Λαϊκές θεραπείες για το βήχα των παιδιών: πραγματικά πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά φάρμακα. Οι πιο χρήσιμες συνταγές λαϊκών θεραπειών για ξηρό και βρεγμένο βήχα στα παιδιά

Λαϊκές θεραπείες για το βήχα των παιδιών: πραγματικά πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά φάρμακα. Οι πιο χρήσιμες συνταγές λαϊκών θεραπειών για ξηρό και βρεγμένο βήχα στα παιδιά

Ο βήχας είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος, μια αντανακλαστική απόκριση στον ερεθισμό της βλεννογόνου της αναπνευστικής οδού, της μύτης και του υπεζωκότα. Όπως πολλές ασθένειες και συνθήκες, βήχα μπορεί να αντιμετωπιστεί με λαϊκές θεραπείες, δηλαδή, στην πραγματικότητα – για την επιτάχυνση απόχρεμψη των βρόγχων, που ερεθίζει.

Παιδικό βήχα για παιδιά: γενικοί κανόνες

Ο βήχας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, από τα οποία τα πιο συνηθισμένα είναι τα εξής:

– μικροβίων και ιών που εισέρχονται στην αναπνευστική οδό.

– ερεθισμός του βλεννογόνου αερίου, σκόνη, κρύο, ξηρό αέρα,

– στρες και νεύρα.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε μόνο για βήχας που προκαλείται από τον πρώτο λόγο, γιατί τη θεραπεία του βήχα που προκαλείται από τον δεύτερο λόγο αρκετό για να αποκλείσει αυτό το λόγο, και για τη θεραπεία του νευρικού βήχα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ηρεμιστικά και αντι-στρες μέσα, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο μιας ξεχωριστής συζήτησης.

Ο βήχας διαιρείται σε ξηρό (μη παραγωγικό) και υγρό (παραγωγικό). Με ένα μη παραγωγικό βήχα, χρειάζεστε κονδύλια που μαλακώνουν το πτυέριο και διευκολύνουν την απομάκρυνση από τους βρόγχους. Με ένα παραγωγικό βήχα, η χρήση οποιουδήποτε είδους λαϊκών θεραπειών ή σύγχρονης ιατρικής δεν είναι πλέον απαραίτητη, όλα πάνε όπως πρέπει, το σώμα το κάνει καλά και δεν χρειάζεται βοήθεια.

Όταν βήχετε, το παιδί θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεται γιατρό εάν:

– βήχα για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από μιάμιση εβδομάδα)?

– υπάρχει αίμα στα πτύελα.

– εάν υπάρχει δύσπνοια όταν βήχετε φλέγμα (μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα διάφορων ασθενειών: χρόνια βρογχίτιδα, βρογχικό άσθμα, κλπ.).

– αν υπήρχαν πόνους στο στήθος.

Λαϊκές θεραπείες για παιδιά βήχας με ξηρό βήχα

Για να μαλακώσουν τα πτύελα και να διευκολύνουν την απόσυρσή τους, χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα:

ζεστά ποτά (οποιαδήποτε και πολλά).

Εξαιρετικό ζεστό γάλα για εργασία με μέλι και / ή βούτυρο και / ή σόδα (στην άκρη του μαχαιριού). Μπορείτε να βράσετε μερικά κρεμμύδια σε ένα γάλα και ένα μικρό κεφάλι σκόρδο, μπορείτε να βράσει μια κουταλιά της σούπας κουκουνάρι στο γάλα?

αλατούχο ξέπλυμα.

Με έντονο βήχα ερεθιστικό βλεννογόνο, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει τον ερεθισμό και τον βλεννογόνο του αναπνευστικού συστήματος. Για να μειώσετε αυτό το αποτέλεσμα, ξεπλύνετε το λαιμό σας με αλμυρό νερό, που λαμβάνεται από μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα ποτήρι νερό. Ξεπλύνετε όσο πιο άνετα

εισπνοή.

Ο υγρός αέρας είναι ευκολότερος να εισχωρήσει στους πνεύμονες, κάνοντας έτσι την εισπνοή του παιδιού ακόμη και από το συνηθισμένο νερό, θα ανακουφίσετε την κατάστασή του.

Η εισπνοή με μεταλλικό νερό ή σόδα για ψήσιμο θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική, αλλά όλα τα αρχεία της αποτελεσματικότητας νιώθουν την εισπνοή από τις συνήθεις πατάτες. Πάρτε μια κατσαρόλα με φρεσκομαγειρεμένες πατάτες, καλύψτε το παιδί με μια μεγάλη πετσέτα ή κουβέρτα και μάθετε να αναπνέετε εναλλάξ με το στόμα ή τη μύτη σας. Μάθημα – 3 – 4 ημέρες για 10 λεπτά πριν τον ύπνο.

Η εισπνοή μπορεί να γίνει με αφέψημα των μπουμπούκια πεύκου. Μαγειρέψτε τα για 15 λεπτά σε αναλογία 0,5 κουταλιού της σούπας ανά μισό φλιτζάνι νερό, πριν από την εισπνοή, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρου.

μέσα θέρμανσης.

Οι ζεστό νερό φιάλες κατασκευάζονται από στοιχειώδη πατάτες: πατάτα προσφάτως ζυμωθεί, αυτό προστίθεται στο ελαιόλαδο (κουταλιά) και ιώδιο (μερικές σταγόνες), η προκύπτουσα μάζα απλώνεται στην κορυφή του θώρακα και του πίσω στρώματος χαρτιού καλύπτεται στην κορυφή και πολυαιθυλένιο αναδιπλώνεται. Κρατάει να κρυώσει.

Bearish ή badger λίπος (συνήθως με μέλι) εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα (πρέπει να θερμαίνεται εκ των προτέρων, φυσικά). Η συμπίεση γίνεται τη νύχτα.

Η συμπίεση με το αλμυρό νερό γίνεται επίσης τη νύχτα, η αποτελεσματικότητα είναι αισθητά κατώτερη από τη συμπίεση του λίπους, οπότε αν υπάρχει επιλογή, είναι προτιμότερο να επιλέγετε ένα λίπος αρκούδας ή βατόμουρου. Συμπίεση με αλάτι γίνεται σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας αλάτι σε ένα πιάτο με νερό, τοποθετημένο πάνω σε ένα μάλλινο ύφασμα, πάνω στο οποίο τυλίγεται σε μια κουβέρτα ή ένα πουλόβερ. Δυστυχώς, το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, οπότε για πρώτη φορά μια συμπίεση γίνεται καλύτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας και παρακολουθείτε την ανταπόκριση του σώματος σε αυτό.

Κίτρινη κάρτα του λάχανου με μέλι είναι απλή: το μέλι εφαρμόζεται σε φύλλο λάχανου ως βάση, το φύλλο εφαρμόζεται στο στήθος, που καλύπτεται με χαρτί, ασφαλίζονται με έναν επίδεσμο ή συγκολλητικό γύψο, φθαρμένα κορυφή πουλόβερ.

μέσα θέρμανσης για πόδια.

Δεν ήταν άσχημη μια λύση μουστάρδας (μερικά κουταλάκια ξηρής μουστάρδας για πόση νερό χρειάζονταν για να καλύψουν τα πόδια). Η διαδικασία γίνεται 15 λεπτά τρεις φορές την ημέρα, μετά από φόρεμα θερμές κάλτσες – και κάτω από την κουβέρτα.

μασάζ στο στήθος και στην πλάτη. Κάνει αρκετές φορές την ημέρα, η κατεύθυνση του μασάζ είναι από κάτω προς τα επάνω στο λαιμό, σαν να ρίχνει την πτυχή.

ραπανάκι με μέλι.

Με pot-bellied μαύρο ραπανάκι διακόπτει την κορυφή, ξύνεται τη σάρκα και στο προκύπτον χώρος είναι γεμάτος με μερικές κουταλιές του μελιού. Αφήστε να μαγειρέψετε και να βράσετε με το χυμό που προκύπτει τρεις φορές την ημέρα σε ένα κουταλάκι του γλυκού, όχι περισσότερο από 3 ημέρες.

βολβός με μέλι.

Παρασκευάζεται παρόμοια με ραπανάκι, αλλά αντίθετα, μετά την προσθήκη μελιού στον βολβό, δεν αφήνεται να εγχυθεί, αλλά ψήνεται στον φούρνο για κυριολεκτικά 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν κρυώσει, μπορείτε να φάτε.

αλόη με μέλι.

Θρυμματισμένο φύλλο αλόης αναμειγμένο με μέλι (300 g), Ρίξτε νερό (500 ml), βάλτε σε αδύναμη φωτιά για δύο ώρες. Η σύνθεση που λαμβάνεται είναι να πιείτε δύο φορές την ημέρα: παιδιά κάτω των 3 ετών – 1 κουταλάκι του γλυκού, μεγαλύτερα παιδιά – 1 κουταλιά της σούπας. l.

μείγμα βήχα.

Μέλι (150 γρ.) + Καρύδια θρυμματισμένα (250 γρ.) + Χυμός λεμονιού (2 τεμ.) + Χυμός αλόης (50 κ.εκ.). Χρησιμοποιήστε τρεις φορές την ημέρα για 1 κουταλάκι του γλυκού. πριν από το φαγητό.

Χυμός από ένα λεμόνι + 2 κουταλιές της σούπας. l. γλυκερίνη + μέλι. Αναμείξτε, επιμείνετε μία ώρα. Πιείτε επτά φορές την ημέρα σε μια κουταλιά της σούπας.

ζωμό κρεμμυδιού.

Σε ένα λίτρο νερού, τοποθετήστε ένα μέσο κρεμμύδι και μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μαγειρέψτε για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια αφήστε να σταματήσει για 20 λεπτά και πετάξτε τους λαμπτήρες. Λαμβάνεται ζεστό 4 φορές την ημέρα για 100 ml.

ζωμός βρώμης με σταφίδες.

Η λίτρο νερό προσθέστε μια βρώμη κουταλιά και σταφίδες, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για όσο διάστημα το ήμισυ του ύδατος βράζει μακριά, περιμένετε να ψυχθεί, απομακρύνεται από το αναλωμένο ζωμό συστατικά τους και προσθέστε το μέλι πρέζα. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας. l. 3 φορές την ημέρα.

κεφάλαια για τα φαρμακευτικά βότανα.

Sage: Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας. l. ένα ποτήρι γάλα, κρατήστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, περιμένετε μέχρι να κρυώσει, να στραγγίξει, αφήστε το να βρασταθεί για τουλάχιστον μία ώρα. Χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι την ημέρα πριν από τον ύπνο.

Ασβέστιο και γλυκόριζα: 6 κουταλιές της σούπας. κουταλιές φλιτζάνι και 4 κουταλιές της σούπας. l. ρίζα γλυκόριζα ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, βράζουμε κυριολεκτικά πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε να ετοιμάσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Για το νερό ένα παιδί τρεις φορές την ημέρα για 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι.

Plantain: ξηρά φύλλα (1 κουταλιά της σούπας) ρίξτε βραστό νερό (1 κουταλιά της σούπας), μην μαγειρεύετε, αφήστε κάτω από το καπάκι για να εγχυθεί για τουλάχιστον δύο ώρες. Πίνετε μισό ποτήρι 4 φορές την ημέρα.

Το πεύκο, το plantain και η μητέρα και η μητέρα: ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι κάθε συστατικού, προσθέστε νερό (μέχρι 1 τεμάχιο), μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, επιμείνετε για τουλάχιστον μία ώρα. Πίνετε τρεις φορές την ημέρα, μια μέρα για να πιείτε ολόκληρο το ποτήρι.

– συνταγές από λαχανικά.

Βολβός, πατάτα και μήλο μαγειρεμένο σε χαμηλή φωτιά σε ένα λίτρο νερού για να βράσει το ήμισυ του όγκου. Απόσβεση στέλεχος, πίνετε ένα κουταλάκι του γλυκού, ο αριθμός των δεξιώσεων δεν είναι περιορισμένη.

Βραστές πατάτες πασπαλίστε, προσθέστε βραστό γάλα και ψιλοκομμένο μια φέτα νεαρής σκόρδου, συμπληρώστε το ζωμό πατάτας για να σχηματίσετε ένα υγρό πουρέ. Οι προκύπτουσες πατάτες με πατάτες είναι 2 έως 3 φορές την ημέρα.

ιώδιο.

Η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι περίπου πέντε εκατοστά, δεν χρειάζεται να τα αποσπάτε.

Σημαντικό: οι παράγοντες θέρμανσης για ολόκληρο το σώμα ή για τα πόδια δεν χρησιμοποιούνται εάν το παιδί έχει πυρετό.

Λαϊκές θεραπείες για παιδιά βήχας με βρεγμένο βήχα

Όπως εξηγήθηκε παραπάνω, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό βήχα με βήχα βρεγμένο. Ωστόσο, για να θερμάνετε το σώμα ως σύνολο και να μαλακώσετε τους αεραγωγούς, τίποτα δεν εμποδίζει, ως εκ τούτου πρέπει να εξακολουθήσουν να ισχύουν:

– ζεστά ποτά, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, κρεμμυδιού και βρώμης,

– αλατούχο ξέπλυμα της κοιλότητας του λαιμού,

– εισπνοή.

Επιπλέον, μην σταματήσετε να το κάνετε μασάζ στο στήθος και στην πλάτη, και επίσης να παρακολουθήσετε το φαγητό. Όπως μπορεί να φανεί από τις συνταγές που περιγράφονται παραπάνω, οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για να βήξουν μερικά προϊόντα: γάλα, βραστά πατάτες, κρεμμύδια, μέλι. Ως εκ τούτου, όλη την ώρα μέχρι το τέλος του βήχα, δοκιμάστε να τροφοδοτήσει το μωρό με υγρό πουρέ βρασμένο γάλα, και οποιαδήποτε μέθοδος μαγειρέματος (ή ακατέργαστη) βολβούς. Όλο αυτό το γενναιόδωρο υφαντό μέλι, αν δεν είναι αλλεργικός.

Κατά κανόνα, όταν χρησιμοποιείτε λαϊκές θεραπείες, ο βήχας μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά γρήγορα. Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια γίνονται με απλές συνταγές από τα συνήθη προϊόντα που είναι πάντα διαθέσιμα στο σπίτι. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τη θεραπεία της προοπτικής βήχα λαϊκές θεραπείες – αυτή είναι η σπάνια περίπτωση όταν τα χρήματα των ανθρώπων από ό, τι με τα φάρμακα της σύγχρονης ιατρικής δεν είναι μόνο πιο αβλαβή για το σώμα, αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική.

Loading...