Τσεχία – ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Τσεχία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Τσεχική Δημοκρατία – αυτή είναι η χώρα για την οποία τέτοιες έννοιες όπως η «χαμηλή περίοδος» δεν ισχύουν. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο επιθυμούν να επισκεφθούν την Τσεχική Δημοκρατία ανεξάρτητα από την εποχή.

Μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, η Τσεχία βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Συνορεύει στα βόρεια με την Πολωνία, στο νότο με την Αυστρία, στην ανατολή ο γείτονάς της είναι η Σλοβακία και ο δυτικός γείτονας της χώρας είναι η Γερμανία. Η Τσεχία είναι μια χώρα με εξαιρετικά αρχιτεκτονικά μνημεία, υπέροχη ομορφιά τοπίων και θαυμάσια θέρετρα, τα οποία καταλαμβάνουν μία από τις ηγετικές θέσεις μεταξύ των θέρετρων του κόσμου.

Η συνολική έκταση της Τσεχικής Δημοκρατίας – 78 864 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και είναι το σπίτι σε περισσότερα από 10,2 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 81,2% – είναι οι Τσέχοι, 13,1% – Moravians, 3,1% – Σλοβάκοι, 0,6% – Πολωνοί και 0,5% – Γερμανοί. Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τσεχική, αλλά και η σλοβακική, η αγγλική και η ρωσική. Το εθνικό νόμισμα είναι η τσεχική κορώνα. Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια δημοκρατία στην οποία η νομοθετική εξουσία ανήκει στο κοινοβούλιο και η εκτελεστική εξουσία είναι στα χέρια του προέδρου της χώρας. Η ηγετική θέση στη θρησκεία της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι ο καθολικισμός (40% του πληθυσμού). Επίσης στη χώρα υπάρχουν υποστηρικτές της Τσέχης Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας, Προτεστάντες και πολλές άλλες χριστιανικές κοινότητες και ονομασίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Τσεχική Δημοκρατία είναι το πιο αθεϊστικό κράτος στην Ευρώπη, περισσότερο από το 50% του πληθυσμού δεν ανήκει σε καμία από τις θρησκείες.

Τσεχία – μεγάλες πόλεις

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Τσεχικής Δημοκρατίας – είναι κατά κύριο λόγο ένα μαργαριτάρι της χώρας, η πρωτεύουσά της – μια μαγευτική και γραφική Πράγα, η οποία έχει περίπου 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.
Επίσης, οι μεγάλες πόλεις της χώρας είναι – Μπρνο (392 χιλιάδες άτομα)?
– Ostrava (332 χιλιάδες άτομα) ·
– Plze (175 χιλιάδες άτομα).
– Olomouc (106 χιλιάδες άτομα);
– Το Usti nad Labem (100 χιλιάδες άτομα).
– Λίμπερετς (100 χιλιάδες άτομα).

Τσεχία – αναψυχή και τουρισμός

Η Τσεχική Δημοκρατία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επισκέπτονται την Ευρώπη. Ασυνήθιστα ελκυστική, πολύ φιλόξενοι Τσεχική Δημοκρατία – αυτή είναι η μοναδική γοητεία του Μεσαίωνα, ένας παράδεισος για τους λάτρεις της μπύρας, ρομαντική ατμόσφαιρα της βασιλικής ομορφιά, θαυματουργή Πηγές Ιαματικά Λουτρά παγκόσμιας κλάσης. Πρόκειται για μια υπέροχη χώρα με υπέροχες ευκαιρίες που θέλετε να επισκεφθείτε και από τις οποίες δεν θέλετε να φύγετε.

Η περιήγηση στην Τσεχία είναι ένα πραγματικό όνειρο για τους λάτρεις της ενεργού αναψυχής, τους θαυμαστές των υψηλής ποιότητας θέρετρα υγείας, τους λάτρεις των βουνών, την αλιεία, τα θαλάσσια σπορ και τη γραφική φύση. Ταξιδεύοντας στην Τσεχική Δημοκρατία είναι μια ευκαιρία να δείτε προσωπικά όλα τα κομψά του Μεσαίωνα, τα οποία είναι απίστευτα αρμονικά συνυφασμένα με τη νεωτερικότητα των πόλεων της χώρας.

Ειδικά η Τσεχική Δημοκρατία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα ιατρικά θέρετρα της μόδας, μεταξύ των οποίων οι πιο δημοφιλείς μεταξύ των τουριστών είναι:
– Κάρλοβυ Βάρυ. Είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας, το οποίο έχει 12
μοναδική στη χημική τους σύνθεση των ιαματικών πηγών.
– Το spa Mariánské Lázně ξεχωρίζει όχι μόνο για τις ειδικές θεραπευτικές του ιδιότητες, αλλά και για το δικό του
νεωτερικότητα.
– Ένα από τα πιο ελκυστικά θέρετρα στην Τσεχική Δημοκρατία είναι η Frantiskovy Lazne,
που βρίσκεται στην εκπληκτική ομορφιά ενός πευκοδάσους με όμορφη θέα
δασικά πάρκα.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των πολυάριθμων θέρετρων της Τσεχικής Δημοκρατίας, τα οποία αξίζουν προσοχής.

Φυσικά, το κύριο χαρακτηριστικό της χώρας είναι η ομορφιά της Πράγας, η οποία δικαίως ονομάζεται η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης. Η Πράγα είναι μια από τις πιο ρομαντικές και μυστικιστικές πόλεις στον κόσμο. Επικεντρώθηκε ιστορικά μνημεία, όμορφη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, πολυτελή πάρκα, μουσεία, αίθουσες συναυλιών, θέατρα, πολυτελή πολυτελή ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια και άφθονο ζεστό, όμορφο και το πιο ρομαντικό καφέ. Η Πράγα είναι απίστευτα όμορφη, συναρπαστική, μυστήρια, πολύ ζεστή και νόστιμη! Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πράγα είναι επίσης ένα εξαιρετικό οικονομικό κατάστημα, φιλοξενεί μια πληθώρα μπουτίκ από τις πιο γνωστές εταιρείες μάρκας.

Τσεχική Δημοκρατία είναι σε θέση να γοητεύσει τους πάντες με το μαγικό μεσαιωνικό κάστρο πάρκο «Τσεχίας Ελβετία», μια πολύ όμορφη φυσικά καταφύγια, ένα εκ των οποίων είναι «Παράδεισος της Τσεχίας» – ένα αγαπημένο μέρος για τους λάτρεις της υπαίθρου, μυστηριώδεις σπηλιές, καλύτερη μπύρα στον κόσμο, όμορφη Πράγα. Η Τσεχία είναι το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει ποιοτική ξεκούραση για όλα τα γούστα. Η Τσεχία είναι μια χώρα που ερωτεύεται τον εαυτό της για τη ζωή!

Τσεχία – αξιοθέατα

Ταξιδεύοντας στην Τσεχική Δημοκρατία είναι μια εισαγωγή στην αφθονία των πιο εκπληκτικών και όμορφων αξιοθέατων. Η χώρα έχει απορροφήσει όλα τα αρχιτεκτονικά στυλ που εκπροσωπούνται στις ιστορικές πόλεις της: κάστρα, φρούρια, μουσεία, μνημεία εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής …

Τα κυριότερα αξιοθέατα της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι:
– Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο οποίος είναι απίστευτα αξιοθαύμαχος.
– Κάστρο Orik, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα σε ψηλό βράχο.
– Το πιο επισκέφθηκε από τους τουρίστες, το ρομαντικό κάστρο Hluboka nad Vltavou, στις
το έδαφος του οποίου είναι ένα θαυμάσιο φυσικό απόθεμα.
– Κάστρο Karlštejn, το κύριο ιστορικό μαργαριτάρι της Τσεχικής Δημοκρατίας.
– Κάστρο Dobris, χτισμένο στο ροκοκό στιλ και εκπροσωπώντας
μια εκπληκτική εικόνα της χρυσής εποχής του Λουδοβίκου XV.
– Το σκαλιστό θαύμα της χώρας είναι το κάστρο Sikhrov.
– Ένα ιδιαίτερο μέρος για προσκύνημα τουριστών είναι ο “Τσέχος Παράδεισος”. Αυτό είναι μοναδικό
Το φυσικό καταφύγιο και το καλύτερο μέρος στη χώρα για τους λάτρεις της φύσης και
ενεργό αναψυχή.
– Τα τσέχικα σπήλαια αποτελούν ιδιαίτερη υπερηφάνεια της χώρας. Στην Τσεχική Δημοκρατία υπάρχουν περισσότεροι από 2 χιλιάδες
υπόγειες σπηλιές, οι οποίες είναι αρχαιολογική αξία.
Αυτό δεν είναι καθόλου το μεγαλύτερο μέρος των εκπληκτικών, ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακά αξιοθέατα της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Τσεχία – καιρός

Η Τσεχία φιλοξενεί θεαματικά τους επισκέπτες της όχι μόνο με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα, αλλά και με τις καιρικές συνθήκες. Το κλίμα της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι εύκρατο με ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες.
Μέση θερμοκρασία: το χειμώνα από – 3 …- 2
την άνοιξη από +4 … + 14
το καλοκαίρι από +12 … +24
το φθινόπωρο από +5 … +13

Ο καιρός στην Τσεχική Δημοκρατία τώρα:

Τσεχία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτηςΤσεχία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Τσέχικη εθνική κουζίνα

Στην Τσεχική Δημοκρατία, όχι μόνο τα πάντα είναι πολύ όμορφα, αλλά όλα είναι πολύ νόστιμα. Η κουζίνα της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι του πολιτισμού του κράτους, το οποίο αναμφισβήτητα θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις της γαστρονομίας και τους λάτρεις των νόστιμων φαγητών. Τα τσέχικα πιάτα είναι πολύ θρεπτικά και ποικίλα. Τα εστιατόρια της χώρας είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά νόστιμα πιάτα που μόνο η ψυχή θέλει. Το highlight της κουζίνας είναι ένα πιάτο – ζυμαρικά, τα οποία παρασκευάζονται σε μια ευρεία ποικιλία των επιλογών: πατάτες, ψωμί με κρεμμύδι, pashtetnoy ή γέμιση κρέατος και γλυκών φρούτων ή παπαρούνας. Πολλοί Τσέχοι επισκέπτες έρχονται στη χώρα για να δοκιμάσουν αυτό το λεπτό και νόστιμο εθνικό πιάτο.

Για τα πιάτα κρέατος στην Τσεχική Δημοκρατία μια ιδιαίτερη στάση. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε κρέας που μαγειρεύεται σε διάφορες επιλογές και σύμφωνα με παλιές συνταγές. Μην αφήνετε κανέναν αδιάφορο και τσέχικα λουκάνικα, πατέρες ήπατος και απλά εκπληκτικά πιάτα ψαριών, ειδικά από κυπρίνο.

Μεταξύ των ποτών στα τσέχικα πιάτα, πέρα ​​από κάθε αμφιβολία το αγαπημένο είναι η τσέχικη μπύρα, η οποία έχει κερδίσει την αγάπη στον κόσμο Οι πιο δημοφιλείς μάρκες τσέχικης μπύρας είναι – Gambrinus
– Staropramen
– Budvar
– Urquell
– Pilsner
– Prazdros.

Τσεχική Δημοκρατία – ενδιαφέροντα γεγονότα

– Η Τσεχική Δημοκρατία είναι η δεύτερη από τις πλουσιότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
– Το τσεχικό “Κάστρο του Παρισιού” είναι το μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο και απαριθμείται στο
το βιβλίο Guinness.
– Η πρώτη μπύρα στην Τσεχική Δημοκρατία συγκολλήθηκε το 993.
– Η Τσεχική Δημοκρατία είναι ο εφευρέτης τέτοιων καρπών
γιαούρτι. Επίσης στην Πράγα το 1951 άνοιξε το πρώτο στον κόσμο
σταθμό επιτήρησης.
– Η Τσεχία είναι η γενέτειρα του επαγγέλματος “ζητιάνος”.
– Σε αυτή τη χώρα είναι το πιο μοναδικό στον κόσμο “νεκροταφείο” – η εκκλησία
Ένα οστεοφυλάκιο, που αποτελείται από τα ερείπια των 40 χιλιάδων ανθρώπων.
– Η σύγχρονη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες μεταξύ των τουριστών,
το έδαφος του οποίου είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεσαιωνικών κάστρων.
– Η τσέχικη γλώσσα είναι η πιο δύσκολη για σπουδές στον κόσμο.

Τσεχική Δημοκρατία – θεώρηση

Η είσοδος στην Τσεχική Δημοκρατία είναι θεώρηση.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για τέτοιες θεωρήσεις:
– Μακροπρόθεσμα (χορηγείται σε άτομα με σκοπό την επίσκεψή τους στην εκπαίδευση,
την επιχειρηματικότητα, την εργασία, την οικογενειακή σχέση με έναν αλλοδαπό που ζει
στην Τσεχική Δημοκρατία) ·
– Βραχυπρόθεσμα (που εκδίδεται σε άτομα με σκοπό την επίσκεψη του τουρισμού,
επισκέπτονται φίλους, συγγενείς), εκδίδεται για περίοδο έως τριών μηνών
(35 €).
– διαμετακόμισης.
Ο κανονικός χρόνος για τη χορήγηση θεώρησης εισόδου στη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι 5 εργάσιμες ημέρες.

Τσεχία – προξενείο

Το Προξενείο της Τσεχικής Δημοκρατίας στη Μόσχα βρίσκεται στο δρόμο. Julius Fucik, 12/14
οργανισμοί: (+7 095) 2510540
φαξ: (+7 095) 2501523

Χάρτης της Τσεχικής Δημοκρατίας

Τσεχία - ξεκούραση, αξιοθέατα, καιρός, κουζίνα, εκδρομές, φωτογραφία, χάρτης

Loading...