Kambodža – odmor, znamenitosti, vrijeme, kuhinja, ture, fotografija, karta

Kambodža - odmor, znamenitosti, vrijeme, kuhinja, ture, fotografija, karta

Kraljevstvo Kambodža nalazi se na otoku Indokini. Na zapadnoj strani, država graniči s Tajlandom, na sjeveru susjedi su Laos, a na istoku – Vijetnam. Ova zemlja jugoistočne Azije oprana je vodama Tajlandskog zaljeva. Ukupna površina Kambodže je 181 tisuća četvornih kilometara.

Glavna vodena arterija zemlje je rijeka Mekong. Stanovništvo Kraljevine Kambodže je 12 milijuna ljudi, od kojih je 95% etnički Khmers, 4% su kineski i 1% su vijetnamski. Službeni jezik zemlje je kmerski, a također se koriste engleski i francuski. Religijski smjer zemlje je budizam (95% stanovništva), a muslimani i katolici također žive u Kambodži. Državni sustav Kambodže je ustavna monarhija. Novčana jedinica zemlje je ponovno.

Kambodža – glavni grad i najveći gradovi

Glavni grad Kambodžanskog kraljevstva je Phnom Penh s populacijom do 1 milijun ljudi. Ovaj je grad bio najljepši grad francuske kolonijalne Azije.
Phnom Penh je najveći grad u zemlji, nakon što prođe: – Angkor
– Sihanoukville
– Siem Reap.

Kambodža – praznici i ture

Kraljevina Kambodža, posljednjih godina vrlo brzo razvija turističku infrastrukturu. Zemlja je nastala iz deset godina dugog rata i izolacije, a danas moderna Kambodža postaje sve atraktivna zemlja za turiste. Kraljevstvo sada nije dodatak izletima Vijetnama i Tajlandu, već je postao nezavisno turističko odredište.

Najveće ljetovalište u Kambodži je Sihanoukville, koji se nalazi na poluotoku u Tajlandskom zaljevu. Ovo mjesto poznato je po pješčanim plažama koje okružuju luksuzni palmi. Tople Vode zaljev Tajland, bijele pješčane plaže, novi moderni hoteli i plaža bungalovi sve privlače turiste iz cijelog svijeta. Naselje nudi obilje organiziranog plaže i širok izbor aktivnosti u slobodno vrijeme: plivanje, skijanje na vodi, ronjenje, ribolov … Većina plaža se nalaze u neposrednoj blizini centra grada. Ali u Sihanoukvilleu postoje i gotovo nenaseljena mjesta za obožavatelje osamljenog odmora.

Resort Battambang je drugi po veličini grad u Kambodži i raj ne samo za rekreaciju, ali i vrlo zanimljiv turistima za svoje dobro očuvanih kolonijalnih zgrada.

Mjesto Kep bilo je omiljeno mjesto za odmor francuske kolonijalne elite, a danas je to najpopularnije odmaralište s francuskim. Kep – ovo je idealno mjesto za miran i udoban odmor. Privlači posebnu tišinu, nevjerojatnu prirodnu ljepotu i najbolji na svim obalnim rakovima.

Siam-Rip je pristupnik jedinstvenim hramovima Angkor, kulturnog i duhovnog središta zemlje. U gradu postoje mnoge ne samo jedinstvene atrakcije, već i vrhunski SPA-saloni, moderni hoteli i zabava za sve okuse.

Kambodža – atrakcije

Kraljevina Kambodža je ponosan na svoje jedinstvene, tajanstvene i intrigantne atrakcije ljepote koje iznenađuju i zadivljuju gostima zemlje. Samy sama je veličanstven i poznati spomenik drevne kulture – to je Angkor, predstavljajući jedan, lijep kompleks ukrasnih palače i hramove. Područje Angkora je 200 četvornih kilometara. na kojem je sačuvano više od 100 hramova i palača. Angkor je pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Gosti zemlje, nema sumnje. to će biti vrlo zanimljivo posjetiti grad Roluos, u kojem je bio glavni grad kralja Jayavarman II. Svi hramovi u gradu sagrađeni su krajem IX stoljeća. U gradu i do danas postoji funkcionalan budistički samostan.

Nevjerojatna dojmovi će turistima ponuditi Kambodžu, njegov glavni grad – Phnom Penh, osnovan u XIV. Stoljeću i glavna luka. Među brojnim kulturnim spomenicima grada, najpoznatiji su
– samostan Phnom Penh;
– poznat po cijelom svijetu “Srebrna pagoda”;
– luksuzni kompleks Kraljevske palače.

Putovanje u tajanstvenim kraljevstvo kambodzhskoe – priliku da osjetiti jedinstveni šarm ovoj zemlji, da se upoznaju s uzorcima luksuza, sjajan umjetnosti Crvenih civilizacije i, naravno, odlična prilika za opuštanje u svijetu egzote.

Kambodža – vrijeme (klima)

Temperatura u Kambodži vrlo rijetko padne ispod + 25 ° C. Čak iu kišnoj sezoni (lipanj – listopad) prosječna temperatura iznosi od +27 do +35. Najbolje vrijeme za turiste je studeni-veljača, prosječna temperatura u tom razdoblju je od +20 do +27 i gotovo uvijek sunčana. Najtoplije vrijeme u zemlji je ožujak-svibanj, prosječna temperatura u tom razdoblju je od 29 do 39.

Vrijeme u Kambodži sada:

Kambodža - odmor, znamenitosti, vrijeme, kuhinja, ture, fotografija, kartaKambodža - odmor, znamenitosti, vrijeme, kuhinja, ture, fotografija, karta

Kambodža – kuhinja

Nacionalna kambodžanska kuhinja uglavnom je riža, meso, riba, povrće i zelje. Kambodža priprema veliku raznolikost tradicionalnih jela, ali glavno mjesto u kuhinji zemlje daje juhama koje se kuhaju na otvorenoj vatri iz različitih vrsta mesa i plodova mora. U jelovniku nacionalne kuhinje uvijek postoji mnoštvo ukiseljenog i kiselog povrća, kao i dimljeni proizvodi (riba i meso).

Kambodžanska kuhinja karakterizira prilično začinjena i začinjena slatkim okusom. Posebna pažnja posvećuje se različitim umacima.

Slatki slastovi su vrlo popularni u zemlji. Valja napomenuti da se u kuhinji Kambodže često koriste sastojci poput žaba, insekata, pauka, kornjača i zmija.

Od pića do Kambodže, preferiraju se svježe stisnute sok od bambusa i zeleni čaj, kao i pivo. Valja napomenuti da zemlja ima izvrsnu industriju piva.

Kambodža – zanimljive činjenice

– Kraljevstvo Kambodže zabranjeno je ulazak Arapi i Turaka.
– Ime Kambodža je samo u Rusiji i nekim drugim zemljama, i
u svijetu se zove zemlja – Kampuchea.
– U Kambodži nema dječjih domova.
– Obrazovanje u kraljevstvu nije obvezno.
– Gotovo svi hoteli u zemlji su najviše usluge i luksuz.
– Zanimljivo je da u zemlji porezni broj traje samo tri stranice.
– Kraljevina Kambodža je omiljeno mjesto za odmor Francuza.

Kambodža – viza

Za putovanje u Kambodžu, potrebna je viza: – turistički ili tranzitni.
Za dobivanje turističke vize Kraljevini Kambodži, potreban je standardni paket dokumenata. Razdoblje za razmatranje zahtjeva obično je jedan dan, turistička viza izdana je 30 dana, cijena je 20 $.

Kambodža – veleposlanstvo

Nalazi se Veleposlanstvo Kraljevine Kambodže u Moskvi
na ulici. Starokonoshenny traka
telefon: 637-47-36

Karta Kambodže

Kambodža - odmor, znamenitosti, vrijeme, kuhinja, ture, fotografija, karta

Loading...