Krema kondenziranog mlijeka: sve omiljene recepte. Top 10 krema s kondenziranim mlijekom za izvrsne deserte

Krema kondenziranog mlijeka: sve omiljene recepte. Top 10 krema s kondenziranim mlijekom za izvrsne deserte

Jednom, u dalekoj 1856, američki Gail Borden je došao gore sa kako zadržati svježinu mlijeka za dugo vremena. Kroz ključanje proizvoda sa šećerom pojavio se sve omiljeno kondenzirano mlijeko. Danas se aktivno koristi kao zasebno jelo i dodaje se raznim receptima. Posebno popularni su kreme za kondenzirano mliječno kolače, koje se razlikuju ne samo u njihovom nevjerojatnom ukusu, već iu njihovoj prirodnosti. Ako, naravno, odaberete pravi proizvod.

Vrste kondenziranog mlijeka:

• klasično s šećerom;

• s aditivima (kava, kakao, cikorija, vanilija);

• kuhana.

Za kreme, najčešće se koristi klasični proizvod koji se zatim miješa s drugim sastojcima. Važno je kupiti pravi kondenzirano mlijeko, a ne mješavina palminog mlijeka, šećera i mlijeka u prahu. Da biste to učinili, pažljivo pročitajte pakiranje i pronađite ikonu GOST na njemu. Ili čitajte sastav. Osim mlijeka i šećera, ona ne smije sadržavati druge sastojke. Samo iz takvog proizvoda to će postati stvarno ukusna i korisna krema za tortu od kondenziranog mlijeka.

Za dodatak u receptu, obično se koriste mliječni proizvodi, maslac, kakao, čokolada, orašasti plodovi. Kvaliteta tih sastojaka također utječe na okus konačnog proizvoda.

Krema kondenziranog mlijeka: opća načela kuhanja

Priprema kreme za kolač od kondenziranog mlijeka nije teško. Obično se u receptu ne koristi više od 3-5 sastojaka, koji se moraju miješati ili potresati. Pri kuhanju je važno da proizvodi za miješanje imaju istu temperaturu, što će spriječiti odvajanje masti, stvaranje grudica i masa će biti ujednačena.

Ako se, osim toga, koristi plod i plod, važno je da su bez oštećenja i propadanja. Inače, krema će dobiti neugodan miris. Također morate znati da voćni krema za kondenzirani mliječni kolač ne podliježe dugoročnom skladištenju i treba ga odmah upotrijebiti. Za produljenje svježine moguće je koristiti termički obrađenu pire.

Ako se krema ne mora zagrijavati, nemojte uzimati aluminijske posude za kuhanje. Bolje je davati prednost plastičnim ili emajliranim čašama. Za šišanje, bolje je koristiti konvencionalnu mješalicu, miješalica ne dopušta da dobije bujnu masu.

Recept 1: Klasična krema od kondenziranog mlijeka

Klasična krema kondenziranog mlijeka i ulja izvrsna je za izradu kolača, kolača, slojeva kolača. Savršeno se kombinira s voćem, čokoladom, karamelom i medom. Može se nanositi na komad svježeg kruha ili upotrijebiti kao punilo za sladoled. Teško je pronaći osobu koja je ravnodušna na okus vanilije kreme od kondenziranog mlijeka i maslaca.

Potrebni sastojci:

• kondenzirano mlijeko 200 g;

• maslac 200 g;

• žumanjak 2 komada;

• vanilin 0,5 g.

Postupak pripreme

Maslac se mora prethodno ukloniti iz hladnjaka i držati na sobnoj temperaturi tijekom 2 sata kako bi bio mekan. Ali ako se topi, tada vrh kondenziranog mlijeka i maslaca neće raditi. Stoga, ni u kojem slučaju ne možete rastopiti proizvod na štednjaku ili koristiti mikrovalnu pećnicu.

Nadalje, meki maslac treba biti pretučen s miješalicom sve dok se ne pojavi bujna bijela masa. Postupno dodajte jednu žumaru. Nemojte prestati šibati, prelijte kondenzirano mlijeko u tanak prolaz. Na kraju bušenja dodajte vanilin. Također, da biste dobili okus krema kondenziranog mlijeka i maslaca, možete dodati malo tekućine.

Ako postoje zabrinutosti oko jedenja sirovog žumanjka, mogu se eliminirati i pojednostaviti recept za klasičnu krema kondenziranog mlijeka i maslaca.

Recept 2: Krema sa kondenziranim mlijekom i vrhnjem

Krema kondenziranog mlijeka i kiselo vrhnja ima ugodan, lagani ukus s blagom kiselinom. Izvrsno je za kekse i kolače od meda. Također se krema od kondenziranog mlijeka i vrhnjem može upotrijebiti za popunjavanje pivo kolača. Nije samo vrlo ukusno, ali i korisno. Može se sigurno koristiti u dječjoj hrani. A ako trebate smanjiti kalorijski sadržaj, umjesto kiselog vrhnja možete koristiti prirodni jogurt.

Potrebni sastojci:

• kondenzirano mlijeko 300 g;

• kiselo vrhnje ne manje od 20% sadržaja masti od 300 g;

• Vanilin 1 g;

• konjak 1 žlica.

Postupak pripreme

Kiseli vrhnje treba biti pretučen mješavinom, ali lagano, ne duže od 3 minute. Inače, može uzeti žitarice maslaca i ostaviti mlaćenicu. Zatim, bez zaustavljanja miješanja, u dijelovima dodajte kondenzirano mlijeko. Na kraju, ulijte vanilin, dodajte konjak. Dobro promiješajte.

Ponekad se krema od kondenziranog mlijeka i kiselog vrhnja može dobiti tekućinom. U tom slučaju možete ispraviti situaciju s maslacem. Pobijedite 200 grama. proizvod u veličanstvenoj pjeni i postupno, u malim obrocima dodajte tekući kremu na njega. Ispada kiselo vrhnje od kondenziranog mlijeka i maslaca, koje se također može koristiti u bilo kojem deserti.

Ako nema maslaca ili nema želje da se poveća kalorijski sadržaj kreme od kondenziranog mlijeka i vrhnja, onda možete koristiti želatinu. Za ovaj 10 gr. prašak se ulijeva u 50 ml vode ili mlijeka, ostavlja da se natapri 30 minuta. Zatim se grije u vodenoj kupelji i kombinira s vrhnjem kondenziranog mlijeka i kiselog vrhnja. Masa treba ukloniti pola sata u hladnjaku, postat će gušća.

Recept 3: Krema za kuhano kondenzirano mlijeko

Kuhano kondenzirano mlijeko je poslastica iz djetinjstva. Ali ako ranije niste uvijek mogli kupiti i često ste morali kuhati, danas možete kupiti proizvod koji je spreman za jelo u trgovini. Iz nje je lako kuhati nevjerojatno ukusnu vrhnju kuhano skuhano mlijeko, koje će ukrasiti kolače, kolače, razne deserte i čak sve svoje omiljene kolače za kolače.

Potrebni sastojci:

• kuhano kondenzirano mlijeko 400 g;

• maslac 300 g;

• Vanilija po želji.

Postupak pripreme

Omekšani maslac mora biti pretučen, postupno dodajte kondenzirano mlijeko. Kada vrhnje kuhano kondenzirano mlijeko postane homogeno, možete dodati vanilin. Također, dobro se kombinira s orasima, koji moraju biti prethodno prženi i sjeckani. Ako se krema iz kuhano kondenziranog mlijeka postala vrlo gusta, mrvica mrvica će ga još više postići. Masa će biti teško razmazati na tortu. U tom slučaju, bolje je posipati maticama već umočenim s vrhnjem od kuhane kondenzirane mlijeke.

Ako kuća nije kuhano kondenzirano mlijeko, ali postoji obična, možete ga kuhati. Ali važno je da je to stvarno i sastojalo se od cjelovitog mlijeka, bez biljnih masti. Banka je trebala biti oslobođena od naljepnice, stavljena u lonac, natočena vodom i kuhati 2 sata, smanjujući vatru nakon kuhanja.

Recept 4: Krema sa kondenziranim mlijekom i bananom

U kolačima i kolačima, kao i kao nezavisni desert, može se koristiti zrak, banana vrhnje kondenziranog mlijeka i maslaca. A ako dodate želatinu ili agar-agar, dobit ćete desert nalik suvira. Neće dopustiti da ništa u ukusu ptičjeg mlijeka. Ovo je sjajan način primjene kreme ako dobijete višak.

Potrebni sastojci:

• kondenzirano mlijeko 300 g;

• banane 2 komada;

• Maslac 200 g.

Postupak pripreme

Da biste pripremili ulje, prije toga izvucite iz hladnjaka tako da je mekan. Napadajte do bijele i bujne mase, a zatim postupno dodajte mlijeko. Svi su pažljivo prekinuli i stavili u hladnjak. Peel banane, stavite ih u miješalicu i tukli ih u pire krumpira. Važno je da su zreli, ali bez crne impregnacije. Uklonite kremu iz hladnjaka i postupno dodajte pire od banane.

Na bananu s kondenziranim mlijekom i maslacem koji je postao ukusan i okusan, morate odabrati dobar plod. Bolje je voditi ne izgled, nego miris. Dobre i slatke banane su uvijek mirisne, ali ako ništa ne miriše, onda je bolje proći. Bez okusa i sapunastog voća samo umanjuje kvalitetu krema.

Recept 5: Krema kondenzirane mliječne čokolade

S kondenziranim mlijekom i čokoladom su dva proizvoda, prije kojih se ne može podnijeti slatki zub. Pa zašto ih ne kombinirati? Prekrasna čokoladna krema od kondenziranog mlijeka i maslaca savršeno se kombinira s keksa, peciva, pijeska i kolača od meda. Također se može koristiti za slatke sendviče kao čokoladnu tijesto.

Potrebni sastojci

• čokoladni bar ne manje od 72% kakao 100 grama;

• kondenzirano mlijeko 200 g;

• Maslac 200 g.

Postupak pripreme

Čokoladna pločica se raspada u komade i stavi na vodenu kupelj za topljenje. U ovom trenutku, tukli maslac i stavite ga u hladnjak. Prelijte kondenzirano mlijeko u zdjelu i dodajte rastopljenu čokoladu mršavim prokletom, dok se miješajte s mješalicom. Uklonite ulje iz hladnjaka, umočite mješalicu i postupno dodajte smjesu čokolade i mlijeka. Beat dok glatka.

Slično tome, možete pripremiti krema s bijelom čokoladom. Ako dodate malo kokosa na nju, okus će nalikovati popularnoj baru nagrada. Oba opcija rade dobro s orasima. Nije neophodno napraviti teže, samo dodati malo šaku, tlo u mlinu za kavu. I pruža se ukusna aroma.

Recept 6: Krema sa kondenziranim mlijekom i svježim sirom

Je li moguće napraviti desert i ukusan i koristan u isto vrijeme? Naravno! Ako koristite krema za kremu s kondenziranim mlijekom i maslacem. Neznatno, bogato kalcijemom i proteinima bogatim proizvodom voljet će i ljudi koji ne vole sir. Što je osobito važno u prehrani djece.

Potrebni sastojci:

• svježi sir 200 g;

• kondenzirano mlijeko 200 g;

Maslac 50 g;

• vanilin 0,5 g.

Postupak pripreme

Da bi krema bila meka, prozračna, bez kolača, važno je temeljito slomiti sir. To možete učiniti tako da ga obrisate kroz sito, ali najbolje je koristiti miješalicu. Ako je masa previše gusta, možete dodati nekoliko žlica kondenziranog mlijeka. Zasebno miješajte maslac i kondenzirano mlijeko pažljivo probušite. Kombinirajte obje mase, postepeno dodavajući mlijeko za prženje, izlijte vanilin i pomiješajte.

Na osnovi osnovne receptorske krema s kondenziranim mlijekom i maslacem možete pripremiti razne slojeve za desert: matu, čokoladu, voće i bobicu. Ali posebno lijepe kolače mogu se dobiti izmjenom slojeva vrhnja s gelovima slojeva ili komadićima marmelade. Također ovaj recept može se upotrijebiti za punjenje eklijaka.

Recept 7: Krema za kuhano kondenzirano mlijeko i vrhnje

Krema skuhanog kondenziranog mlijeka i vrhnja je lagana i prozračna. Izvrsno je ne samo za kolače, već i za punjenje eklijaka. I, što je najvažnije, sadržaj kalorija takvog proizvoda niži je od kreme kondenziranog mlijeka i maslaca.

Potrebni sastojci

• kuhano kondenzirano mlijeko 400 g;

• krema koja nije manja od 30% sadržaja masti.

Postupak pripreme

Kondenzirano mlijeko treba biti postavljeno iz staklenke u šalicu, dobro je probiti mješalicu tako da masa postane homogena. U drugom spremniku ulijte kremu i pretvori se u bujnu pjenu. Bolje je ako su posebno dizajnirani za šibanje, u kojem slučaju će trebati 2-3 minute za rad s mikserom.

Dalje, mješalica mora biti prebačena na najsporije način i postupno, bez zaustavljanja bušenja, dodajte kondenzirano mlijeko. Ako želite, možete dodati vanilin ili bilo koju bit, ali aroma samog varenki je zasićena i podsjeća na krema brulee.

Ako se konzistencija krema za kolač kondenziranog mlijeka pokazala prenapuhom, možete ga probati pola minute kod miješalice velike brzine. Pjena će se podmiriti, a masa će postati lakomjernija u radu. I napunite kolače s bujnom masom, tako da su manje suptilni i lagani.

Recept 9: krema krem ​​čira

Ovaj recept za kremšu od kondenziranog mlijeka i maslaca cijenit će ljubitelji slatkih, zasićenih i visoko kaloričnih deserta. Ispunit će bilo koji, čak i najsvježiji i primitivni kolač s okusom. Kuhano kondenzirano mlijeko daje ugodnu boju vrhnja i okus karamela.

Potrebni sastojci:

• kravlje mlijeko 400 g;

• brašno 3 žlice. žlice;

Maslac 200 g;

• kuhano kondenzirano mlijeko 300 grama;

• šećer od 200 g;

• Vanilin 1 gr.

Postupak pripreme

Od mlijeka, šećera, brašna, morate pripremiti klasičnu kremu. Da biste to učinili, mlijeko treba staviti na peć, pomiješano s brašnom i brašnom i ulijeno u mlijeko. Postupno miješanje kako bi se prokuhalo, čim misa počne baciti, isključite i ohladite.

Dok se pirja masa hladi, morate pobijediti omekšani maslac i kondenzirano mlijeko. Zatim postupno dodajte ohlađenu masu kvasca. Svi razbiti i uliti u vaniliju. Ukloni kremu 2-3 sata u hladnjaku dok se ne potpuno otvrdne. Kuhano kondenzirano mlijeko može se dodati više od recept. U ovom slučaju, okus će biti slatki i zasićeniji.

Recept 10: Suho mlijeko Raffaello

Popularni slatkiši Raffaelloa nitko ne ostavljaju ravnodušnim. Taj je okus poznat mnogima, ali vrlo malo ljudi zna da je vrlo jednostavno ga ponovno stvoriti kod kuće. Takva se krema može upotrijebiti za pripremu deserta, ali je posebno prikladna za svježi kroasan ili prozračni kruh.

Potrebni sastojci:

• kondenzirano mlijeko 400 g;

Maslac 200 g;

• kokosovo brijanje 100 grama;

• bijela čokolada 100 gr.

Postupak pripreme:

Kokosovo struganje mora biti prethodno natopljeno 100 grama. kuhana, ali hlađena voda. Pustite ga da piju, povremeno miješajući. Voda na dnu spremnika ne smije ostati.

Pobijedite maslac, dodajte polovicu kondenziranog mlijeka i temeljito promiješajte. Čokolada se rastopi u vodenoj kupelji. Važno je da ne pustite da voda kuhati. Bijela glazura ne voli visoke temperature i može se smiriti. Iz istog razloga nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu. Tako rastopljena čokolada se miješa s ostatkom kondenziranog mlijeka i postupno uvodi u uljnu smjesu. Tresti sve i dodati natečene kokoseve strugotine. Mješavina i vrhnja mogu se koristiti.

Krema kondenziranog mlijeka: savjeti i savjeti

• Prilikom dodavanja labavih sastojaka (šećer, kava, kakao) morate prosijati kroz sito ili jednostavno umiješati grudice. U gotovoj masi, ovo je teško učiniti.

• Na kraju procesa kuhanja treba dodati vanilin, esencije i aromatične začine. Istovremeno, uključite mikser na minimalnu brzinu.

• Ulje, vrhnje, vrhnje prije miješanja s kondenziranim mlijekom moraju se odvojeno potresati. Tako će krema biti lakša, prozračna i manje zamamna.

• Konjska žlica, dodana gotovoj vrhnja, dati će okus oraha i okusiti dublje.

• Krema za kuhano kondenzirano mlijeko značajna je zbog njegove gustoće. Može biti teško miješati s drugim sastojcima. Stoga možete prekinuti kondenzirano mlijeko s malim dodatkom svježeg mlijeka, vrhnja ili kuhane vode. Težina će postati više plastike.

Ovi jednostavni savjeti pomoći će vam pripremiti najukusniju i najkorisniju krema za kondenzirani mliječni kolač koji će molim djecu i odrasle.

Loading...