Kako dobiti stan u redu za samo 45 minuta

Kako dobiti stan u redu za samo 45 minuta

Vjerojatno se svi barem jednom suočavaju s situacijom kada je potrebno hitno dovesti svoj stan u red. Vrlo često ljudi počinju trčati oko stana u previranjima, ne znajući gdje početi. Da biste izbjegli zabunu, morate znati gdje početi čišćenje i kako to učiniti. Članak će pomoći u razvijanju vlastite metodologije čišćenja, što će sigurno biti korisno u hitnim situacijama.

Prva faza: kuhinja – 12 minuta

1. Prvi je korak uspostaviti zajednički poredak. Ovo će trajati najviše 2 minute. Sve nepotrebne stvari treba ukloniti iz kuhinjskog stola. Važno je zapamtiti: što manje stvari leže na stolu, to će točnije izgledati kuhinja.

2. Nakon općeg čišćenja potrebno je započeti pranje posuđa. Ako je stroj za pranje posuđa potrebno je učitati sve posuđe i uključiti ga. Ako nema perilice posuđa, a hitno morate izaći na dolazak gostiju, sva prljava jela mogu se sakriti u bilo kojem od ormara kuhinje. Kada gosti napuste, prljave posuđe će morati biti uklonjene.

3. Sada biste trebali početi čišćenje kuhinjske površine. Ovaj zadatak pomoći će se nositi s mekom krpom od mikro vlakana koja savršeno uklanja prljavštinu s ploče i drugih površina. Sva smeća trebala bi biti na podu.

4. Ne zaboravite na kuhinjsku opremu. Nije neophodno obrišiti mikrovalnu pećnicu, hladnjak, štednjak, štednjak i drugu opremu. Sve bi trebalo izgledati savršeno.

5. I posljednja stvar koju trebate učiniti na kraju je oprati pod. Prije nego što počnete prati, pod mora se temeljito zamotati, uklanjajući sve mrvice i prašinu. Morate oprati pod iz najudaljenijeg kuta, postupno se krećući prema izlazu.

Ponekad se ljubavnice suočavaju s nepredviđenim poteškoćama. To uključuje teško ukloniti mjesta. Kopriti ih s metalnim predmetima ne može biti, inače možete ostaviti ogrebotine, a to se ne može popraviti. Bolje je koristiti bankovnu karticu jer plastika ne stvara ogrebotine, ali dobro se bori s mrljama. Nakon postupka, mjesto struganja treba obrisati spužvom.

Drugi korak: spavaća soba – 10 minuta

1. Prva stvar koju trebate ukloniti sve nepotrebne. Posteljina, razbacani jastuci, igračke za laganje i ostale stvari moraju se baciti u posebnu košaru koju morate sakriti. Sve nepotrebne predmete na stoliću moraju biti skrivene u ormarima i ladicama. Spavaća soba će izgledati čisto i lijepo samo ako sve leži na svom mjestu, a ne leži na krevetu, na stolu i na podu.

2. Ako krevet nije napunjen, mora se odmah izvršiti. Kako ne bi gubio vrijeme, list se treba ponovno napuniti pod madrac, podižući ga jednom rukom, a ne pokušavajući stisnuti krajeve listova između madraca i kraja kreveta. Ukrasite krevet s malim ukrasnim jastučićima, ako ih ima.

3. Zatim morate početi uklanjati prašinu. Najbolje od svega, to će se nositi s posebnom suhu tkaninu od mikrofibra. Počnite čišćenje iz daleke kutove, postupno približavajući se izlazu. Ravni prašina može biti izravno na pod, jer je mnogo praktičniji i traje manje vremena.

4. Zatim morate početi čišćenje poda. To će vam pomoći usisavač. Kao i uvijek, trebate vakuumirati od najudaljenijih kuta do vrata, pomičući se s usisavačem. Ne trebate više puta proći kroz usisivač jer će oduzeti dragocjeno vrijeme, što je tako malo.

Treći korak: kupaonica i WC – 8 minuta

1. Prije nego što počnete čišćenje, morate staviti sredstvo za čišćenje u sudoper, kadu i WC školjku. Ubuduće će vam pomoći ukloniti mrlje teže ukloniti.

2. Kupaonica ili tuš treba temeljito obrisati, a ako je potrebno, čak i doušnik. Na kraju, prljavštinu i ostatke čistača treba ukloniti vodom.

3. Sada morate očistiti zrcalo u kupaonici. Ovo je posao za minutu. Dovoljno je jednostavno prskati poseban čistač za čišćenje zrcalnih površina i obrišite krpom.

4. WC je također potreban za čišćenje. To će zahtijevati prah i četkicu za WC. Kist možete nekoliko puta spustiti u čistoj vodi, a zatim temeljito očistiti sve površine WC školjke.

5. Sudoper možete očistiti zubnom četkicom. Osim toga, takav četkica će pomoći ukloniti prljavštinu čak i od najčešćih mjesta.

6. I posljednji je pranje poda. To će se riješiti mikrofiburnim mopom.

Stadij četiri: dnevni boravak – 15 minuta

1. Čišćenje počinje uklanjanjem konfuzije. Sve stavke koje nisu u redu trebaju biti ispravljene, a one koje nisu na njihovim mjestima moraju se vratiti u mjesto gdje pripadaju. Raspršeni časopisi, novine i knjige trebaju biti skriveni ili uredno presavijeni na stoliću za kavu.

2. Sljedeći korak je uklanjanje prašine. Time će se nositi s tkaninom od mikrofibre.

3. Sve staklene površine treba obrisati posebnim alatom i mekom krpom. Obrišite kružnim pokretima, a da pritiskate površinu.

4. A posljednja stvar koju trebate učiniti je da se isprazni pod. To bi trebalo biti učinjeno oštrim i širokim kretanjima, počevši od kraja sobe i završavajući na njezinim vratima.

Loading...