Πόσες ενέργειες πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος μια μέρα. Το μονοπάτι του περπατήματος για την υγεία: πόσα χιλιόμετρα είναι χρήσιμο να περάσει κάποιος την ημέρα

Πόσες ενέργειες πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος μια μέρα. Το μονοπάτι του περπατήματος για την υγεία: πόσα χιλιόμετρα είναι χρήσιμο να περάσει κάποιος την ημέρα

Οι σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης όλο και περισσότερο τοποθετούν ένα άτομο στο ελάχιστο δυνατό περπάτημα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται τώρα σε γραφεία, στο σπίτι, πολλοί άνθρωποι έχουν ένα αυτοκίνητο, έτσι το περπάτημα με τα πόδια ελαχιστοποιείται.

Αυτό οδηγεί σε μια τέτοια έννοια όπως η υποδυμναμία, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εμφανίζονται όλα τα είδη των προβλημάτων υγείας σε ένα άτομο.

Λοιπόν, πόσα βήματα θα έπρεπε να λάβει κάποιος μια μέρα;

Πόσα βήματα πρέπει να λάβει ένα άτομο ανά ημέρα: τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία διεξήχθη από Αμερικανούς, Καναδούς, Αυστραλούς και Γάλλους εμπειρογνώμονες, καθορίστηκαν γενικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πόσα βήματα κάθε άτομο θα έπρεπε να πάρει για να ελέγξει το βάρος του.

«Υπήρχαν συνδυασμό συστάσεις για όλες τις ηλικίες, αλλά στην περίπτωση των γυναικών ακόμη πιο δύσκολη», – λέει ο Anders Raustorp, ένα από μια ομάδα επιστημόνων που έχουν αποφασίσει να διεξάγει έρευνα. Όπως αποδείχθηκε, για τους άνδρες και τις γυναίκες κάτω των 50 ετών που θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους, να περάσουν 10 χιλιάδες βήματα (όπως συνιστάται προηγουμένως) δεν θα είναι αρκετές καθημερινά.

Συνολικά, συμμετείχαν στις μελέτες πάνω από 3.000 ενήλικες υγιείς ηλικίας 19 έως 94 ετών, συμπεριλαμβανομένων 974 ανδρών. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 47 έτη. Προηγουμένως, μια ομάδα ερευνητών θέσπισε συστάσεις για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στα οποία τα κορίτσια έπρεπε να πάνε 12 χιλιάδες βήματα, και τα αγόρια – 15 χιλιάδες βήματα την ημέρα.

Επίσης, στο τέλος της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι αν ένα άτομο έχει καθοριστεί με σαφήνεια ο στόχος, και γράφει στο σημειωματάριό του, όλες τις μικρές νίκες, τη δραστηριότητά του μετά από 4 μήνες μετά την έναρξη της κατάρτισης 27% υψηλότερη από ό, τι στην υπόλοιπη ομάδα. Δηλαδή, ο καθορισμός στόχων είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Πόσες μίλι πρέπει να περάσει ένα άτομο ανά ημέρα: από πού να ξεκινήσετε;

Έτσι, εάν αποφασίσετε να κάνετε μια βόλτα, ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να εργαστείτε στις δημόσιες συγκοινωνίες, μπορείτε να πάτε 1-2 στάσεις νωρίτερα. Για να το κάνετε αυτό, υπολογίστε εκ των προτέρων το χρόνο για το πόσες θα περάσετε ολόκληρη την απόσταση και σε μερικές εβδομάδες θα δείτε τις πρώτες θετικές αλλαγές μετά από αυτές τις δεκαήμερες πρωινές συνεδρίες.

Όταν ξεκινήσατε να περπατάτε, δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να προσπαθήσετε να βάλετε λίγο χρόνο ή ταχύτητα. Η απόσταση πρέπει να αυξηθεί σταδιακά, προσθέτοντας την κάθε μέρα για τα 100-150 μέτρα. Προσπαθήστε να πάρετε τα μέγιστα θετικά συναισθήματα από το περπάτημα.

Για να αποτρέψετε οτιδήποτε παρεμποδίζει το μικρό σας ταξίδι, σχεδιάστε τη διαδρομή σας εκ των προτέρων, κατά προτίμηση, έτσι ώστε να περνάει μέσα από ήσυχους, μακριά από τους δρόμους θορύβου. Για περιπάτους, επιλέξτε τα πιο άνετα και ελαφριά παπούτσια.

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περάσει ένα άτομο ανά ημέρα: τα οφέλη από το περπάτημα

Δεδομένου ότι ο καθένας είναι διαφορετικός, φυσικά, είναι επίσης διαφορετικές παράμετροι (βάρος, τον εξοπλισμό, το μήκος διασκελισμού, υγεία, δύναμη και ούτω καθεξής), κατά την κατάρτιση καλύτερα να μην επικεντρωθεί στην απόσταση, αλλά για την ώρα. Για τη βελτίωση του σώματος, οι γιατροί συμβουλεύονται να περπατούν καθημερινά 30-60 λεπτά, ακολουθώντας τον μέσο ρυθμό. Η επίδραση της ανάκτησης σε αυτή την περίπτωση είναι επαρκώς τεντωμένη στο χρόνο, αλλά αυτή η μέθοδος παραμένει η πιο σταθερή. Σοβαρά αποτελέσματα παρατηρούνται σε περίπου 12-15 εβδομάδες (με τάξεις 3-4 φορές την εβδομάδα).

Επιπλέον, το περπάτημα είναι μια πολύ προσιτή και ταυτόχρονα πολύ απλή σωματική άσκηση, η οποία επιπλέον έχει πολλά θετικά αποτελέσματα για την υγεία σας, όπως:

  • βελτίωση του μεταβολισμού.

  • βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αύξηση του περιεχομένου οξυγόνου σε αυτό.

  • ενίσχυση των οστών, των μυών, των αρθρώσεων.

  • αύξηση του γενικού τόνου του σώματος.

  • μείωση της χοληστερόλης και της ζάχαρης στο αίμα.

  • ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης.

  • την πρόληψη της πλειοψηφίας των καρδιαγγειακών παθήσεων ·

  • ενώ το περπάτημα είναι η ανάπτυξη της ενδορφίνης (μια ορμόνη ευτυχώς), η οποία βελτιώνει τη διάθεση και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες.

  • αύξηση του γενικού επιπέδου ικανότητας εργασίας και αντοχής στο ψυχικό στρες ·

  • τη διέγερση του ήπατος, των πεπτικών αδένων και του γαστρεντερικού σωλήνα.

Πού και πόσο να πάτε;

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του περπατήματος ως σωματικής άσκησης είναι η απλότητα του. Κατά την άσκηση του περπατήματος, δεν χρειάζεται να διαθέσετε κανένα ιδιαίτερο χρόνο, καθώς κάθε άτομο μετακινείται από το σπίτι στην εργασία, τη μελέτη ή στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο πριν πάτε για ύπνο ή να σταματήσετε μια στάση νωρίτερα από την εργασία.

Για να διατηρήσετε το σώμα σε καλούς τόνους, πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 30-40 λεπτά την ημέρα. Δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε οποιοδήποτε πλαίσιο για ένα χιλιόμετρο την ημέρα, δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, οπότε υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός κανόνας, τον οποίο όλοι οι επαγγελματίες συστήνουν να τηρούν – 12 χιλιάδες βήματα. Για τους ανθρώπους της προχωρημένης ηλικίας, αυτός ο κανόνας είναι κάπως μειωμένος και ανέρχεται σε 8-10 χιλιάδες βήματα την ημέρα.

Αν παρακολουθήσετε την φιγούρα σας και θέλετε να χάσετε λίγα επιπλέον κιλά, το περπάτημα θα πρέπει να γίνεται εντατικά. Εξαιρετική για περπάτημα και καθημερινά. Θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον μια ώρα και μισή, είναι επίσης καλό να εναλλάσσετε έναν γρήγορο και αργό ρυθμό. Μην πάρετε αμέσως μεγάλες αποστάσεις, ξεκινήστε από κοντινές, αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση. Το καλύτερο είναι να σπάσετε τους περιπατητές σας εγκαίρως όλη την ημέρα για 20-25 λεπτά.

Για περπάτημα, οι πιο κατάλληλοι χώροι είναι πάρκα, αποβάθρες, δρόμοι με ελάχιστη κίνηση. Για τις έγκυες γυναίκες, το περπάτημα έχει δύο πλευρές στο νόμισμα. Από τη μία πλευρά με τη βοήθεια των περπάτημα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να ενισχύσει το μυοσκελετικό σύστημα, από την άλλη – το φορτίο στα πόδια για τις γυναίκες πολύ περισσότερο, γιατί θα πρέπει να βασίζονται σε συναισθήματα σας. Συμπέρασμα – το περπάτημα για έγκυες γυναίκες είναι χρήσιμο, αλλά μόνο αν οδηγεί σε κόπωση και άλλες δυσκολίες.

Αυτό είναι μόνο που πρέπει να ξέρετε για τις ιδιότητες του περπατήματος. Μην ξεχνάτε ότι ένα άτομο είναι ατομικό και δεν είναι πάντα κατάλληλο να είναι κανείς ίσος με τον κανόνα, ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του πρότυπα.

Loading...