Kokosovi otoci za turiste – tamo niste bili! Ono što turistima čini sretnima na Kokosovim otocima

Kokosovi otoci za turiste - tamo niste bili! Ono što turistima čini sretnima na Kokosovim otocima

Cocos (Keeling) Islands je arhipelag od 27 malih otoka Indijskog oceana koraljnog podrijetla.

Teritorijalno pripadaju Australiji, službeni jezik je engleski, religija lokalnog stanovništva je islam.

Novčana jedinica je australski dolar. Arhipelag se sastoji od sjevernog dijela – nenaseljenog North Killing atola – i južnog dijela, koji uključuje 26 manjih otočića.

Samo dva od njih su trajno naseljeni – dom i zapadni otok. Njihova ukupna populacija ne prelazi 600 ljudi.

Na otocima tropska klima, od listopada do travnja – sezona ciklona. Neosporna prednost je cjelogodišnja turistička sezona, prosječna godišnja temperatura na otocima iznosi 20-27 ° C, ali toplina se ne osjeća zbog vlažnih vjetrova. Ime njegovog arhipelaga bilo je zbog kokosa palme, u velikom broju uzgoja ovdje. Turisti dolaze u Keeling na malim putničkim brodovima i jahtama ili zrakoplovom do međunarodne zračne luke “Arhipelag otočića”.

Odmor na Kokosovim otocima bit će privlačan ljudima koji sanjaju o trošenju vrijeme daleko od civilizacije, u miru i tišini neki nebeski kutak. Značajke otoka su prekrasne ugodne plaže, čistoća, svijetle egzotične prirode, uključujući i bogat podvodni svijet, koji će posebno ugoditi ljubiteljima ronjenja, ronjenja i ribolova. Nedaleko od Sjeverne Kilinga, na mjestu bitke brodova “Sydney” i “Emden” 1914., ronioci još uvijek na dnu pojedinih detalja njemačkog krstaša.

Prikazuju se većina hotela na otocima Keeling kolibe i bungalove, supermoderni luksuzni hoteli koje ovdje nećete naći. Najudobniji i najpopularniji među turistima je hotel Cocos Castaway.

Atrakcije Kavkavskih otoka nisu u izobilju. Za turiste, postoje izleti u Sjeverni Keeling arhipelag, do slikovitog Pulu Keeling rezervat, gdje možete vidjeti puno ptica mora.

Otok Horsberg – jedan od atola Kockova otoka – ima određenu povijesnu vrijednost. Tijekom Drugog svjetskog rata instalirani su plameni položaji britanskih pomorskih oružja. Ceilonski topničari, koji žele odustati od otoka Japana, podigli su pobunu koja je uskoro bila potisnuta. Danas otok ima dva preostalih 6-inčnih oružja s baterijama.

Centar za posjetitelje Kokosovih otoka nalazi se u upravnoj zgradi na zapadnom otoku. Postoji prilika da dobijete najopsežniju informaciju o tome što se može učiniti i što možete vidjeti na Kokosovim otocima.

Otoci Kokosi nalaze se na zapadnom otoku. Postoje tri velike čekaonice, meteorološka stanica i hangar. Ovdje se također možete diviti nezaboravnom panoramskom pogledu s promatračke palube.

Loading...