10 λόγοι για να μην αρέσουν οι Σεϋχέλλες

10 λόγοι για να μην αρέσουν οι Σεϋχέλλες

Σεϋχέλλες … Αυτό που αντλεί τη φαντασία μας στην πρώτη στιγμή, όταν ακούτε αυτό το όνομα; Τυρκουάζ ωκεανό, αφρώδη λευκή άμμος, μπλε ουρανό χωρίς ουρανό, παλάμες καρύδας που κάμπτονται δεξιά στην άκρη του νερού και … γαλήνη.

Αλλά αυτό είναι απλώς ένα επιβλητικό στερεότυπο, μια όμορφη εικόνα της διαφήμισης “Bounty” και φυλλάδια για ταξίδια γάμου. Στην πραγματικότητα, οι Σεϋχέλλες απέχουν πολύ από το να είναι ένας τέτοιος παράδεισος, όπως πολλοί το φαντάζουν. Όσοι έχουν ζήσει εκεί για λίγο, ξέρουν τι είναι δυνατόν να μην τους αρέσουν αυτά τα νησιά.

  • Για το εξαιρετικά υψηλό κόστος της τοπικής ζωής. Στις Σεϋχέλλες δεν υπάρχει ζώο και σχεδόν καμία γεωργία, επομένως τα περισσότερα προϊόντα εισάγονται από το εξωτερικό και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι πολύ υψηλότερες από ό, τι στην Ευρώπη. Σε φθηνά καταστήματα, η ποικιλία είναι πολύ περιορισμένη, πολλά τυρί cottage και κεφίρ δεν είναι διαθέσιμα. Η επιλογή των φρούτων (εκτός από την τοπική εξωτική) στην αγορά είναι επίσης μικρή.
  • Για επιπλοκές με ιατρική περίθαλψη. Μόνο ένα κρατικό νοσοκομείο με καλό εξοπλισμό βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Βικτώριας στο νησί Mahe. Ταυτόχρονα, υπάρχουν λίγα φαρμακεία στα νησιά και μια μικρή επιλογή φαρμάκων.
  • Για το αυξανόμενο επίπεδο εγκληματικότητας. Ο βασικός πληθυσμός των Σεϋχελλών ζει πολύ άσχημα, πρόσφατα έχει εξαπλωθεί ο εθισμός στα ναρκωτικά. Οι Σεϋχέλλες είναι τεμπέληδες, ήθελαν να πίνουν και, ως εκ τούτου, να κλέψουν τιμαλφή σε ξενοδοχεία και σε σπίτια πλούσιων αλλοδαπών. Συχνά υπάρχουν κλοπές στις ερημικές “άγριες” παραλίες, μπορεί να τραβήξει απαλά τα χρήματα και τις πιστωτικές κάρτες, αφήνοντας το ίδιο το πορτοφόλι. Η αστυνομία εργάζεται πολύ επίσημα, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πραγματική βοήθεια από αυτήν.
  • Για την κακή ποιότητα των τοπικών αγαθών και την έλλειψη επιλογής οικιακών συσκευών. Ως εκ τούτου, πολλοί πετούν προς αγορές στο Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη ή τον Μαυρίκιο. Τα τοπικά αναμνηστικά είναι πολύ ακριβά και οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται δεκτές.
  • Για διακοπές με νερό. Υπάρχουν μέρες που δίνονται μόνο για μια ώρα την ημέρα, πρέπει να κάνετε ντους και να κάνετε όλες τις οικιακές υποθέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις Σεϋχέλλες δεν υπάρχει καθαρό νερό και η κύρια πηγή του είναι βροχή. Με την ευκαιρία, δεν είναι σκόπιμο να πίνετε νερό από τη βρύση.
  • Για τον ενοχλητικό τρόπο λειτουργίας των τοπικών καταστημάτων. Στις εργάσιμες ημέρες είναι ανοικτές από τις 8 έως τις 17 ώρες και τα Σάββατα από τις 8 έως τις 12 ώρες, ενώ το μεσημεριανό γεύμα είναι από 12 έως 13 ώρες και την Κυριακή τα καταστήματα δεν λειτουργούν.
  • Για την έλλειψη κανονικής εξυπηρέτησης σε πολλά ξενοδοχεία σε πολύ υψηλές τιμές για διακοπές. Ως εκ τούτου, λέγεται συχνά ότι η φύση στις Σεϋχέλλες αντιστοιχεί σε 5 αστέρια, και η εξυπηρέτηση – μόνο τρεις.
  • Για μια μικρή ποσότητα πολιτιστικής ψυχαγωγίας και αξιοθέατα. Στην πρωτεύουσα των Σεϋχελλών – Βικτώρια – μπορείτε να δείτε ένα μίνι αντίγραφο του Big Ben, ένα ινδικό ναό, επισκεφθείτε το μουσείο της φυσικής ιστορίας, που είναι όλα τα μνημεία της τέχνης. Και από τη διασκέδαση της νυχτερινής ζωής υπάρχουν μόνο λίγοι κινηματογράφοι, καζίνο και ντισκοτέκ σε αγροτικό στυλ, όπου οι ρυθμοί της μουσικής reggae και της κρητικής μουσικής.
  • Για πολλούς πανταχού παρόντες gecko (τοπικές σαύρες), που λατρεύουν την αναρρίχηση σε σπίτια και μπανγκαλόου ξενοδοχείων αναζητώντας υπολείμματα τροφίμων, σκουριάζοντας το βράδυ σε δοχεία απορριμμάτων.
  • Τέλος, για την αυξημένη υγρασία και τις εποχές των τροπικών βροχών, λόγω των οποίων πολλά πράγματα, τα δερμάτινα προϊόντα και τα έπιπλα μυρίζουν μούχλα.

Κείμενο: Ναταλία Μποχκάρεβα

Loading...