αναμονής, ένας μετεωρολογικός σταθμός και ένα hangar. Επίσης εδώ μπορείτε να θαυμάσετε την αξέχαστη πανοραμική θέα από το κατάστρωμα παρατήρησης.

Loading...