Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η κατάθλιψη είναι μεταδοτική

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η κατάθλιψη είναι μεταδοτική
Οι επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η κατάθλιψη και οι ψυχικές διαταραχές μπορούν να θεωρηθούν μεταδοτικές ασθένειες μαζί με τη γρίπη και τα κρυολογήματα.

Οι ειδικοί της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας έχουν αποδείξει ότι η κατάθλιψη και το καταπιεσμένο κράτος που την συνοδεύει είναι μεταδοτικές. Ως εκ τούτου, είναι πολύ επικίνδυνο να είστε κοντά σε ένα άτομο που έχει την τάση να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα σε μαύρα χρώματα. Οι ψυχολογικές διαταραχές και ο πόνος μπορούν να μεταδοθούν ακόμα και σε αδιόρθωτους αισιόδοξους. Αλλά η οικεία ατμόσφαιρα και η επικοινωνία με τους θετικά και χαρούμενους ανθρώπους επιστρέφει την ηρεμία πολύ γρήγορα.

Οι μαθητές του κατώτερου έτους του κολλεγίου συμφώνησαν να συμμετάσχουν στις δοκιμές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα πρόσωπο αυτής της ηλικίας είναι πιο επιρρεπές στην επιρροή των ανθρώπων γύρω του. Οι εμπειρογνώμονες παρατήρησαν 206 μαθητές που ζούσαν σε ζεύγη. Τρεις μήνες αργότερα, οι συμμετέχοντες που έζησαν με ένα καταθλιπτικό πρόσωπο παραπονέθηκαν για μια επιδείνωση της συναισθηματικής κατάστασης. Οι ερωτηθέντες που έζησαν δίπλα σε ένα χαρούμενο και θετικό πρόσωπο, αντίθετα, έγιναν λιγότερο καταθλιπτικοί.

Το επαναλαμβανόμενο πείραμα που διεξήχθη έξι μήνες αργότερα επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, το οποίο επέτρεψε σε ψυχολόγους να επιβεβαιώσουν ότι η κατάθλιψη είναι μεταδοτική ασθένεια. Ομοίως, η μελέτη απέδειξε ότι το επίπεδο της κατάθλιψης δεν είναι σταθερή. Είναι σε θέση να αλλάξει σύμφωνα με τις αλλαγές στην κοινωνία, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία στη θεραπεία των καταθλιπτικών καταστάσεων.

Loading...