Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Λίγοι άνθρωποι δεν τους αρέσει να ταξιδεύουν. Κάποιος προτιμά να περάσει τις διακοπές του σε μια ζεστή παραλία κάτω από τις ήπιες ακτίνες του ήλιου, ενώ άλλοι αποφασίζουν να πάνε σε μια χώρα πλούσια σε ιστορία και καταπληκτικά αξιοθέατα. Πηγαίνοντας στη χώρα, οι τουρίστες ήδη φαντάζονται πώς θα θαυμάσουν τα μοναδικά αντικείμενα αρχιτεκτονικής και τέχνης, τα οποία ονειρεύονται εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς, συμβαίνει συχνά ότι τα αξιοθέατα δεν είναι τόσο όμορφα όσο περιγράφονται. Οι διαφημισμένες δημιουργίες της ανθρωπότητας δεν παραμένουν συχνά πίσω, αφού δεν έχουν την καλύτερη εντύπωση. Αυτό το άρθρο θα σας πει για ποια διάσημα αξιοθέατα είναι οι πιο συχνά απογοητευτικοί τουρίστες.

Manneken Pis στις Βρυξέλλες

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Μια διάσημη προσωπικότητα των Βρυξελλών, που βρίσκεται στη διασταύρωση των δύο κεντρικών δρόμων. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός και στην περίπτωση αυτή το μέγεθος έχει σημασία.

Δεδομένου ότι το ύψος του “Manneken Pis” είναι μόνο 61 εκατοστά, είναι πολύ δύσκολο να εξεταστεί, λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο πλήθος των τουριστών από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, σε αυτό το πλήθος διαχειρίζεται έξυπνα πολλές πορτοφολάδες, έτσι ώστε η εντύπωση της προβολής του γλυπτού μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Η Τουρκία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα του κόσμου. Τα αξιοθέατα της χώρας διαφημίζονται όχι χειρότερα από τις παραλίες, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να εξετάσουν αυτά τα ανατολικά θαύματα κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότερο. Το περίφημο τούρκικο παλάτι, στο οποίο ζούσαν οι σουλτάνοι, προσφέρει μια συναρπαστική διαδρομή μέσα από τα δωμάτια του κτηρίου για πολύ υψηλές τιμές. Οι εντυπωσιασμένοι τουρίστες, μετά από να ακούσουν παραμύθια, μετά από σαράντα λεπτά βγαίνουν απόλυτα απογοητευμένοι. Η κύρια έλξη του παλατιού είναι ένα θαυμάσιο μωσαϊκό που υπάρχει σε πολλά άλλα κάστρα, αν και η είσοδος σε αυτά είναι αρκετές φορές φθηνότερη.

Stonehenge στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Η αλλοδαπή κληρονομιά, ένα μυστικό στην καρδιά της Ευρώπης – ο καθένας αποκαλεί αυτό το σωρό από λιθόστρωτα με τον δικό του τρόπο. Παρά αυτό που μοιάζει με το Stonehenge μυστικιστικά και φιλόξενα, η περιοδεία απογοητεύει τους τουρίστες. Πρώτον, οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία και την αρχαιολογία, θα βρουν ένα σωρό από πέτρες μη ενδιαφέροντα. Δεύτερον, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Στόουνχενγκ δεχόμαστε πέτρες και αγγίζουμε τους, καθώς η διοίκηση φοβάται την κλοπή. Τρίτον, σε μια επιτρεπόμενη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς ένα μυστηριώδες μέρος θα πάει σε ένα τεράστιο αριθμό των τουριστών, γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιθεωρήσει τίποτα.

Φωτογραφίες του Stonehenge στο Διαδίκτυο είναι μια μεγάλη δουλειά των φωτογράφων στο Photoshop. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοιο όμορφο μπλε ουρανό, φωτεινό πράσινο χορτάρι, αλλά γενικά το τοπίο μοιάζει αρκετά βαρετό.

Mona Lisa στο Παρίσι

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Πιθανώς, δεν υπάρχει κανένα άτομο που να μην είχε ακούσει την εικόνα της Μονά Λίζα. Αυτό το αριστούργημα βρίσκεται στο Λούβρο, όπου σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες τείνουν να πάρουν, κυρίως λόγω της εικόνας. Η εικόνα, η οποία απεικονίζει μια γυναίκα με ένα μυστήριο χαμόγελο, την κουβαλάει.

Οι τουρίστες, έχοντας παραμείνει στη γραμμή πολύς χρόνος στο μουσείο, παραμένουν απογοητευμένοι. Σύμφωνα με αυτούς, η εικόνα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, αλλά λιγότεροι άνθρωποι. Αν ήταν έτσι, τότε ίσως θα μπορούσαν να εκτιμήσουν την εικόνα.

Πλωτή Αγορά στην Μπανγκόκ

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Η περίφημη πλωτή αγορά στην Μπανγκόκ είναι μοναδική και μοναδική στο δρόμο της. Σε κάθε περίπτωση, πείτε έτσι ένα άτομο που διοργανώνει εκδρομές. Ωστόσο, κανείς δεν προειδοποιεί ότι η αγορά είναι επίσης αρκετά επικίνδυνη. Οι τοπικοί έμποροι για χάρη της απόδειξης των δεξιοτήτων τους πολύ συχνά δεν δίνουν προσοχή στις συγκρούσεις με άλλα σκάφη. Όλα αυτά οδηγούν σε τραυματισμούς όχι μόνο των ανταγωνιστών αλλά και των τουριστών.

Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε ότι τα ασιατικά τρόφιμα διαφέρουν πολύ από την ευρωπαϊκή κουζίνα, οπότε δεν μπορεί να υπερνικήσει κάθε στομάχι. Μερικοί τουρίστες στην απλή ανάμνηση αυτού του τόπου τρέμουν, γι ‘αυτό αξίζει να εξετάσετε πριν προχωρήσετε σε ένα τέτοιο συναρπαστικό ταξίδι.

Λεωφόρος των αστέρων στο Χονγκ Κονγκ

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Έξυπνοι έμποροι, μικροί απατεώνες και μια μικρή φιγούρα του Bruce Lee – είναι ακριβώς αυτό που οι τουρίστες δεν περιμένουν από ένα διαφημισμένο μέρος. Βρείτε την εικόνα του διάσημου ηθοποιού, τραγουδιστή ή αθλητή είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν και οποιοσδήποτε ντόπιος σίγουρα θα βοηθήσει σε αυτό, φυσικά δεν είναι δωρεάν. Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε ότι τα αναμνηστικά που πωλούνται στο δρόμο, η κινεζική παραγωγή, και ως εκ τούτου, και εξαιρετική ποιότητα δεν μπορεί να αναμένεται.

Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Ακούγοντας τη λέξη «παλάτι», οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να φαντάζονται στη φαντασία τους πολυτελείς διακοσμήσεις, ένα υπέροχο πάρκο και πορτρέτα γνωστών βασιλιάδων. Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά τα πάντα αποδεικνύονται διαφορετικά. Έτσι, για να δείτε το παλάτι του Μπάκιγχαμ μπορεί να είναι μόνο από μακριά, λόγω του φράχτη. Εντός των τουριστών δεν επιτρέπονται φυσικά, έτσι οι τουρίστες πρέπει να εγκατασταθούν για μικρά. Αντί για το παλάτι μπορείτε να επισκεφθείτε τον Πύργο, πλούσιο σε θησαυρούς και μυστικά. Αυτή είναι πραγματικά μια συναρπαστική εκδρομή.

Άγγελος του Βορρά στο Gateshead

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Η μεγαλύτερη εικόνα ενός αγγέλου στον κόσμο είναι ένα γλυπτό που ονομάζεται “άγγελος του βορρά”, που δημιουργήθηκε από τον Anthony Gormley. Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι ο άγγελος δεν αντιπροσωπεύει τίποτα ενδιαφέρον, άλλωστε, τον αποκαλούν ένα τρομερό τέρας.

Πράγματι, το μόνο που μπορεί να καυχηθεί ένα γλυπτό είναι το μέγεθός του, αλλά δεν αντιπροσωπεύει καμία καλλιτεχνική αξία. Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με τα φτερά από fiberglass, τα οποία πρέπει να δημιουργήσουν μια αίσθηση αγκαλιάς.

Η Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Το σύμβολο της αγνής και ειλικρινούς αγάπης χάνει όλη την ομορφιά του, εξαιτίας του τόπου στον οποίο βρίσκεται το γλυπτό. Κάθε παιδί, ακόμη και ένας ενήλικας που παρακολούθησε το εκπληκτικά σκηνικό γελοιογραφίας της Disney για τη μικρή γοργόνα θέλει να δει μια όμορφη γοργόνα από την ακτή. Η μικρή γοργόνα από την Κοπεγχάγη περιβάλλεται από αγνά και φανταστικά είδη, οπότε στη θέα της γλυπτικής η γνώμη αμέσως επιδεινώνεται. Οι τουρίστες ισχυρίζονται ότι είναι καιρός να μεταφέρουμε το μνημείο σε άλλο μέρος, έτσι ώστε τα μικρά παιδιά και οι λάτρεις να το θαυμάσουν ήσυχα.

Medina Marrakech στο Μαρόκο

Τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη

Η φτώχεια, η βρωμιά, ο θόρυβος και η ματαιοδοξία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διάσημης Μεντίνας στο Μαρόκο. Αυτό το παλιό τμήμα της πόλης είναι απολύτως απαλλαγμένο από τον ρομαντισμό και την ομορφιά που αποδίδεται σε αυτό.

Και όμως υπάρχει μια θέση στη Μεδίνα, η οποία αξίζει μια επίσκεψη. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την πλατεία Djema-el-Fna, που εισήχθη στην UNESCO.

Loading...