Znanstvenici su dokazali da je depresija zarazna

Znanstvenici su dokazali da je depresija zarazna
Znanstvenici iz SAD-a vjeruju da se depresija i mentalni poremećaji mogu smatrati zaraznim bolestima, zajedno sa griznicom i prehladom.

Stručnjaci Američke psihološke udruge pokazali su da su depresija i potlačena država koja ga prati su zarazna. Stoga je vrlo opasno biti blizak osobi koja je sklona opažanju stvarnosti u crnim bojama. Psihološki poremećaji i bol mogu se prenijeti čak i na nepotrebne optimiste. Ali poznata atmosfera i komunikacija s pozitivno umnim i veselim ljudima vrlo brzo vraća mir uma.

Studenti junior godine fakulteta su se složili sudjelovati u testiranju. Znanstvenici vjeruju da je osoba ove dobi najosjetljivija utjecaju ljudi oko sebe. Stručnjaci su promatrali 206 učenika koji su živjeli u parovima. Tri mjeseca kasnije, sudionici koji su živjeli s depresivnom osobom, žalili su se na pogoršanje emocionalnog stanja. Ispitanici koji su živjeli pokraj vrata veselu i pozitivnoj osobi, naprotiv – postali su manje depresivni.

Ponovljeni eksperiment koji je proveo šest mjeseci kasnije potvrdio je rezultat koji je psihologima omogućio da tvrde da je depresija zarazna bolest. Isto tako, studija je dokazala da razina depresije nije konstanta. Može se promijeniti u skladu s promjenama u društvu, koje se mogu uspješno koristiti u terapiji depresivnih stanja.

Loading...