Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama – umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama - umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

Papirni buketi mogu postati izvorni dar, ukras na poklonu poklona i košaru s slatkišima.

Potrebno je staviti malo mašte, provesti malo vremena i najmanje materijala.

Koliko je raznolik svijet cvijeća, tako širok je izbor njihovih papira kolegama.

Nudimo vam nekoliko opcija za vašu pažnju.

Ruža 1

Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama - umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

♦♦♦

Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama - umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

Izvorni buket ruža u secesijskom stilu lako je sam po sebi. Lako je. Napravimo ruže (neparni broj). Da biste to učinili, uzmimo glatki, gusti papir pogodnih boja. Ako je buket jednobojni, možete odabrati crvenu, svijetlo ružičastu ili zasićenu plavu boju. Cvjetovi jedne boje različitih tonova i tonova dobro su kombinirani. Za stabljiku trebate žičani i zeleni papir. Lišće neće učiniti.

Korak 1. Iz papira smo izrezali kvadrat od 10 x 10 cm, u njemu privlačimo spiralu s razmakom od 1 cm. Rezati papir duž ove linije. Dobiva se vrpca. Ako ga držite na jednom kraju, dobit ćete spiralu.

Korak 2. Preklopite traku, polazeći od vanjskog kraja, lagano ga otpustite. Ispada cvijet. Fiksiramo unutarnje i vanjske krajeve ljepilom.

Korak 3. Proširimo žicu ljepilom i obložimo ga zelenim papirom. Rezultirajuća stabljika pričvršćena je na cvijet. Vi samo trebate probušiti sredinu cvijeta s kraja žice i saviti gornji dio s malom petljom. Postoji nekoliko boja koje treba napraviti.

Korak 4. Pridružite se cvijeću u buket i vezati svilenom vrpcom. Ovisno o veličini cvijeća i broju u paketu, takav buket može ukrasiti poklon ili umetati u poklon vazu. Lakonske elegantne ruže izgledaju vrlo elegantno.

Ruža 2

Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama - umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

Još jedan jednostavan način da masovno cvijeće iz papira s vlastitim rukama u obliku ruža. Ovi cvjetovi mogu ukrasiti svečani stol, postavljati ih između ploča ili napraviti veliku ploču na zidu. Ovdje nisu potrebne stabljike.

Trebamo glatki tanki papir pravilne boje. Ruže će biti male veličine. Uzmi 4 kvadrata 8 * 8 cm, dodajte ih četiri puta, a potom opet od ugla do kuta.

Izrežite kut od 0,5 cm, a to će biti središnja rupa svakog komada. S gornje strane smo izrezali u polukrug. Razvijamo dobivene razine.

Da biste dobili voluminoznu ružu, izrežite svaki sloj kao što je prikazano na slici. A četvrti detalj je izrezan na 2 identična dijela.

Sada omotajte rubove svake latice, navijanje na olovku. Od 4 sloja, svaki gornji jedan će biti jedan latica manji od donjeg.

Tako počnemo preklopiti cvijet, lijepeći stup na stup. U sredini fiksiramo “pištolj” koji je kotrljao cijev.

Sada stvaramo temelj i ostavimo. Iz zelenog papira izrežite mali krug i zalijepite je na donju podlogu ruže. Iz istog papira izrezali smo 3 ovalne ploče s vrhovima šiljaka. Da bismo im dali volumen, dodamo ih na čak “nabrane”. Povezujemo lišće zajedno s ljepilom kao na slici i lijepi ih ​​na bazu. Pametan ukras je spreman.

Slatka košara

Kao što znate, žene bilo koje dobi su slatke. Ali dati banalnu kutiju čokolade je neorginalno. No, da bi se sakrila delikatesa u rasutom cvijeću od papira, napravljenu vlastitim rukama, lijepa je. Takav dar ukazuje na pažnju osobi kojoj je namijenjen.

Izrađujemo koš s žutim tulipanima.

pripremiti:

• Nekoliko okruglih bombona u lijepom pakiranju;

• valoviti papir u žutoj boji

• Glatki sjajni zeleni papir za letke;

• Traka – traka je zelena;

• žica s navojem;

• Teme, škare, vladar

• termo-pištolj ili tanka trake.

Korak 1. Za svaki tulipan izrezali smo 6 ovalnih latica duljine 5 cm, široke 4 cm (usred latice). Svaki petal u sredini je rastegnut, čineći ga konveksnim i zaobljenim. Donji kraj latice je malo uvrnut, oštrenje.

Korak 2. Mi stvaramo cvijet. U sredini smo stavili bombon i okružuju ga sa šest latica kao na slici. Donji krajevi su spojeni, u sredini namotaju kraj žice. Kako bi dizajn dobro zadržao, umetnite je u nit. Učinite nešto cvijeća.

Postoji još jedan način popravljanja stabljike za masovne boje papira izrađenih vlastitim rukama. Jedan kraj omotača je otvoren i namotan na kraju žice obložene ljepilom. A tek onda možete lijepiti latice na vrh.

Korak 3. Iz glatkog zelenog papira izrezajte 2 izdužena lišća za svaki tulipan. Prvo, zelenom trakom za tapaciranje omotajte stabljike – žicu duž cijele duljine. Zatim, koristeći ljepljivi pištolj, pričvrstite lišće na stabljiku tako da pupoljak bude između njih.

Korak 4. U košari ili nisku vazu stavljamo tuljane, povezujemo ih s satenskom vrpcom. Dar je spreman!

Krizantema – masivno cvijeće od papira, izrađeno vlastitim rukama

Trodimenzionalni cvjetovi papira s vlastitim rukama - umjetna ljepota! Majstorska klasa s fotografijom: cvijeće i bukete papira s vlastitim rukama

Možete odabrati najbizarnije boje za sofije krizanteme. U buketu lila – ružičasti cvjetovi, pistacija – krema su dobro kombinirani. Izbor je vašem ukusu. Potrebno je dosta vremena i vještina da izradi buket takvog cvijeća.

Za 1 krizantema trebate traku tankog papira glavne boje 5-6 cm široke, papir za letke, zelenu žicu, škare, ljepilo, ljepljivu traku.

Prvo, izrezali smo traku duljine 20-25 cm (što je duljina trake, to će više foliju i cvijet biti skupno). Jednu stranu je izrezana tanka ruba nakon 1-2 mm. Dubina udubljenja iznosi 3,5-4 cm, a zatim ljepljivu traku ljepilo do donjeg ruba, pričvrstite kraj žice na nju i namotajte reznu traku na stabljici. Površina se skuplja u pahuljastu koru krizantema.

Iz zelene knjige izrezamo zaobljene listove, volumen će dobiti široke nabore. Spojimo ih ljepljivom vrpcom ili ljepilom na stabljiku. Povezujemo buket prekrasnom vrpcom ili ga stavimo u vazu.

Loading...